spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Ηλιούπολη arrow Ολιγωρία Στην Ανάρτηση Πόθεν Έσχες Στο Website Του Δήμου Ηλιούπολης – Έληξε Η Προθεσμία
Ολιγωρία Στην Ανάρτηση Πόθεν Έσχες Στο Website Του Δήμου Ηλιούπολης – Έληξε Η Προθεσμία PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.19

 Παρά τους υψηλούς προεκλογικούς τόνους για ζητήματα διαφάνειας, η δημοτική αρχή δεν έχει αναρτήσει -ως όφειλε- τα πόθεν έσχες των αιρετών στο site του Δήμου.

Ανακολουθία μεταξύ προεκλογικής ρητορικής και μετεκλογικών πράξεων παρατηρείται στη νέα δημοτική αρχή στα θέματα διαφάνειας, καθώς τρεις μήνες μετά ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη, δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στο website του Δήμου οι δηλώσεις "Πόθεν Έσχες" των αιρετών.

 

Σύμφωνα με τον νόμο 3213/2003 «Οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και επικεφαλής νομικών προσώπων ΟΤΑ υποχρεούνται να υποβάλλουν και να αναρτούν στην ιστοσελίδα του δήμου για κάθε χρόνο της θητείας τους τη δήλωση πόθεν έσχες», κάτι που ωστόσο δεν έχει τηρηθεί από τη νέα δημοτική αρχή. 

Όπως μάλιστα ορίζει η νομοθεσία, η αρχική δήλωση πρέπει υποβάλλεται από τους Υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την απόκτηση της ιδιότητάς τους, κάτι που σημαίνει πως τα στελέχη της δημοτικής αρχής και οι αιρετοί του Δήμου είναι εκπρόθεσμοι στην ανάρτηση των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Το ζήτημα της διαφάνειας και της ανάρτησης των πόθεν έσχες στο site του Δήμου, ήταν ένα θέμα για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή είχε ασκήσει έντονη κριτική στη προηγούμενη διοίκηση προεκλογικά. Μάλιστα ο νυν αντιδήμαρχος κ. Κώστας Σεφτελής σε μία προεκλογική του ανάρτηση είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην διοίκηση του Βασίλη Βαλασόπουλου για τη μη-ανάρτηση πόθεν έσχες στο site του Δήμου.

 

ΠΗΓΗ : ilioupolinews.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB