spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Συνάντηση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών
Συνάντηση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.01.20

 

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στις 7/1/2020 είχε  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτο και αντιπροσωπεία μελών της Ομοσπονδίας.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η πάταξη του παρεμπορίου, η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, η ενίσχυση των
ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και δράσεις που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των λαϊκών αγορών.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης διατύπωσε τη θέση ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις από κοινού με τη νομοθετική εξουσία. Προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη προκειμένου να συζητηθούν τα σχετικά ζητήματα και να διατυπωθούν προτάσεις για τη βελτίωση του
θεσμικού πλαισίου.
Στη συνάντηση μετείχε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Λαϊκών Αγορών Σταύρος Μελάς, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Β. Καπερνάρος, ο Ταμίας Γ. Τσούνιας, ο αναπληρωτής γραμματέας και εκπρόσωπος τύπου Κ. Μανιάτης και ο Γ. Καζέπης εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της νέας Διοίκησης είναι να υποστηριχθούν έμπρακτα οι Λαϊκές αγορές με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. «Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να εισπράττουμε χρήματα. Θα εστιάσουμε στην ανταπόδοση υποστηρικτικών υπηρεσιών, μέσω υποδομών και παρεμβάσεων, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αγορών και την προστασία της υγείας των πολιτών», ανέφερε.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε :«Μας ενδιαφέρει να μπει μία τάξη προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών αλλά και την προστασία του καταναλωτή. Θέλουμε τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές να νιώθουν ότι είμαστε σύμμαχοι τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των λαϊκών αγορών, που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κρίκο της εμπορικής δραστηριότητας των τοπικών κοινωνιών».

 

ΠΗΓΗ: Περιφέρεια Αττικής

Τελευταία ανανέωση ( 07.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB