spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Πράσινοι κάδοι κλαδιών με ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Γλυφάδα. Λύσεις υπάρχουν όταν θέλεις και μπορείς.
Πράσινοι κάδοι κλαδιών με ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Γλυφάδα. Λύσεις υπάρχουν όταν θέλεις και μπορείς. PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.19

 Πρωτοποριακή υπηρεσία αποκομιδής κλαδιών από τον Δήμο Γλυφάδας! Με ευρωπαϊκά κονδύλια έγινε η προμήθεια κάδων συλλογής υπολειμμάτων πρασίνου και ειδικού οχήματος για την μετακίνησή τους. Οι δημότες θα πρέπει να τηλεφωνούν στο 15464 ή να υποβάλουν αίτημα στο Fix My City, μία ημέρα πριν προβούν στις εργασίες στους κήπους των σπιτιών τους. Ο Δήμος θα στέλνει δωρεάν τον κάδο, ούτως ώστε να τοποθετούνται απευθείας εκεί τα κομμένα κλαδιά, γκαζόν και φύλλα και να μεταφέρονται προς ανακύκλωση. Με τον τρόπο αυτόν και τα πεζοδρόμια δεν θα έχουν ζημιές και τα μηχανήματα καθαριότητας θα αξιοποιούνται σε άλλες εργασίες και πάνω από όλα θα λειτουργεί καλύτερα κάθε γειτονιά. Η Γλυφάδα είναι μια πόλη καθαρή και φιλόξενη και κάθε μέρα γίνεται ομορφότερη.

Αντίθετα στην Ηλιούπολη , κομμένα κλαδιά υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης και μαζί με τα παρατημένα ογκώδη αντικείμενα και μπάζα συνθέτουν μία άσχημη εικόνα,  η οποία δεν τιμά τον Δήμο , ενόψει μάλιστα της περιόδου των εορτών.

Το παράδειγμα του Δήμου Γλυφάδας , ο οποίος με ευρωπαϊκα κονδύλια προμηθεύθηκε τον απαραίτητο εξοπλισμό , δείχνει τον τρόπο με τον οποίο  βρίσκονται οι πόροι και οι λύσεις όταν θέλεις και μπορείς.  Ενα αναμφίβολα πετυχημένο πρόγραμμα που προκαλεί συνειρμικά την συγκρίση, με  το πρόγραμμα περισυλλογής και  κομποστοποίησης του Δήμου μας.   Εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και είχε αμφιλεγόμενα και αμφισβητήσιμα αποτελέσματα παρά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου τονίζει «Όλοι μαζί θα πετύχουμε πρότυπες λειτουργίες στην καθαριότητα της πόλης μας»,  υπογραμμίζοντας ότι «τους κάδους τους προμηθευτήκαμε με ευρωπαϊκά χρήματα, όπως και άλλον εξοπλισμό στον τομέα της καθαριότητας, με συνολικό ύψος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης περίπου 1.000.000 ευρώ».
«Οι νέοι κάδοι συλλογής πρασίνου θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων πρασίνου με διαλογή στην πηγή. Τα φυτικά υπολείμματα έχουν πλούσιες θρεπτικές ουσίες που μετά από κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να γίνουν οργανικό λίπασμα με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος», τονίζει η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.
Ο Δήμος Γλυφάδας τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει έντονη προσπάθεια διαχωρισμού στην πηγή των υπολειμμάτων πρασίνου που συλλέγει και εναποθέτει στο εργοστάσιο κομποστοποίησης της Φυλής. Περίπου 8.000 τόνοι έχουν ανακυκλωθεί με οικονομικό όφελος για τον Δήμο πάνω από 400.000 ευρώ.

Τελευταία ανανέωση ( 08.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB