spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΣΠΑΥ: '' Οι 4 βασικοί Άξονες για την Αναγέννηση του Υμηττού '' PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.01.20

 Τους 4 βασικούς άξονες της πολιτικής του για την αναγέννηση του Υμηττού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στην χθεσινή (8/1) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.  Όπως τόνισε ενώπιον του συμβουλίου, μέσα από τους 4 άξονες, πρωταρχικός του στόχος είναι η ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο παγκόσμιο σημείο αναφοράς και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. 

Πρώτος άξονας: - Συντήρηση τoυ εξοπλισμού πυροπροστασίας. (Δεξαμενές, παρατηρητήρια, υδραυλικά έργα, κτλ) - Ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών. (αποψιλώσεις, καθαρισμοί, διάνοιξη δρόμων κτλ.) - Αναδασώσεις και φροντίδα καμένων περιοχών

Δεύτερος άξονας: - Ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για  την ιστορία του. - Διαμόρφωση εισόδων στον Υμηττό σε κάθε δήμο μέλος του Συνδέσμου. - Πιστοποίηση μονοπατιών και διαδρομών στα πρότυπα του Μαινάλου.

Τρίτος άξονας: Κατασκευή στα όρια κάθε  δήμου, (μέλη του συνδέσμου) πάρκου που θα συνδυάζει περιβαλλοντική εκπαίδευση (π.χ. βοτανικός κήπος) και αναψυχή, όπου ο κάθε επισκέπτης με την συνδρομή εθελοντών και επιστημόνων θα "γνωρίζει" τον Υμηττό.

Τέταρτος άξονας:  - Ενίσχυση, ανάδειξη και οργάνωση των υφιστάμενων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας χωρίς να επηρεάζεται η διοικητική τους αυτοτέλεια. - Δημιουργία, σε δήμους (μέλη του συνδέσμου) οι οποίοι δεν διαθέτουν, νέων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας.

Η επίσημη παρουσίαση των 4 αξόνων θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ, στις 22 Ιανουαρίου, 16:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Ηλιούπολης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εν λόγω παρουσίαση. Ανάμεσα στα άλλα περιμένουμε να ακούσουμε την θέση του ΣΠΑΥ για το θέμα του Προφήτη Ηλία και για τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάρχουν στην β' ζώνη Υμηττού.

Πηγη:ilioupoligiaolous.gr

 

Τελευταία ανανέωση ( 09.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB