19.1 C
Iliopouli
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Κώστας Καραμανλής 5ο Autoforum έργο στρατηγικής σημασίας η υπόγεια σήραγγα της Ηλιουπόλεως

Το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εξομάλυνση των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο Αττικής παρουσίασε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο 5o Autoforum.
Πέρα από το σύγχρονο πλαίσιο για τη μικροκινητικότητα και τα μεγάλα έργα του μετρό στην ατζέντα του υπουργείου εντάσσονται μεγαλεπήβολες οδικές επεμβάσεις που θα διαμορφώσουν τον νέο οδικό χάρτη της Αττικής.
Ως έργο στρατηγικής σημασίας λογίζεται και η υπόγεια σήραγγα της Ηλιουπόλεως, που θα επιτρέπει στους οδηγούς να μεταβαίνουν από τη Λ. Κατεχάκη στη Λ. Βουλιαγμένης.
Όπως επισήμανε ο Υπουργός, εκπονούνται οι απαιτούμενες μελέτες, οι οποίες αποτελούν τον προθάλαμο για την έναρξη των εργασιών. Η υπόγεια αστική σήραγγα θα ξεκινά από τα στρατόπεδα «Σακκέτα» και θα καταλήγει στη Λ. Βουλιαγμένης. Ακόμα, θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δύο μεγάλους κυκλοφοριακούς δακτύλιους του Λεκανοπεδίου, της Αττικής οδού και της Βουλιαγμένης.
Η σήραγγα φαίνεται πως θα έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα με τρεις ισόπεδους κόμβους.
Η σήραγγα θα φέρει σημαντικές αλλαγές και στη Λ. Βουλιαγμένης, μεταξύ των οποίων το ξήλωμα των φαναριών και τη μετατροπή της λεωφόρου σε αυτοκινητόδρομο. Στόχος είναι η διαπλάτυνση της της Βουλιαγμένης και η δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στο ύψος με τη Λ. Αλίμου.
Η σήραγγα της Ηλιουπόλεως, θα δώσει ανάσα στα Νότια Προάστια.


Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles