spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Άρχισαν Οι Εκδηλώσεις Της Πνευματικής Εστίας Ηλιουπόλεως PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.10.16

politistiki_stegi_elxrΗ Πνευματική & Πολιτιστική Εστία Ηλιούπολης, εγκαινίασε την Φθινοπωρική-χειμερινή Περίοδο δράσης με μια εξαιρετική εκδρομή-προσκύνημα στην Ιερά Μονή Σαγματά.
          Το Μοναστήρι αυτό, αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρα είναι του 12ου αιώνος και  ανεγέρθη από τον Όσιο Κλήμη με  δαπάνες του Αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού.
          Βρίσκεται στην κορυφή του Σαγματίου Όρους (747μ) και μισή ώρα από την Θήβα με πανοραμική θέα της πέριξ περιοχής. Εκτός από το Καθολικό έχει πολλά ακόμη Κτίσματα και Παρεκκλήσια μεταξύ αυτών και εκείνο του Αγίου Λουκά του Ρώσου. Επίσης  σε απόκρημνη σπηλιά βρίσκεται η Σκήτη του ιδρυτή Οσίου Κλήμη. 

Oι εκδρομείς απόλαυσαν σε ένα μεγάλο, άνετο και μοντέρνο πούλμαν την διαδρομή, την θέα της Μονής, προσκύνησαν τα λείψανα 100 Οσίων και Αγίων καθώς και Τίμιο Ξύλο που φυλάσσεται εκεί, δώρο του Αυτοκράτορα Αλεξίου. Ο ευγενέστατος Ηγούμενος ξενάγησε τους επισκέπτες και τους εξήγησε λεπτομερώς την Ιστορία και δράση της Ι.Μ. πριν ιερουργήσει και ευλογήσει τις Φανουρόπιτες που είχαν προσκομίσει οι πιστοί σε μια ατμόσφαιρα δέους και κατάνυξης!

          Η Πρόεδρος της Εστίας Γεωργία ΦΙΛΙΠΠΟΥ, η Αντιπρόεδρος Ρένα ΣΩΦΡΟΝΑ, ο Ταμίας Κώστας ΛΟΗΣ και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. που συνόδευσαν τους εκδρομείς οι κκ  Ιωάννης  Θεοδωρόπουλος, Γεώργιος Παπαδόπουλος και Μάρω Στρατουδάκη, είναι άξιοι συγχαργητηρίων για την μυσταγωγική αυτή απογευματινή εξόρμηση της Εστίας.

 ΕΛ. ΧΡ.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB