spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Η ΠΟΛΗ ΣΕ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ. ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ;
Η ΠΟΛΗ ΣΕ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ. ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ; PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.12.19

  Σε γιορτινή περίοδο βρίσκεται επίσημα από την Κυριακή 8/12/19  η Ηλιούπολη, μετά την εκδήλωση ,στην γεμάτη από μικρούς και μεγάλους,  κεντρική πλατεία της πόλης. Η κεφάτη μουσικοχορευτική παράσταση "ΧΑΝΑ ΖΟΟ" ξεσήκωσε τα παιδιά και όλο τον κόσμο, σε ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό.

Με μια σύντομη παρέμβαση του ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης έδωσε τις ευχές του και μαζί το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης, για την φωταγώγηση του φετινού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Το πάρτι συνεχίστηκε μέσα σε μια χαρούμενη γιορτινή ατμόσφαιρα με παιδικές φωνές και μουσικές, με ευχάριστες στιγμές συνάντησης γνωστών και φίλων, με τα παιδιά να έχουν την τιμητική τους στα συγκρουόμενα, στο τραμπολίνο  και στα άλλα ψυχαγωγικά παιχνίδια της πλατείας και όλους να φωτογραφίζονται μπροστά στο Δέντρο. ( ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)

Όπως πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια , ο Δήμος Ηλιούπολης δαπανεί κάποια ποσά για την κάλυψη των αναγκών της πόλης κατα την διάρκεια της περιόδου των εορτών. Επίσης παραχωρεί πλατείες της  σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να δώσει την ευκαιρία στους δημότες και τα παιδιά τους αλλά και στους επισκέπτες της για να διασκεδάσουν με παιγνίδια , δραστηριότηες και να γευτούν εορταστικά εδέσματα.

Τελικά πόσο κοστίζουν και ποιοί κερδίζουν ;

Φέτος έχει δεσμευθεί το ποσό των 20500 ευρώ, για την διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ,σε διάφορα σημεία της πόλης. Για τον εορταστικό στολισμό της πόλης έχει συναφθεί σύμβαση ύψους περίπου 48300 ευρώ.

 Απο την παραχώρηση των πλατειών σε ιδιώτες για την τοποθέτηση ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, θα υπάρξουν έσοδα 2800 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα για το διάστημα από τις 2/12/2019 εώς 7/1/2020 παραχωρούνται οι πλατείες Εθν.Αντίστασης και Ηρώων με αντίτιμο 1600 και 1200 ευρώ αντίστοιχα. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι παρέχετει δωρεάν η κατανάλωση του απαιτούμενου ηλεκτρικού ρεύματος. 

Οι πωλητές χριστουγεννιάτικων δένδρων καταβάλλουν 300 ευρώ για όλη την περίοδο  και οι πωλητές διαφόρων ειδών 30 ευρώ/τ.μ  την εβδομάδα. Ο χώρος που παραχωρείται στην πλατεία  Εθν.Αντίστασης είναι πλέον των 700 τ.μ και της πλατείας Ηρώων 400 τ.μ. Απο τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι στην ουσία οι πλατείες παραχωρούνται σχεδόν δωρεάν.

Όσοι θελήσουν να επισκεφθούν αυτές τις πλατείες  θα χρειαστεί να δαπανήσουν αρκετά  χρήματα για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους , ιδιαίτερα σ'εκείνη της Εθν.Αντιστάσεως.

 Ενώ στην σύμβαση παραχώρησης αναγράφεται ότι η τιμή εισιτηρίου στα συγκρουόμενα , στο τρενάκι και στο τραμπολίνο δεν θα ξεπερνάει τα 2,5 ευρώ , στο τραμπολίνο η τιμή είναι 4 ευρώ.  Επίσης υπάρχουν άλλα παιγνίδια  που το εισιτήριο είναι 3,4, ακόμα και άνω των 5 ευρώ.  Στο υπάρχον σπιτάκι του Αγ.Βασίλη υπάρχει και φωτογράφος, που χρεώνει με 5 ευρώ την φωτογραφία σε περίπτωση που κάποιο παιδάκι θέλει να φωτογραφηθεί με τον Αγ.Βασίλη.

 

Επιπλέον , στην σύμβαση αναγράφεται ότι η περίοδος λειτουργίας είναι απο 2/12/2019 εώς 7/1/2019 και ότι θα δοθούν 1000 δωρεάν εισητήρια σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

 

Το Σάββατο 30/11/2019 η εγκατάσταση  στη πλατεία Εθν.Αντίστασης άρχισε να λειτουργεί κανονικά ,υπήρχαν γονείς και παιδιά. (Σ'εκείνη της Πλ. Ηρώων υπήρχε πρόβλημα με την παροχή του ρεύματος.) 

Τα 1000 δωρεάν εισητήρια με ποιό τρόπο και πότε θα δοθούν;

Mε δεδομένη την επισκεψιμότητα , ιδιαίτερα της κεντρικής πλατείας  , το ευτελές αντίτιμο της παραχώρησης του χώρου έχει ήδη αποσβεστεί. 

Τελικά οι δημότες πληρώνουν διπλά  το εορταστικό κλίμα. Τις απαιτούμενες δημοτικές δαπάνες έμμεσα μέσω τελών και φόρων και τους ιδιώτες μεσω των εισιτηρίων.

Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να ανακαλύψει κάποιος το ποιοί κερδίζουν υπέρογκα.  Η διοίκηση του Δήμου ,έστω και τώρα ,πρέπει να παρέμβει και  να ελέγξει τις όποιες παραφωνίες υπάρχουν.

 

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB