spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Έπεσαν Σοβάδες Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης
Έπεσαν Σοβάδες Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.12.19

 Αντιμέτωποι με εκτεταμένες υλικές ζημιές στην οροφή της αίθουσας διδασκόντων ήρθαν οι δάσκαλοι του 3ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης.

"Σήμερα (16 Δεκ. 2019), κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με το θέαμα των φωτογραφιών. Οι σοβάδες από το ταβάνι στο γραφείο των δασκάλων είχαν καταρρεύσει από τη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών. Ευτυχώς που στο γραφείο εκείνη την στιγμή δεν ήταν κάποιος από τους εκπαιδευτικούς ή από τα παιδιά μας. Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί αν ήταν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου μας. Για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν ήδη οι αρμόδιοι φορείς. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκρισή τους, τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Σεφτελή και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κα Μαρία Αγγελή. Αναμένουμε τις κατάλληλες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος."

Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 3ου δημοτικού Ηλιούπολης

Το 3ο Δημοτικό σχολείο μετρά ήδη μισό αιώνα και πλέον απο τότε που κτίστηκε. Το 2012 το εν λόγω σχολείο, μαζί με άλλες σχολικές εγκαταστάσεις και δημοτικές υποδομές και δράσεις εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα αναφέρονταν σε παρεμβάσεις "εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια, κοινόχρηστους χώρους αστικού περιβάλλοντος και αστικές μεταφορές."  Συγκεριμένα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης  με μονώσεις τοίχων και  στεγανοποιήσεις ταρατσών,  καθώς και αντικατάσταση κουφώματων που πρίν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε. Οι εικόνες δηλώνουν ενδεχόμενη αστοχία των εργασιών στεγανοποίησης, αφού η αποκάλυψη του τσιμέντινου τμήματος της οροφής εμφανίζει σημάδια διάβρωσης. Ο Δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες του θεωρείται βέβαιο, ότι θα προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την διασφάλιση της ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων. Όμως με αφορμή το περιστατικό,  ίσως θα έπρεπε άμεσα, να εκπονήσει ένα πρόγραμμα έκτακτων ελέγχων στο συνόλο των σχολικών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  προϊσταμένους της  κάθε σχολικής μονάδας ,   για την καταγραφή τυχόν προβλήμάτων  προς αποφυγή παρομοίων περιστατικών.   

Οι φωτογραφίες απο την αίθουσα αποτυπώνουν το πρόβλημα.

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB