spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Eνεργοποίηση της Ath.ena Card για δωρεάν μετακίνηση από ανέργους και ΑΜΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.03.18

athens5Για να αποκτήσετε το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί προσωποποιημένη κάρτα, σε περίπτωση που έχετε προμηθευτεί θα πρέπει να γίνει αίτηση για έκδοση κάρτας στο www.athenacard.gr  ή κάποιος θέλει να εκδώσει την κάρτα του άμεσα, μπορεί να το κάνει στα εκδοτήρια όπου εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες. Απαραίτητο είναι ένα έγγραφο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα. Η ιδιότητα του ανέργου ή ΑΜΕΑ πιστοποιείται μετά την έκδοση της κάρτας μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Για να ενεργοποιήσετε την κάρτα  θα χρειαστείτε:

1) τους κωδικούς TaxisNet για διαπίστευση/είσοδο στην εφαρμογή
2) την προσωποποιημένη ATH.ENA κάρτα σας
3) τον 8ψήφιο κωδικό Pin της ATH.ENA κάρτα σας


Μπαίνετε στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard) με τους κωδικούς του Taxisnet (πατάτε “Είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet” και μετά “Συνέχεια στο Taxisnet”. Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε “Εξουσιοδότηση”). Συμπληρώνετε το ΑΦΜ σας και ΑΜΚΑ σας.

athens3Στη συνέχεια πατάτε “Δημιουργία Νέας Κάρτας” και συμπληρώνετε το 16ψήφιο αριθμό της προσωποποιημένης Ath.ena Card  (αναγράφετε επάνω στην κάρτα). athens31

Κάνετε επαλήθευση της κάρτας συμπληρώνοντας το 8ψήφιο PIN που είχατε χρησιμοποιήσει για την έκδοση της κάρτας. Ο 8-ψήφιος κωδικός PIN είναι ο 8-ψήφιος αριθμός που ζητήθηκε  να συμπληρώσετε κατά την έκδοση της κάρτας. Αν κάνατε αίτηση online και δεν τον έχετε σημειώσει, δείτε μήπως τον “θυμάται” ο browser. Αν βγάλατε την κάρτα στο εκδοτήριο, ελέγξτε μήπως σας τον σημείωσε κάπου ο εκδότης. Αν δεν το γνωρίζετε ως ύστατη λύση απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών στο σταθμό του Συντάγματος.

athens7Επιλέγετε την κατηγορία δωρεάν κομίστρου ανάμεσα σε Ανέργων και Ατόμων με Αναπηρία και στη συνέχεια δηλώνετε τη συγκατάθεσή σας για την ενεργοποίηση της κάρτας.athens5

Εμφανίζεται μήνυμα πως η κάρτα σας είναι ενεργή.

athens4Μετά την ολοκλήρωση της πιστοποίησης πρέπει να ακολουθήσει η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων στην κάρτα μέσω αυτόματου εκδοτικού μηχανήματος [επιλογή επιδότηση]. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Έως τότε οι ενεργοποιημένες κάρτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.



Σημειώνεται πως τουλάχιστον ως τις 14 Μαρτίου 2018, σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει μία τουλάχιστον ανοικτή πύλη προκειμένου να διέρχονται όσοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση και δεν έχουν ακόμα προσωποποιημένη Ath.ena Card. Η ημερομηνία αυτή δεν αποκλείεται να παραταθεί και άλλο.
Τελευταία ανανέωση ( 13.03.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB