spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Άλμα στο μέλλον με τη νέα γενιά ! PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17

kede_smartcityΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity. Στον μαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 200 διαγωνιζόμενοι σε 50 ομάδες και για τρεις μέρες με τη βοήθεια 40 έμπειρων μεντόρων, που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα υλοποίησαν πρωτότυπες εφαρμογές χρήσιμες για τις πόλεις και την τοπική αυτοδιοίκηση.

patoylis_arampatzis

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης συμμετείχε ως μέντορας, στον τριήμερο μαραθώνιο υποστηρίζοντας την προσπάθεια για τη συνεχή ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας καθώς και την ανάδειξη και υποστήριξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της, για την επίλυση προβλημάτων και την αντιμετώπιση προκλήσεων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των εφαρμογών και βραβεύτηκαν οι 7 ομάδες που ξεχώρισαν:

 

Η ομάδα Needsa 1ο βραβείο 6.000 ευρώ για την εφαρμογή τους Happy Trees. Που Αφορά την απομακρυσμένη άρδευση χώρων πρασίνου με δυνατότητα συλλογής δεδομένων καιρού, υγρασίας εδάφους κ.α

Η ομάδα MX2T 2ο βραβείο 4.000 ευρώ για την εφαρμογή τους social wallet για ευπαθείς ομάδες

Η ομάδα City Hub 3ο βραβείο 2.000 ευρώ για την εφαρμογή τους API Dashboard για διασύνδεση υφιστάμενων εφαρμογών των δήμων,

Η ομάδα Citizen 17 για εφαρμογή σχετική με fintech βραβεύτηκε από την Εθνική Τράπεζα με ειδικό βραβείο 3.000 ευρώ

Η ομάδα Hack Smart 4ο βραβείο 1.000 ευρώ για την εφαρμογή τους Smartacus που σχετίζεται με την αναγνώριση εικόνας για τουριστικά σημεία.

Η ομάδα City ++ 5ο βραβείο 1.000 ευρώ για την εφαρμογή τους WeCycle που αφορά τους έξυπνους κάδους και μοντέλα ανακύκλωσης

Η ομάδα Park Guru 6ο βραβείο 1.000 ευρώ για την εφαρμογή τους για onstreet πάρκινγκ..

Από ένα laptop κέρδισε η ομάδα από το Λύκειο Νέου Μοναστηρίου Δομοκού ως η νεότερη - ηλικιακά - ομάδα που συμμετείχε με την εφαρμογή τουριστικού οδηγού για τον Δήμο και η ομάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες vento volunteers για την πλατφόρμα εθελοντισμού που ανέπτυξαν. Τablet, smartphone  και ρολόγια κληρώθηκαν και στις υπόλοιπες ομάδες.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στην τελετή βράβευσης σημείωσε την καθιέρωση του Crowdhackathon Smartcity σε ετήσια βάση, ως θεσμό για την καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 2ου City Challenge Crowdhackathon Smartcity για τον Ιούνιο του 2018. 

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.05.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB