spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow H Eπιστολή Παραίτησης του Γιώργου Χατζηδάκη Αντιδημάρχου Ανάπτυξης
H Eπιστολή Παραίτησης του Γιώργου Χατζηδάκη Αντιδημάρχου Ανάπτυξης PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.10.18

xatzidakis_g_iliΣεβόμενος την εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας κατά την οποία ο δήμαρχος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου δεν προχώρησα στην άμεση δημοσιοποίηση του κειμένου παραίτησης μου. Πλέον σας γνωστοποιώ την επιστολή παραίτησης που υπέβαλα την Δευτέρα 8-10-2018.

«Αγαπητέ Δήμαρχε,
Με ψηλά το κεφάλι και με ήσυχη τη συνείδησή μου, σου υποβάλλω την παραίτησή μου από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και από μέλος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» που εδώ και 8 χρόνια υπηρέτησα με αυταπάρνηση και συνέπεια χωρίς να λογαριάσω στιγμή το όποιο προσωπικό κόστος.

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Είναι αλήθεια πως πίστεψα και δόθηκα με όλες μου τις δυνάμεις μου στην κοινή μας προσπάθεια για την ανάταξη των οικονομικών του Δήμου μας βάζοντας ψηλά στις προτεραιότητές μας την οικονομική διαφάνεια και τον τερματισμό της σπατάλης.

Με τη διάθεση και την όρεξη νέων ανθρώπων και την εμπειρία και συμβολή μεγαλυτέρων καταφέραμε χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις στις αξίες μας όχι μόνο να μηδενίσουμε τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου αλλά και να επιτύχουμε επί σειρά ετών πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Και όλα αυτά χωρίς καμία περικοπή στην κοινωνική πολιτική και στα μεγάλα τεχνικά έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες της Ηλιούπολης.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αυτή μας τη συνέπεια σε λόγια και πράξεις επιβεβαίωσε ο λαός της Ηλιούπολης στις εκλογές του 2014.

Τότε που εσύ ο ίδιος δήλωνες προεκλογικά πως «ο Δημοτικός Άρχοντας πρέπει να παραμένει στο τιμόνι για δύο τετραετίες γιατί διαφορετικά αρχίζει να φθείρεται και να διαφθείρεται και να αποκτά καθεστωτικά χαρακτηριστικά»...

Και είναι αλήθεια πως από την αρχή της συνεργασίας μας όποτε σου εξέφραζα τις ενστάσεις μου για έκνομες συμπεριφορές κάποιων λίγων μελών της Δημοτικής μας Αρχής σε έβρισκα πάντα σύμφωνο και πρόθυμο να αποτρέψει την εκδήλωση παρασιτικών καταστάσεων.

Όμως, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει. Είναι επανειλημμένες οι φορές, που παρά τις επισημάνσεις μου,είτε δεν κινήθηκες αποτελεσματικά είτε επέτρεψες να σε παραμερίσουν, άνθρωποι που έχεις σε επιτελικά πόστα και οι οποίοι κινούνται με γνώμονα την προσπόριση προσωπικού οφέλους αγνοώντας επιδεικτικά τις αρχές με τις οποίες ξεκινήσαμε το ωραίο μας ταξίδι στα δημοτικά πράγματα της Ηλιούπολης.

Δυστυχώς, η υπομονή μου στέρεψε πλέον. Δεν μπορώ να παραμένω θεατής, ούτε να γίνω χωνευτήρι έκνομων συμπεριφορών οι οποίες δυσφημούν τις αξίες μου, την παράταξή μου και εντέλει τον ίδιο το λαό της Ηλιούπολης.

Δεν επεδίωξα λοιπόν εγώ τους χωριστούς δρόμους.

Δεν έβαλα εγώ νερό στο κρασί μου. Δεν επέτρεψα εγώ να ξεθωριάσουν οι αξίες που μας καθοδηγούσαν από όταν ξεκινήσαμε.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Σου υποβάλλω την παραίτησή μου με ανάμεικτα συναισθήματα, οργής αλλά και λύτρωσης, ως μια ύστατη κίνηση αφύπνισης και επαναφοράς σε όλα αυτά που μας ένωσαν, σε όλες αυτές τις υψηλές αξίες για τις οποίες αγωνιστήκαμε, σε ό,τι μας κατέταξε ψηλά στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Θέλω ειλικρινά να πιστεύω πως οι δρόμοι μας χωρίζουν προσωρινά και πως θα βρεθούμε ξανά μαζί στο ίδιο μετερίζι του αγώνα για την προάσπιση των αρχών της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης για τη θεμελίωση μιας τοπικής κοινωνίας με συνοχή και ευημερία.

Γιώργος Χατζηδάκης

Τελευταία ανανέωση ( 26.10.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB