spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Τι πρέπει να κάνεις για τη δωρεάν μετακίνηση σε μετρό και ηλεκτρικό εάν ανήκεις στην κατηγορία ανέργων ή ΑΜΕΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.03.18
ath_cardΟ ΟΑΣΑ ξεκινά από 4 Μαρτίου το σταδιακό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Για τους ανέργους και AMEA θα παραμείνουν οι πύλες ανοιχτές έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει και ο τρόπος πιστοποίησης για τις κατηγορίες επιβατών ανέργων και ΑΜΕΑ, που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό. Μέχρι σήμερα αποδεικνύουν την ιδιότητα τους με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων ή βεβαιώσεων ανάλογα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ καλούνται οι εν λόγω δικαιούχοι (άνεργοι, AMEA), που δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, να προβούν σε αίτηση στο διαδίκτυο ( www.athenacard.gr), είτε να μεταβούν στα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών και να προμηθευτούν την προσωποποιημένη κάρτα. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, θα συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ θα επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι θα «φορτίζουν» στην προσωποποιημένη κάρτα το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Γαβριήλ Αραμπατζής
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
Τελευταία ανανέωση ( 05.03.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB