spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Στο Ίδιο Τραπέζι με Πρωτοβουλία Πατούλη, Κονδύλης, Παπανικολάου και Κωνσταντάτος
Στο Ίδιο Τραπέζι με Πρωτοβουλία Πατούλη, Κονδύλης, Παπανικολάου και Κωνσταντάτος PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.12.19

 Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε στις 18/12/2019 συνάντηση  με τους Δημάρχους Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Ι. Κωνσταντάτο και Αλίμου Α. Κονδύλη.

Αντικείμενο της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήταν η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό και πώς αυτή θα ωφελήσει τους κατοίκους των όμορων Δήμων, αλλά και τη μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής.Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε η ανάγκη κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου διεκδικήσεων τόσο προς την πλευρά του επενδυτή, όσο και προς το Κεντρικό Κράτος, που θα διασφαλίζει το όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επίσης διατυπώθηκε η κοινή πεποίθηση αλλά και αποφασιστικότητα να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα του σχεδίου με ενότητα και συναντίληψη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα εθνικό κι εμβληματικό έργο πνοής, που θα αναβαθμίσει όχι μόνον το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά όλο το Λεκανοπέδιο, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την αναπτυξιακή επανεκκίνησή της αλλά και την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Ξεκαθάρισε ότι αποτελεί υπόθεση και υποχρέωση όλων να διεκδικήσουν ενωμένοι, Περιφέρεια και Δήμοι, τη μεγιστοποίηση του οφέλους από την υλοποίηση της επένδυσης, που αποτελεί ευκαιρία όχι μόνον για οικονομική ανάπτυξη αλλά και για κατακόρυφη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η συζήτηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τους Δημάρχους για το ίδιο θέμα θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Περιφερειάρχης Ατιικής θέλησε να γεφυρώσει τις όποιες διαφωνίες , την διαφορά απόψεων των τριών δημάρχων και να εξομαλύνει τις τεταμένες μεταξύ τους σχέσεις,  σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού και την μέγιστη ωφέλεια που μπορεί να υπάρξει απο αυτή  για τους όμορους δήμους.

Στα πλάισια μιάς ευρύτερης συζήτησης ο Δήμος Ηλιούπολης οφείλει και πρέπει να είναι παρών , θέτωντας  υπ'όψη των αρμοδίων τις όποιες  αρνητικές επιπτώσεις  θα έχει η επένδυση για την πόλη και διεκδικώντας αντισταθμίσματα που θα τις αμβλύνουν.  

 Με αφορμή την παραπάνω είδηση και για μια σφαιρική εικόνα περί του κλίματος που είχε δημιουργηθεί πρίν την συνάντηση των δημάρχων με τον Αντιπεριφερειάρχη θυμίζουμε τα παρακάτω:

- Στις 15/11/2019 ο Δήμος Αλίμου και ο Δήμος Γλυφάδας ανακοινώνουν τη δημιουργία Συνδέσμου Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου για την ισόρροπη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά  , μετά την υπερψήφιση της σχετικής πρωτοβουλίας από τα δύο δημοτικά συμβούλια. Δύο Δήμοι που εκπροσωπούν περίπου το 75% του πληθυσμού της περιοχής στην οποία πραγματοποιείται το έργο ανάπλασης και το 70% της ανατολικής ζώνης ανάπτυξης (η έκταση δηλαδή στην οποία θα οικοδομηθεί το καζίνο και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις), αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το καλό των δημοτών.Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι  η θέση και των δύο Δήμων για το μεγάλο έργο ανάπλασης στην περιοχή ήταν εξαρχής κρυστάλλινη: Υποστηρίζουμε την επένδυση, που αποτελεί ένα έργο εθνικής εμβέλειας, ενισχύει την ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας, αξιοποιεί μια εγκαταλελειμμένη επί δύο δεκαετίες έκταση. Η αξιοποίηση αυτή πρέπει να γίνει με τρόπο βιώσιμο, με τρόπο που θα δημιουργεί ισόρροπη ανάπτυξη, με τρόπο που θα ενσωματώνει ομαλά την επένδυση σε όλη την ευρύτερη «γειτονιά».

Σε αυτόν ακριβώς το σκοπό θα συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις ο νέος «Σύνδεσμος Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου»: Ενωμένοι, με μία φωνή, προς όφελος όλης της περιοχής και των κατοίκων της. Μια δουλειά, που δυστυχώς ο φορέας για το Ελληνικό, με τον κακότεχνο τρόπο που συστάθηκε και με το απαράδεκτο μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζεται στην πράξη, δεν μπορεί να τη φέρει εις πέρας. Ο φορέας, από τον οποίο οι Δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας αποχώρησαν - επίσης με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων - δεν εκφράζει τις ανάγκες των κατοίκων και δεν μπορεί να εκπληρώσει το αίτημα για συλλογική εκπροσώπηση των Δήμων και των διεκδικήσεών τους.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η κοινή ανάπτυξη των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας, του παραλιακού μετώπου τους και της γεωγραφικής περιοχής των δύο Δήμων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, η πρόσθετη προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντός τους, λόγω της αυξημένης προσέλευσης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην περιοχή της νότιας Αθήνας εν γένει. Είναι επίσης η από κοινού ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών, καθώς και η μέριμνα για τη διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων από την ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πόλου στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων μας, με στόχο την ισόρροπη και ταχεία ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η ισχύς εν τη ενώσει, λοιπόν. Ξεκινάμε!

 

 - Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος στις 2/12/2019 στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» του Γιώργου Λαιμού, στο Attica TV, όπου ήταν καλεσμένος καταφέρθηκε εναντίον των δημάρχων Αλίμου και Γλυφάδας  με βαρείς χαρακτηρισμούς. 

«Τους οδήγησαν σε μια αλαζονική συμπεριφορά που θυμίζει λίγο τη σχέση της Τουρκίας Ελλάδας που λέει ο Ερντογάν ότι φτάνει η καρδιά μου μέχρι τη Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά αντιδρώντας για την απόφαση Κονδύλη και Παπανικολάου να αποχωρήσουν από τον «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά» και να δημιουργήσουν τον «Σύνδεσμο Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου».

«Λένε ψέματα και ανακρίβειες και μιλάνε πολλές φορές και εκτίθενται, οι συνάδελφοι που διαδήλωναν το 2015 για να μη γίνει η επένδυση δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο φορέας και προχώρησαν σε μια απονενοημένη πράξη πρωτοφανή, ένα δήμος που έχει το 4% και ο άλλος το 6% να θέλουν να λένε ότι μοιράζονται από κοινού κάτι που δεν τους ανήκει, κάτι που δεν είχαν ποτέ δήμοι πλούσιοι με μαρίνες και ξενοδοχεία εις βάρος του φτωχού Ελληνικού».

«Παραπληροφόρησαν τα δημοτικά τους συμβούλια, οδήγησαν λάθος τους συναδέλφους, που δεν ήξεραν οι άνθρωποι, ότι αν ο Φορέας ακυρωθεί σταματάει και η επένδυση. Ο Φορέας ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Δεν ήμουν φιλικός δήμαρχος με την προηγούμενη κυβέρνηση που τον δημιούργησε, αλλά με τον κ.Σκουρλέτη είχαμε μια άριστη συνεργασία.

Έφτιαξαν τον σύνδεσμο γιατί μπορεί να έχουν στο μυαλό τους να σταματήσει η επένδυση στο Ελληνικό...»

 

(ΠΗΓΗ : notia.gr)

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 22.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB