spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΣΑ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 29/1/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΣΑ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 29/1/2017 PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.01.17

opsa_logoΜε την παρουσία πολλών και εκλεκτών φίλων και υποστηρικτών των δράσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ), πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής τιμητικών πλακετών και η κοπή της βασιλόπιτας του Ομίλου για το έτος 2017.

Ο ΟΠΣΑ, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του, τίμησε και φέτος διακριτές και διακεκριμένες προσωπικότητες για την προσφορά τους σε λειτουργήματα και θεσμικές θέσεις του δημόσιου βίου της χώρας μας. Για την πολυετή προσφορά τους στο Εισαγγελικό κια Δικαστικό Σώμα και την ηθική στήριξή τους στον ΟΠΣΑ, τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργιος Σανιδάς, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ. και Γεώργιος Χρυσικός, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ.  Για την πολυετή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στην Παιδεία της χώρας και για τη στήριξή τους στο έργο του Ομίλου, τιμήθηκαν ο κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ομ. Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος των Οφφικιάλων του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής και η κ. Κατερίνα Ζηρίδη, Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

Επίσης, για την επιτυχημένη και πρωτοποριακή πορεία τους στις σπουδές τους τιμήθηκαν οι κ.κ. Άννα  Δεμίρη, φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Συντονίστρια του Κοινωνικού Προγράμματος Erasmus "National SocialErasmus Coordinator" και Χρήστος Φωτιάδης, απόφοιτος Βιοτεχνολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μία πρωτοποριακή Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΣΑ, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου  και πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς παρισταμένους, μεταξύ άλλων είπε: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να μάθεις πώς να μοιράζεις και πώς να εισπράττεις ΑΓΑΠΗ.

Δεν ξέρω αν υπήρξα και αν είμαι καλός μαθητής ώστε να έμαθα ή να μαθαίνω πώς να μοιράζω την ΑΓΑΠΗ, ξέρω όμως πως συνειδητά σας αγαπώ και πως εισπράττω την Αγάπη σας.

Με συγκινείτε κάθε φορά για την άμεση μα και τόσο θερμή ανταπόκρισή σας σε κάθε πρόσκλησή μας ως ΟΠΣΑ , σε κάθε δική μου πρόσκληση ως Πρόεδρος του ΟΠΣΑ.

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα, τ΄αληθινά τα λόγια τα δικά σας, τις σκέψεις , μα προ πάντων για την ΑΓΑΠΗ σας».

Συνεχίζοντας και απευθυνόμενος στους τιμώμενους είπε: «Μέσα στον άχρονο χρόνο, στον κόσμο του όλα και του τίποτα είναι σημαντικό να αντιστέκεσαι , να προσφέρεις, να μη κιοτεύεις, να δημιουργείς και να παράγεις  & τελικά να κερδίζεις σημαντικό τίτλο. Κι όμως αυτός ο τίτλος να είναι μικρότερος από αυτά που διαθέτεις, αυτά που αξίζεις. Είναι σημαντικό θα έλεγα υπέρτατο να γίνεσαι πολίτης των ιδεών και της πράξης στη πόλη σου , στην πατρίδα σου , στο λειτούργημά σου , στην οικογένειά σου. Τα είπα και τα τονίζω αυτά τα λόγια γιατί ταιριάζουν απόλυτα σ' εσάς».

Τελείωσε την σύντομη ομιλία του   με  τη  ρήση του ELBERT HUBBARD «Ευχή μου , η επιτυχία όταν έρθει να μην είναι γρηγορότερα απ΄όσο μπορείς να την αντέξεις», την οποία αφιέρωσε κυρίως στους νέους τιμώμενους της εκδήλωσης, λέγοντάς τους ότι  «η επιτυχία με βάση το ξεκίνημα και την αξιοσύνη τους είναι σίγουρη. Σ' αυτούς εναπόκειται να λαμβάνουν τα μηνύματα των παλαιοτέρων , που τιμάμε σήμερα και να πράττουν ανάλογα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος,  ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, ο Πανοσιολογιότατος Άγιος Ιεροκήρυκας π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου,  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως π. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολεως π. Σεραφείμ Δημητρίου , Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλος Καμάρας, πολλοί Δήμαρχοι καθώς και Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων. Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος ΑΣΕΠ κκ. Ιωάννης Καραβοκύρης και  κ. Διονύσιος Λασκαράτος αντίστοιχα, Ανώτατοι & Ανώτεροι Δικαστικοί Λειτουργοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, Πρόεδροι φορέων μαζικής δράσης της Ηλιούπολης και άλλων Δήμων. Ανώτατοι & Ανώτεροι Στρατιωτικοί και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομία και πολλοί άλλοι ενεργοί πολίτες.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB