spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Οι Πέντε Άξονες του Σχεδίου Αναγέννησης του ΣΠΑΥ για τον Υμηττό. PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.01.20

 Κατά την παρουσίαση του σχεδίου «11 Δήμοι, μία Αποστολή: Η Αναγέννηση του Υμηττού μας» από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.)  απο τον πρόεδρο του Γιάννη Κωνσταντάτο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23/1/2020 παρουσιάστηκαν οι 5 άνες του προγράμματος.

Οι 5 άξονες: 

1. Θωράκιση Υμηττού

2. Ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς

3. Ανάπτυξη Περιβαλλοντικής συνείδησης

4. Έξυπνος Υμηττός

5. Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός 

Ο κ. Κωνσταντάτος, έκανε ειδική αναφορά στην Επένδυση του Ελληνικού, καθώς ως πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης, έχει ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών προκειμένου ο Υμηττός να συνδεθεί αρμονικά με το μεγαλύτερο πάρκο που θα δημιουργηθεί μέσα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί εύκολα να συνδυάσει μία δραστηριότητα στο βουνό με ένα περίπατο στο πάρκο και την παραλιακή ζώνη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Γραμματέας Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και οι ΓΓ του υπ. Περιβάλλοντος κ.κ. Μπακογιάννης και Αραβώσης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Νίκος Χαρδαλιάς, οι δήμαρχοι και βουλευτές της περιοχής.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους τα μέλη του Δ.Σ ΣΠΑΥ , τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Ηλιουπολης αλλά και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης και πλήθος εκπροσώπων διαφόρων φορέων.

 Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συμβάλλει:

- στη δημιουργία πιλοτικού πεζοπορικού δικτύου μονοπατιών στον Υμηττό

- στην εθνική και ευρωπαϊκή πιστοποίηση του πιλοτικού δικτύου, και

- στον συντονισμό δράσεων και πρωτοβουλιών ανάδειξης του Υμηττού ως πόλου έλξης για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως «Ο Σ.Π.Α.Υ. στοχεύει να λειτουργήσει αθροιστικά μ' έναν κοινό στρατηγικό σχεδιασμό συστρατεύοντας τις δυνάμεις των 11 δήμων, των αρμοδίων υπουργείων, των δασοπυροσβεστικων δυνάμενων καθώς και των εθελοντών».

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. υπογράμμισε το γεγονός πως το 10% του συνολικού Ελληνικού πληθυσμού ζει γύρω από το βουνό του Υμηττού, όμως η πλειοψηφία αυτών δεν το έχουν επισκεφθεί.

«Ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΠΑΥ πέραν από τη σύγχρονη πυροπροστασία με μέσα όπως η τοποθέτηση θερμικών καμερών και υδροβόλων, είναι η άμεση αποκατάσταση καμμένων εκτάσεων, η δημιουργία βοτανικών πάρκων αναδεικνύοντας τα εκατοντάδες προστατευόμενα είδη που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή καθώς και πάρκων ψυχαγωγίας δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους της Αθήνας να επισκέπτονται την περιοχή», τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος.

Όπως σημείωσε «αυτό θα γίνει μέσα από τις πύλες εισόδου στο βουνό που θα λειτουργούν σε κάθε δήμο, οι οποίες θα παρέχουν προσβασιμότητα σε όλους, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με προβλήματα κινητικότητας».

O ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και επίτιμος πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «ο Υμηττός δε μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το κοινό μας σπίτι που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

ΠΗΓΗ:tanea.gr

arabaΑνάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης κ.Σταύρο Γιωργάκη , τους  αντιδημάρχους του Δήμου Ηλιούπολης  Ι.Πούλο, Π.Βιδάλη, Κ.Σεφτελή, Ι.Αντζινά, και Κ.Χωματά , επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Ηλιούπολης  Χρ.Κοκκοτίνη, Τάσο Ευσταθίου , Γαβριήλ Αραμπατζή και Τασία Τσατσούλη αλλά και του Χρήστου Καλλαρύτη , δημοτιkού συμβούλου της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" αλλά και μέλους του ΔΣ ΣΠΑΥ.

Στη φωτογραφία ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γαβριήλ Αραμπατζή , επικεφαλή  της παράταξης "Η πόλη που θέλω" και ο Χρήστος Καλλαρύτης ,μελος του ΔΣ του ΣΠΑΥ και δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης. 

   

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB