spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η πόλη του Ηλίου βουλιάζει στο σκοτάδι… PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.19

skoup_ilΗλιούπολη, μια πόλη πράσινη, γεμάτη δένδρα, πάρκα και πλατείες, σχολεία και παιδικές χαρές, μια πόλη -αν μη τι άλλο- ηλιόλουστη, γνωστή για τις εκδηλώσεις, τα φεστιβάλ και τον πολιτισμό της. Πόσες ακόμα εκφράσεις μάς έρχονται στο μυαλό σκεπτόμενοι ένα από τα μεγαλύτερα προάστια της Αθήνας, πόσα και πόσα χρόνια η Ηλιούπολη αποτελεί φορέα παιδείας και επιμόρφωσης; 

 

 

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει την ταπείνωση, την εξαθλίωση και την παραίτηση που κυριαρχεί σ' αυτή την πόλη.  Είναι κρίμα η μη ενασχόληση των αρμοδίων σε θέματα καθαριότητας, περιποίησης και ανάπτυξης.  Η Ηλιούπολη από μόνη της έχει ομορφιές, είναι καλαίσθητη, έχει στυλ. Μια κομψή πόλη ,που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα εύπορα  νότια προάστια, αφήνεται απλά «στη μοίρα» της.  Σκουπίδια έξω από γεμάτους κάδους, παρατημένα άχρηστα αντικείμενα, σπασμένα ξύλα και τζάμια, χόρτα που απλώνονται χωρίς περιποίηση..

Είναι μεγάλο κρίμα για όσους κατοικούμε, μεγαλώνουμε, εργαζόμαστε σε αυτήν την όμορφη πόλη να την βλέπουμε να βουλιάζει στο σκοτάδι.

Οι Ηλιουπολίτες χρειάζονται την ολική επαναφορά του Ηλίου στην πόλη τους!

Νικόλαος Κυρίτσης

 


kentriki

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 22.02.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB