17.4 C
Iliopouli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Άνοιξε η πλατφόρμα επιδότησης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος Power Pass

Σε λειτουργία βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022 το PowerPass, μέσω του https://vouchers.gov.gr/  υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή αποζημιώσεων για τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600€. Δικαιούχος του PowerPassείναι κάθε πολίτης που:

είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,

το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,

διαθέτει ΑΦΜ ο οποίοςδεν έχει δηλωθείήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και

επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και την 30ή Ιουνίου.Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Αυτή τη στιγμή αίτηση μπορούν να κάνουν οι πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2 και, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων και θα εκδίδονταινεότερες ανακοινώσεις.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οιψκωδικοί του πολίτη στο Taxisnetκαι το IBANτου λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles