20.8 C
Iliopouli
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Με σεμνότητα γιόρτασε ο Ναός της Αγίας Μαρίνας, στην Ηλιούπολη.

Μέγας Εσπερινός 16/7/2022

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας το Σάββατο 16 Ιουνίου 2022, το απόγευμα εψάλη ο μέγας Εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Μωκησσού κ. Δημητρίου  παρουσία κληρικών από όμορες ενορίες, των αρχών της Πόλεως και πλήθους πιστών.

Ακολούθησε από τις 20:30 έως τις 23:30 το Λαϊκό πανηγύρι, με χορούς τους οποίους ξεκίνησαν ο  Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Ηλιουπόλεως (ΧΛΟΗ), με κλήρο, άρχοντες και λαό να συμμετέχει σ΄αυτούς, υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος της οικογένειας Δαλιάνη που απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια και μουσική. Με τους φετινούς εορτασμούς να είναι αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Στη συνέχεια έγινε Ιερά Αγρυπνία έως τις πρώτες πρωινές ώρες και το πρωί εψάλη ο Όρθρος και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Μωκησσού κ. Δημητρίου.

λιτανεία

Το απόγευμα ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς στην Αγία Μαρίνα στις 18:30, και στη συνέχεια στις 19:00 ο Μεθεόρτιος Εσπερινός. Στις 20:00 ξεκίνησε η λιτανεία των τιμίων Λειψάνων και της ιεράς Εικόνος της παιδομάρτυρος. Μετά την επιστροφή στο Ναό στις 21:00 τελέσθηκε υπό κληρικών του Ναού η ιερά Παράκλησις εις στην Αγία.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 17/7/2022

Το «παρών» τόσο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όσο και στο Μεθεόρτιο Εσπερινό με τη λιτάνευση της εικόνας έδωσαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης μαζί με τους αντιδημάρχους Κώστα Σεφτελή, Γιάννη Πούλο και Χριστίνα Σερέτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής και η δημοτική σύμβουλος Άντα Καραχάλιου.

Στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας ήταν και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αντζινάς, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Στάθης Ψυρρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Τάσος Ευσταθίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Αθανασίου, Δημήτρης Ταμβάκος, Μιχάλης Κουρής, Ανδρέας Τσουκαλάς Μαρίνος Μπασούρης, οι βουλευτέσ της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Γιάννης Καλλιάνος, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και Στέφανος Ξεκαλάκης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου και ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θανάσης Ζαννιάς. Την παραμονή της το Σάββατο 16 Ιουνίου 2022, στον Εσπερινό παραβρέθηκε και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles