spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity από την ΚΕΔΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.05.17
city_challengeH KEΔΕ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των Δήμων προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, διοργανώνει από τις 12 έως και τις 14 Μαΐου, τον 1ο τριήμερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία, στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities).

Η δράση  διοργανώνεται, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού", Πειραιώς 254 στο Μοσχάτο Αττικής.

To CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity είναι ένας τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενισχύουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

 Κατά τη διάρκεια του τριημέρου Μαραθωνίου νέοι, φοιτητές, στελέχη των Δήμων, αναλυτές, προγραμματιστές, επαγγελματίες και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα σε τεχνολογίες που γνωρίζει, θα μπορεί να διαγωνιστεί στο πλαίσιο μιας ομάδας για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής - υπηρεσίας χρήσιμης για τους Δήμους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Μέσα από τη δράση CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity κινητοποιείται το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο, ενισχύεται η δημιουργία και η νεανική επιχειρηματικότητα, προωθείται η καινοτομία με τελικό αποτέλεσμα την ενεργό συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη της Χώρας μας.

Οι καλύτερες εφαρμογές που θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία του CITY CHALLENGE θα βραβευθούν και σε επόμενη φάση θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ μέσα από πρόγραμμα και δομή επιτάχυνσης (#smarcity accelerator).

Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών και επιχειρησιακών μοντέλων και καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό που θα υποστηρίζονται από ομάδες νέων επιστημόνων και επαγγελματιών και θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες των Δήμων.

Παράλληλα θα διοργανωθούν εκδηλώσεις (workshop) με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και συζητήσεις για καλές πρακτικές σε Δήμους, στο πλαίσιο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.  

Οι καλύτερες πιλοτικές εφαρμογές και υπηρεσίες που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, βραβεύονται, θα είναι ελεύθερα διαθέσιμες και θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

http://crowdhackathon.com/smartcity/

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB