spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΛΑΣ ΑΡΑΠΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.10.17

Τον περασμένο Αύγουστο, «έφυγε» από κοντά μας η Τούλα Αράπη, σε ηλικία 78 ετών.

H Τtoyla_arapiούλα Αράπη υπήρξε  δραστήριο μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού» από την ίδρυσή της, το 1989. Συμμετείχε σε όλες τις  μετέπειτα εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε αναδασώσεις στον Υμηττό, σε βάρδιες  εθελοντικής δασοπυροπροστασίας, σε  συναντήσεις, Ημερίδες, οδοιπορικά διαμαρτυρίας στο βουνο, παραστάσεις στα Υπουργεία.

Σε όλα η Τούλα πρωτοστατούσε πάντα και κινητοποιούσε την οικογένειά της, τους φίλους, τους γείτονές της συμβάλοντας σε σημαντικό βαθμό στην ανάδειξη και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που προέκυπταν από την ανεπάρκεια των τοπικών και κεντρικών υπηρεσιών.

 Η Τούλα Αράπη συμμετείχε επίσης δραστήρια  και στους αγώνες  για την υπεράσπιση της Δημόσιας  Περιουσίας στον Δήμο Ηλιουπολης από μεγάλους και μικρούς καταπατητές και σφετεριστές.  

 

Ήταν ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος  και  ΄΄ψυχή΄΄ του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου ΄΄ΦΑΕΘΩΝ΄΄, μέσω του οποίου δόθηκαν σημαντικοί αγώνες για την σωτηρία, τη φύτευση και την προστασία του άλσους μεταξύ των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Μπέλλες,  καθώς και του ρέμματος που προυπήρχε. Αγώνες και κινητοποιήσεις   που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της  και μιας αρχικά μικρής ομάδας γειτόνων και στη συνέχεια υποστηρίχθηκαν από το Δήμο της Ηλιούπολης. Αξίζει να επισημάνουμε ότι, στα πλαίσια  αυτών των κινητοποιήσεων, η Τούλα Αράπη είχε συλληφθεί και μηνυθεί.

 

 Επίσης, η Τούλα συνέβαλε σε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας καθώς και σε  διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες στα πλαίσια συλλογικοτήτων που συμμετείχε και υποστήριζε.

 Η Τούλα Αράπη ήταν ένας απλός άνθρωπος,  με κοινωνική  και περιβαλλοντική συνείδηση, που πρόσφερε  πολλά  για το τόπο και τους συμπολίτες της. Της είμαστε ευγνώμονες.

 Δεν θα  την ξεχάσουμε . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

 

                                                 Πάνος Τότσικας, 18.10.2017

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB