20.4 C
Iliopouli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Στην Ερώτηση του Βασίλη Σπανάκη για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης απάντησε σήμερα ο Yπουργός Mεταφορών.

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης, σχετικά με το έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Το έργο της σήραγγας της Ηλιούπολης έχει χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων, τονίζει ο βουλευτής στην ερώτηση του.

Αναλυτικά στην  ερώτηση του ο κος Σπανάκης αναφέρει

« Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει ανάσα στους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων είναι η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης. Οι περιοχές της Ηλιούπολης, του Βύρωνα, της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, της Γλυφάδας, του Αλίμου, του Αγίου Δημητρίου, της Δάφνης και του Υμηττού επιβαρύνονται με αυξημένη κίνηση καθώς χιλιάδες διερχόμενοι οδηγοί κινούνται καθημερινά στον άξονα Ποσειδώνος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ηλιούπολης – Καρέα – Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη συμφόρηση, ειδικά τις πρωινές ώρες, σε πολλούς κεντρικούς αλλά και μικρότερους δρόμους…

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την εκπόνηση των μελετών της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης;
2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί αυτό το σπουδαίο έργο που θα επιλύσει σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και κυρίως των Νοτίων Προαστίων;
3. Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κυκλοφοριακών προβλημάτων; »

Ο Υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής παραδέχτηκε ότι το έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης έχει καθυστερήσει πολύ. Είναι ένα έργο εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο για τα νότια προάστια αλλά για όλο το λεκανοπέδιο.

Έχουν προκηρυχτεί οι μελέτες για την αστική σήραγγα και την αναβάθμιση της λεωφόρου Βουλιαγμένης οι οποίες θα στοιχήσουν  σχεδόν 3 εκατομμύρια . Το έργο τεχνικά είναι δύσκολο έχει μπει όμως σε τροχιά υλοποίησης. Για να κερδηθεί χρόνος και για να μην υπάρχουν επιπλέον καθυστερήσεις θα εξετασθεί και το μοντέλο μελετοκατασκευής.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles