spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow H Δημοτική Αστυνομία Ηλιούπολης Αυστηροποιεί τα Μέτρα Αστυνόμευσης στην Ηλιούπολη
H Δημοτική Αστυνομία Ηλιούπολης Αυστηροποιεί τα Μέτρα Αστυνόμευσης στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.12.19

 Όπως εξήγγειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αποστόλης Στασινόπουλος, για πρώτη φορά από την επανασύσταση του θεσμού το 2015, ξεκινά η απογευματινή αστυνόμευση του Δήμου, με τους δημοτικούς αστυνομικούς να περιπολούν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης προκειμένου να καταγράψουν τις παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να επιδώσουν πρόστιμα. Ηδη από χθες, στα παρμπρίζ αρκετών οχημάτων επι  της λεωφόρου Ειρήνης υπήρχαν ενημερωτικό φυλλάδια της δημοτικής αστυνομίας Ηλιούπολης που είχαν σαν στόχο να ενημερώσουν τους δημότες.

Σίγουρα  κάθε προσπάθεια  που έχει σαν στόχο  την βελτίωση της εικόνας , επικροτείται και  πρέπει να τύχει υποστήριξης απο όλους. Η αναβάθμιση του επιπέδου ποιότητας των υποδομών και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης,  μέσω  της τήρησης των νόμων , των δημοτικών αποφάσεων και  κανόνων  είναι το αυτονότητο ζητούμενο και πρέπει να αποτελεί διαρκή επιδίωξη. 

Όμως η νέα δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει μιά μεγάλη πρόκληση, που δεν είναι άλλη απο την ζωφερή πραγματικότητα. Η πόλη είναι γεμάτη εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, υπάρχει ατιμωρησία  των παραβατών του κανονισμού καθαριότητας με ανεξέλεγτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κομμένων κλαδιών σε πολλά σημεία της πόλης  ,  αδυναμία λύσης στο καθημερινό παράνομο παρκάρισμα ακόμη και σε κεντρικούς  δρόμους πέριξ του Δημαρχείου αλλά και σε διαβάσεις ΑΜΕΑ, χρόνιες παράνομες καταλήψεις των πεζοδρομίων ,αλλά και μερών του οδοστρώματος, από τραπεζοκαθίσματα και άλλα αντικέιμενα.

Η Δημοτική Αστυνομία με την υφιστάμενη δύναμη και τις υπάρχουσες  δυνατότητες της είναι δύσκολο να αλλάξει την κατάσταση , ακόμα και με τις απογευματινές βάρδιες και τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της. Αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά και η νοοτροπία των δημοτών , των οδηγών και των επαγγελματιών της πόλης είναι δύσκολο να αλλάξει δραματικά η εικόνα της πόλης. Τα σχέδια και οι εξαγγελίες των υπευθύνουν κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως επικοινωνιακά "πυροτεχνήματα".

 Την εντατικοποίηση των αυτών των προσπαθειών ανήγγειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αποστόλης Στασινόπουλος ,με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα.

Ξεκίνησε σήμερα, για πρώτη φορά για τον Δήμο Ηλιούπολης, η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά την επανασύστασή της, το 2015. Μετά από αιτήματα πολλών συμπολιτών μας και με γνώμονα την βιώσιμη μετακίνηση μέσα στην πόλη, βάζουμε μπροστά μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Ηλιούπολης , με μέτρα προληπτικού χαρακτήρα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην απρόσκοπτη και ασφαλή κίνηση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.
Οι δημότες μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά στην εφαρμογή ''FixMyCity'' και τηλεφωνικά στην ''γραμμή του Δημότη'', στον αριθμό, ''15377''.

Τελευταία ανανέωση ( 19.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB