spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Μια άλλη πρόταση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης για το οικονομικό έτος 2020. PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.11.19

 Δυστυχώς, μία από τα ίδια!
Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον προϋπολογισμό του 2020 που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, που, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της, στηρίζεται στην ίδια συνταγή με τον προηγούμενο, του 2019. Η πρόταση της Διοίκησης του Δήμου είναι πρόχειρη, χωρίς να έχει προηγηθεί ενδελεχής μελέτη τόσο όσον αφορά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όσο και σε σχέση με τις δυνατότητες του Δήμου. Η παράταξη μας έλαβε γνώση και αξιολόγησε τις προτάσεις των υπηρεσιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού για τον οποίο πολλά μπορεί να παρατηρήσει κανείς. Ο προϋπολογισμός αποτελεί εργαλείο σχεδιασμού, με το οποίο ένας Δήμος αποτυπώνει το σχέδιο για το επόμενο οικονομικό έτος και πολύ φοβάμαι ότι η Δημοτική Αρχή βάζει τον πήχη πολύ χαμηλά.

Όπως για παράδειγμα, ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα ούτε στον προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα, καμία πρόοδος δεν υπάρχει για την ανακύκλωση. Ενώ γνωστά είναι πολλά σύγχρονα και πρωτοπόρα προγράμματα ανακύκλωσης οργανικών και μη απορριμμάτων, ο δήμος μας δεν έχει καμία πρόταση και δεν εφαρμόζει καλές πρακτικές όμορων δήμων. Από 1/1/2020 αυξάνει κατά 50% το τέλος ανά τόνο των απορριπτόμενων απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.

Επίσης, ο διαγωνισμός για το φωτισμό της πόλης με τεχνολογία led δεν προχώρησε, σίγουρα καθυστερούμε με αποτέλεσμα και φέτος να έχουμε αύξηση του ποσού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και κατά γενική ομολογία όταν πέφτει η νύχτα η Ηλιούπολη είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.
Επίσης διαπιστώνεται έλλειψη πρόβλεψης συστημάτων ασφάλειας σε σχολεία και αθλητικούς χώρους κατά τις ώρες που δεν υπάρχει δραστηριότητα σε αυτούς αφού οι χώροι αυτοί πολύ συχνά γίνονται στόχοι επιθέσεων αλλά και συνάθροισης παραβατικών ομάδων π.χ. μεγάλος κίνδυνος το κολυμβητήριο όπου έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες η παρουσία ομάδων νεαρών που κολυμπούν σε αυτό ενώ δεν είναι σε λειτουργία.

Εξάλλου, καμία πρόοδος δεν έχει γίνει στο θέμα των ελεγκτικών μηχανισμών σε συνεργασία με νέες τεχνολογίες πχ. εσωτερικός έλεγχος, κέντρα κόστους που θα παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία και θα έχουμε μια ορθολογικότερη διαχείριση. Στον προϋπολογισμό υπάρχει πρόστιμο που λόγω κακή διαχείρισης του θέματος χωρίς μέχρι σήμερα να αναζητηθούν ευθύνες τους υπόλογους.

Από την πλευρά μας, η παράταξή μας εντόπισε αρκετούς κωδικούς όπου έγιναν αλλαγές και προστέθηκαν και νέοι.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε μια εναλλακτική πρόταση του προϋπολογισμού και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις να τη στηρίξουν με γνώμονα τη βελτίωσης της πόλης μας σε υποδομές, σε παρεχόμενες υπηρεσίες στο δημότη και σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

 

       Γαβριήλ Αραμπατζής 

    Επικεφαλής της παράταξης

         "Η Πόλη που Θέλω"

Τελευταία ανανέωση ( 08.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB