spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ηλεκτρονικά θα γίνουν οι εγγραφές φέτος για τα Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑΛ από 19/6 έως 23/6 με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.06.17

symparastatis_3_e-epalΟι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη των ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2017-2018, πρέπει να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal  https://e-epal.minedu.gov.gr, από τη 19/6 έως  23/6. Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxisnet, και στην περίπτωση που ο υπολογιστής έχει λειτουργικό Windows XP θα πρέπει να προτιμηθεί ο περιηγητής (Browser) Mozilla Firefox  και όχι o Internet explorer o Google Chrome.Για τους ανήλικου/ης μαθητή/τριας που δε διαθέτουν κωδικούς taxisnet, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxisnet του γονέα ή του κηδεμόνα.
Για όσους/όσες επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. και αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxisnet, μπορούν να απευθύνονται στους διευθυντές των ΕΠΑ.Λ.
Στην πόλη μας στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης για το σχολικό έτος 2016 - 2017 λειτούργησαν οι Τομείς 

  • Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
  • Μηχανολογίας
  • Πληροφορικής
  • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  • Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2017-2018, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 19η Ιουνίου έως την 23η Ιουνίου 2017. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους ο/η οποίος/α δε διαθέτει κωδικούς taxis, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxis του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής κατά τη διαδικασία της εγγραφής στο σχολείο.

Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες δε διαθέτουν κωδικούς taxis, οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Για όσους/όσες επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. και αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxis, μπορούν να απευθύνονται στους διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, μέσω των προσωπικών τους κωδικών taxis, την προτίμηση που τους υποβάλλουν εγγράφως με υπεύθυνη δήλωση, οι κηδεμόνες των ανήλικων ή οι ενήλικες μαθητές/τριες. Επισημαίνεται ότι στην ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται: «Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η ...... εξουσιοδοτώ τον διευθυντή του .......ΕΠΑ.Λ. να υποβάλλει την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης του/της μαθητή/τριας...............για την Α΄τάξη ΕΠΑ.Λ. λόγω αδυναμίας απόκτησης κωδικών taxis».

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης ο χρήστης θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο : Σύνδεση στην Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.

Ο χρήστης θα πρέπει να επισκεφθεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet ή smartphone την ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-epal.minedu.gov.gr . Στην περίπτωση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή προτείνεται η χρήση του φυλλομετρητή Google Chrome ή Mozilla firefoxe (στην περίπτωση χρήσης Windows XP να γίνει αποκλειστικά χρήση Mozilla firefox) . Κατά τη σύνδεση στην εφαρμογή ο χρήστης θα δει την παρακάτω εικόνα, όπου θα πρέπει να περιμένει μέχρι να συνδεθεί,

epal_web1

οπότε θα του εμφανιστεί η εικόνα
epal_web2

Σε αυτό το σημείο ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Είσοδος μέσω TaxisNet» ώστε να μεταφερθεί στο περιβάλλον της επόμενης εικόνας. Εδώ ο χρήστης αφού πληκτρολογήσει τους προσωπικούς κωδικούς του taxis και πατήσει το κουμπί «Είσοδος» καλείται να πατήσει το κουμπί «Εξουσιοδότηση», ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση και η πιστοποίηση του χρήστη στην εφαρμογή Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης.
epal_web3

Βήμα 2ο : Συμπλήρωση Στοιχείων Κηδεμόνα

Από τη στιγμή που ο χρήστης έχει βάλει σωστά τους κωδικούς του taxis και έχει πατήσει το κουμπί «Εξουσιοδότηση» θα πρέπει να βλέπει το περιβάλλον της επόμενης εικόνας, όπου θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του κηδεμόνα. Όσα πεδία συνοδεύονται από (*) είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν ώστε ο χρήστης να συνεχίσει στο επόμενο βήμα.
epal_web4

Προσοχή: Τα πεδία Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο θα πρέπει να συμπληρωθούν με κεφαλαίους χαρακτήρες.
Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων ο χρήστης θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί «Συνέχεια» ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3ο : Αποδοχή Όρων και Προϋποθέσεων Συμμετοχής στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία

Μετά το πάτημα του κουμπιού «Συνέχεια» ο χρήστης θα πρέπει να βλέπει το περιβάλλον της επόμενης εικόνας όπου έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Εγγραφές - Μετεγγραφές μαθητών/τριών στα Επαγγελματικά Λύκεια», της Εγκυκλίου του Υ.Π.Π.Ε.Θ. με αρ.πρωτ. 89047/ΓΔ4/26-05-2017 και θέμα «Επείγουσα ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2017-2018» και γενικότερα μπορεί να ενημερωθεί για θέματα σχετικά με τις εγγραφές-μετεγγραφές στα ΕΠΑ.Λ..

epal_web5

Στη συνέχεια ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει στο κουτί που βρίσκεται δίπλα στο «Συμφωνώ με τα παραπάνω» και έπειτα στο κουμπί Συνέχεια. Με τον τρόπο αυτό δηλώνει ότι έχει λάβει γνώση των παραπάνω οδηγιών. Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων κηδεμόνα πατώντας το κουμπί << ώστε να μεταβεί στην προηγούμενη σελίδα.

Βήμα 4ο : Επιλογή Τάξης

Στο επόμενο βήμα ο χρήστης θα πρέπει να βλέπει το περιβάλλον της επόμενης εικόνας όπου καλείτε να επιλέξει την τάξη που θέλει να φοιτήσει (Α', Β', Γ' ή Δ'). Μετά την επιλογή της τάξης ο χρήστης πρέπει και πάλι να πατήσει το κουμπί «Συνέχεια» ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

epal_web6

Βήμα 5ο : Επιλογή Τομέα ή Ειδικότητας (Μόνο για τους μαθητές Β' ή Γ'-Δ' τάξεων αντίσοιχα)

Αυτό το βήμα αφορά μόνο μαθητές των τάξεων Β', Γ' ή Δ'. Οι μαθητές της Α' τάξης μπορούν να συνεχίσουν στο επόμενο βήμα (Βήμα 6ο) παραλήποντας αυτό το βήμα. Σε αυτό το βήμα ο χρήστης καλείται να επιλέξει τον τομέα ή την ειδικότητα που θέλει να παρακολουθήσει ο μαθητής της Β' τάξης ή της Γ'-Δ' τάξης αντίστοιχα. Ο χρήστης θα πρέπει να βλέπει όμοιο περιβάλλον με αυτό από τις παρακάτω εικόνες, αναλόγως αν πρόκειται για μαθητή Β' ή Γ'-Δ' τάξης. Αφού επιλέξει τομέα ή ειδικότητα μπορεί να πατήσει «Συνέχεια» ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Σε περίπτωση λάθους μπορεί να επιλέξει το κουμπί ώστε να παει ένα βήμα πίσω και να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις.

Το περιβάλλον που θα πρέπει να βλέπει ο μαθητής της Β' Τάξης για επιλογή Τομέα:  
epal_web7

Το περιβάλλον που θα πρέπει να βλέπει ο μαθητής της Γ' ή Δ' Τάξης για επιλογή Ειδικότητας:

epal_web8

Βήμα 6ο : Επιλογή Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης και Σχολείου

Σε αυτό το βήμα ο χρήστης καλείται να επιλέξει Περιφερειακή Δ/σνη Εκπαίδευσης ώστε στη συνέχεια να επιλέξει το Σχολείο που θέλει να φοιτήσει. Όταν επιλέξει μια Περιφεριακή Δ/νση Εκπαίδευσης θα του παρουσιαστούν τα Σχολεία που της ανοίκουν ώστε να μπορέσει να επιλέξει το Σχολείο-Σχολεία που θέλει να φοιτήσει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο χρήστης έχει δικαίωμα να κάνει από μια (1) έως και τρεις (3) επιλογές Σχολείων που μπορούν να ανοίκουν στην ίδια ή σε διαφορετικές Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι για τους μαθητές της Β', Γ' και Δ' ΕΠΑ.Λ. σε αυτό το βήμα παρουσιάζονται μόνο τα σχολεία που μπορεί να επιλέξει ο μαθητής ανάλογα με τον τομέα ή ειδικότητα που επέλεξε στο προηγούμενο βήμα. Το περιβάλλον που θα συναντήσει ο χρήστης θα πρέπει να είναι όμοιο με αυτό της επόμενης εικόνας και είναι κοινό για τους μαθητές όλων των τάξεων (Α', Β', Γ' και Δ').

epal_web9

Στην παραπάνω εικόνα παρουσιάζεται η περίπτωση μαθητή της Γ' τάξης που είχε επιλέξει την ειδικότητα «Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού» και έχει επιλέξει δυο σχολεία, με 1η επιλογή το 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και 2η επιλογή το 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ. Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, η τάξη, η ειδηκότητα και τα σχολεία με σειρά προτήμησης φαίνονται στο αριστερό πλαίσιο της σελίδας.
Μετά την επιλογή των σχολείων ο χρήστης επιλέγει το «Συνέχεια» για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Βήμα 7ο : Αλλαγή Σειράς Προτίμησης Σχολείων Επιλογής

Σε αυτό το βήμα ο χρήστης βλέπει την προεπισκόπηση των σχολείων που έχει επιλέξει ενώ του δίνεται η δυνατότητα αλλαγής της σειράς προτίμησης. Συνεχίζοντας το προηγούμενο παράδειγμα του μαθητή της Γ' τάξης που έχει επιλέξει να παρακολουθήσει την ειδικότητα «Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού», βλέπουμε στην επόμενη εικόνα τη σειρά προτίμησης των σχολείων που έχει επιλέξει. Σε περίπτωση αλλαγής της σειράς προτίμησης ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το σύμβολο ^ δίπλα στο σχολείο που θέλει να προηγηθεί στη σειρά προτίμησης.

epal_web10

Μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών ο χρήστης μπορεί να επιλέξει «Συνέχεια» ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Βήμα 8ο : Συμπλήρωση Στοιχείων Μαθητή

Σε αυτό το βήμα ο χρήστης θα πρέπει να βλέπει το περιβάλλον της επόμενης εικόνας.epal_web11

epal_web12 Σε αυτό το βήμα φαίνονται τα στοιχεία του χρήστη - κηδεμόνα του μαθητή, ενώ ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει κάποια επιπλέον στοιχεία.

Προσοχή: Η συμπλήρωση των στοιχείων θα πρέπει να γίνει με κεφαλαίους χαρακτήρες, ενώ όσα πεδία έχουν (*) είναι υποχρεωτικά. Επίσης θα πρέπει να δηλωθούν πραγματικά στοιχεία γιατί όπως δηλώνεται και σε αυτό το βήμα της εφαρμογής «Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986).»

Σε πρώτη φάση ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει τη Διεύθυνση κατοικίας του και στη συνέχεια να δηλώσει τα στοιχεία του μαθητή. Στα στοιχεία του μαθητή το πεδίο «Ημερομηνία Γέννησης Μαθητή» Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις ημερομηνίες χρησιμοποιώντας τα βέλη < και >

Στη συνέχεια πρέπει να συμπληρώσει το σχολείο τελευταίας φοίτησης (μπορεί να πληκτρολογήσει τα πρώτα στοιχεία του σχολείου και του εμφανίζεται μια λίστα με τα διαθέσιμα σχολεία που μπορεί να επιλέξει, σύμφωνα με τα στοιχεία που πληκτρολόγησε)*, την τελευταία τάξη φοίτησης (επιλέγοντας Α', Β', Γ' ή Δ' από το μενού), το σχολικό έτος τελευταίας φοίτησης (επιλέγοντας από το μενού), το πρόσωπο που κάνει τη δήλωση (επιλέγοντας από το μενού αν ο χρήστης είναι κηδεμόνας ή ενήλικος μαθητής) και το σταθερό τηλέφωνο του χρήστη.

Μετά την ορθή συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων ο χρήστης μπορεί να επιλέξει «Συνέχεια» ώστε να μεταβεί στο επόμενο βήμα όπου βλέπει τα στοιχεία που έχει συμπληρώσει ενώ πλέον το κουμπί «Συνέχεια» έχει μετατραπεί σε «Υποβολή». Εδώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει «Υποβολή» για να υποβάλει επίσημα την αίτησή του.

* Προσοχή:

Σε περίπτωση που ο χρήστης κάνει χρήση υπολογιστή με λειτουργικό Windows XP σε συνδυασμό με Google Chrome η παραπάνω διαδικασία δεν προχωράει. Οι χρήστες των Windows XP θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά Mozilla Firefox. 

Βήμα 9ο : Υποβολή της Αίτησης Δήλωσης Προτίμησης

Μετά την Υποβολή ο χρήστης ενημερώνεται με το επόμενο εικονίδιο ότι η υποβολή της αίτησής του πραγματοποιήθηκε και ότι θα ειδοποιηθεί στο e-mail που δήλωσε για την εξέλιξη της αίτησής του.

  epal_web13

Όταν πατήσει το κουμπί «Κλείσιμο» μεταφέρεται στο περιβάλλον της επόμενης εικόνας, όπου μπορεί να επιλέξει το κουμπί «Εμφάνιση-Εκτύπωση Δήλωσης Προτίμησης» ή το κουμπί «Αποσύνδεση»:

epal_web14

Αν επιλέξει το κουμπί «Εμφάνιση - Εκτύπωση Δήλωσης Προτίμησης» ο χρήστης βλέπει την/τις δήλωση/σεις που έχει υποβάλει συνοδευόμενο με το εικονίδιο , με το οποίο μπορεί να διαγράψει τη δήλωση που επιθυμεί. Αν επιλέξει το όνομα του μαθητή για τον οποίο έγινε η δήλωση, αναπτύσσεται η προεπισκόπηση της δήλωσης, ενώ με το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ PDF» του δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσει τη δήλωση σε μορφή pdf στον υπολογιστή του και να την εκτυπώσει.
Προσοχή:
Ο χρήστης πρέπει να κατεβάσει τη δήλωση σε μορφή pdf ώστε να την προσκομίσει στο σχολείο στο οποίο τελικά θα εγγραφεί. Στη δήλωση σε μορφή pdf φαίνεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της δήλωσης καθώς και χρόνος υποβολής της.

epal_web15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 20.06.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB