spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Δελτίο Τύπου – Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά
Δελτίο Τύπου – Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.10.16

ilioupoli_pame_mprosta_logoΜε αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-9-2016 με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση των σχολικών μονάδων στην Ηλιούπολη, η Δημοτική παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» & ο επικεφαλής Τάσος Ευσταθίου νιώθουν την υποχρέωση προς τους πολίτες της πόλης μας να κοινοποιήσουν τις παρακάτω σκέψεις και προτάσεις τους για το κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα, το οποίο ουσιαστικά συνδέεται με τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και την λειτουργία των σχολείων.
Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, καθημερινά γίνονται πάρα πολλοί σεισμοί σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Συνεπώς, είναι όχι μόνο επιβεβλημένη αλλά και κατεπείγουσα η διενέργεια προσεισμικού ελέγχου σε κάθε σχολικό κτίριο της πόλης. Η Δημοτική αρχή λοιπόν, θα πρέπει να δρομολογήσει σε κάθε σχολικό κτίριο ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων: αντισεισμικών, υγειονομικών, πυρασφάλειας και γενικά με ότι έχει σχέση με την υγεία της σχολικής κοινότητας.

 

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε, ότι η Δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να αναλώνεται μόνο σε αυτονόητες ενέργειες ενέσιμου χαρακτήρα (π.χ. επιδιορθώσεις βρυσών) και για τα σοβαρά ζητήματα της ασφάλειας των σχολικών μονάδων, να χρησιμοποιεί την τετριμμένη δικαιολογία ότι δεν της χορηγούνται κονδύλια. Οφείλουν λοιπόν οι Δημοτικές αρχές, να αναδεικνύουν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα και να διεκδικούν δυναμικά την εξεύρεση λύσεων και όχι να στηρίζονται σε δικαιολογίες.

Παράλληλα προτείνουμε την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα έχει ως στόχο να καταγράψει ενδελεχώς τις ανάγκες της πόλης μας σε επίπεδο σχολικών κτιρίων και να προχωρήσει στον σχεδιασμό σε επίπεδο δεκαετίας ενός πλάνου κατασκευής νέων σχολικών μονάδων λαμβάνοντας υπόψη την κατανομή του σχολικού πληθυσμού σε κάθε περιοχή της πόλης.

Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι τα ζητήματα παιδείας και όλα όσα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά, είναι πάντοτε πρώτης προτεραιότητας. Διατρανώνουμε λοιπόν, την θέλησή μας να συμβάλλουμε στην βελτίωση των συνθηκών της παιδείας στην πόλη μας μέσα από την συνεχή παρακολούθηση των προβλημάτων που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες, με την άσκηση υπεύθυνης και δημιουργικής κριτικής προς την Δημοτική αρχή, τονίζοντας ξεκάθαρα την πρόθυμη στράτευσή μας σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια και δράση για τη εξασφάλιση υψηλού επιπέδου συνθηκών παιδείας για τα παιδιά της πόλης μας.

Η παιδεία ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον κυρίαρχο θεμελιακό πυλώνα μιας γενικότερης ανάπτυξης, τόσο σε ατομικό όσο και σε συνολικό επίπεδο και παράλληλα είναι το αναγκαίο μέσο υπέρβασης της οικονομικής, πνευματικής και ηθικής κρίσης που μαστίζει την εποχή μας και ταλανίζει τη χώρα μας.

 

 

                                                                                                       ‘'ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ''

                                                                                                      Γραφείο Τύπου

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB