spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εκδήλωση για τα Θύματα της Τρομοκρατίας. PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.01.20

 Η βία, που είναι ρωγμή στο οικοδόμημα της Δημοκρατίας, θα κλείσει, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε σήμερ (21/1) στο Πολεμικό Μουσείο. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ασφάλεια "βασικό δικαίωμα του πολίτη, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε κοινωνική πρόοδος", κι επισήμανε ότι η μάχη για την ασφάλεια είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου προσωπικά.Επισημάνε ότι η βία δεν έχει χρώμα και η καταδίκη της δε μπορεί πια να γίνεται επιλεκτικά με αστερίσκους και διευκρινιστικές υποσημειώσεις.

Με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση είπε: "Βρίσκομαι σήμερα εδώ με ανάμεικτα συναισθήματα. Πριν από όλα, με την σκέψη στα θύματα της τρομοκρατίας, τιμώντας την ημέρα μνήμης. Ένα χρέος της πολιτείας προς τους αδικοχαμένους, αλλά και τις οικογένειές τους. Πολλοί από εσάς βρίσκεστε σήμερα μαζί μας και σας ευχαριστώ. Μια τέτοια οικογένεια είναι και η δική μου. Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, πριν από 30 χρόνια, σφράγισε όλους τους ανθρώπους γύρω του. Όσο για μένα, σήμανε το τέλος της νεότητάς μου. Το τέλος της αθωότητάς μου."

 

Ανάμεσα σε αυτά που αναφέρθηκε , ξεχωρίζει το παρακάτω απόσπασμα:" Ύστερα από τόσες οδυνηρές εμπειρίες στη σημερινή Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχουμε πολιτικούς που δε συμπαρίστανται σε θύματα βομβιστικών επιθέσεων. Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά σε φονικά χτυπήματα εναντίον αστυνομικών σε ώρα καθήκοντος. Η πολιτεία οφείλει να είναι αμείλικτη απέναντι και στη νέα βία που πηγάζει από την ακροδεξιά. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι ακόμα μία ανοιχτή πληγή στην κοινωνία μας. Το ίδιο και οι ρατσιστικές επιθέσεις, όπως και τα χτυπήματα εναντίον της ενημέρωσης με τελευταίο κρούσμα τον ξυλοδαρμό Γερμανού δημοσιογράφου χθες στο Σύνταγμα. Όλα αυτά δεν έχουν καμία θέση στον τόπο μας. Τρομοκρατία και δημοκρατία είναι δύο έννοιες ασύμβατες, γιατί το κράτος τρόμου των λίγων θα είναι πάντοτε εχθρός του κράτους Δήμου των πολλών. Η δημοκρατία βλέπει ισότιμα όλους τους ανθρώπους, ενώ η τρομοκρατία καθορίζει με το έτσι θέλω ακόμα και την ίδια τους την ύπαρξη».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

  ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ :  

ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΟΝΟΜΑ  ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΜΟΙΡΑ .

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.  

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ , ΟΜΩΣ ΜΕ  ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ. 

 

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ , ΤΟ ΜΙΣΟΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ. 

Τελευταία ανανέωση ( 20.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB