22.5 C
Iliopouli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Νέα Χρηματοδότηση 507.000 Ευρώ Στην Ηλιούπολη Για Την Αντιμετώπιση Του Ενεργειακού Κόστους

Άλλο ένα πακέτο χρηματοδοτικής ενίσχυσης Κατανέμεται στους Δήμους όλης της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών συνολικού ποσού ύψους 90 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Τα χρήματα θα μοιραστούν στους Δήμους της χώρας προκειμένου να  ενισχυθεί η ρευστότητάς τους για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους .

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα βάλει στα ταμεία του 507.000 ευρώ προκειμένου να καλύψει μέρος των σημερινών αναγκών. Κοντά στο ένα εκατομμύριο είναι η αύξηση για το πρώτο τρίμηνο στο προϋπολογισμό συμφώνα με στοιχεία που παρουσιαστήκαν στην τελευταία οικονομική επιτροπή.

 Η σημερινή  Οικονομική κατάσταση του Δήμου, σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα έχουμε αύξηση 117% στους πρώτους έξι μήνες σε σχέση με πέρυσι, και ας μην ξεχνάμε ότι το έργο του ηλεκτροφωτισμού στην πόλη δεν προχώρα, κάτι που επιβαρύνει επιπλέον τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Για το Φυσικό αέριο αύξηση είναι της τάξης 493% το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με πέρυσι και στα καύσιμα η αύξηση είναι 50% σε σχέση πάντα με το περσυνό πρώτο εξάμηνο.

Όλες αυτές αυξήσεις φτάνουν περίπου το ένα εκατομμύριο ευρώ συγκριτικά με πέρυσι για το πρώτο εξάμηνο.

Την πρόταση να αλλάξουν οι διαδικασίες και η λογική που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο διατύπωσε ο επικεφαλής της παράταξης η «Πόλη που Θέλω» κος Γαβριήλ Αραμπατζής στην οικονομική επιτροπή. Μάλιστα κατά την διάρκεια της συζήτησης πρότεινε λύσεις που είναι πιο φιλικές για το περιβάλλον και καταψήφισε το εκτός ημερήσιας θέμα σχετικό με την αναπροσαρμογή της συμβατικής τιμής με αύξηση 50% σε προμηθευτή που για τις πλαστικές σακουλές απορριμμάτων μελέτη του 2020.

νέα χρηματοδότηση 90 εκατ. ευρώ στους δήμους
νέα χρηματοδότηση 90 εκατ. ευρώ στους δήμους

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles