spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Κλειστά τα σχολεία στην Ηλιούπολη, για περισσότερο από μισή ώρα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου ήταν αποκλεισμένα.
14_10_1944Για περισσότερο από μισή ώρα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου ήταν αποκλεισμένα μέσα στο σχολείο λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Με καθυστέρηση περίπου 40 λεπτών παρέλαβαν τα παιδιά οι γονείς και οι παππούδες από το 11 δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοτζια & Στουρνάρα . Στο σημείο συγκεντρώθηκε μεγάλη  ποσότητα νερού , με  αποτέλεσμα να μην γίνει η έξοδος των μαθητών από το προκαθορισμένο σημείο. Με τη  στάθμη του νερού να ανεβαίνει και να προκαλεί ένταση στους γονείς  και να μην τους επιτρέπει να ανοίξουν τις  πόρτες ς των αυτοκινήτων γιατί θα πλημμυρίσουν.

Τα σχολεία αύριο 15/10/2021 , με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και του  Δημάρχου Ηλιούπολης θα παραμείνουν κλειστά.

 
O επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Η πόλη που θέλω” Γαβριήλ Αραμπατζής, για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου

hrw_2021Κατά την εκδήλωση για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" Γαβριήλ Αραμπατζής κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε:

- να δημιουργηθεί μία αίθουσα στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας αφιερωμένη στην ηρωίδα Ηρώ Κωνσταντοπούλου. Η μητέρα της, Ελένη Κωνσταντοπούλου -η οποία έζησε στην πόλη μας, ήταν ζωγράφος και έκανε μεγάλη προσπάθεια το Ελληνικό Κράτος να αναγνωρίσει την Ηρώ ως Ηρωίδα και αγωνίστρια του 1940 - έχει δωρίσει στον Δήμο Ηλιούπολης το πιάνο της Ηρώς και το πορτραίτο της.

- να τοποθετηθεί μία επιγραφική πλάκα στο διώροφο αρχοντικό της οδού Βεΐκου που να θυμίζει ότι σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε και έζησε μία μεγάλη αγωνίστρια της αντίστασης.

- να προβάλλεται δωρεάν κάθε 5 Σεπτέμβρη στο θερινό κινηματογράφο της πόλης μας η ταινία με τίτλο "17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου".

 
ΕΝΦΙΑ 2021- ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ
Διαβάστε περισσότερα...
 
“ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”... στα κάγκελα ή στον κάδο;
europe_23_9
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» είναι μία καλή ευκαιρία, μέσα από σχετικές ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις, να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες. Ειδικά για το 2021 η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» σχετίζεται με τους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης.
Στην ανακοίνωσή μας για την περσινή «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» παρατηρήσαμε ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσει στην άκρη τα επικοινωνιακά τρικ.
Δυστυχώς φέτος όχι απλά περιορίστηκε σε επικοινωνιακά τρικ, αλλά τα συγκεκριμένα δεν είχαν και καμία σχέση με τους στόχους που θέτει η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να αντιδράσουν με αρνητικά σχόλια .
Άλλωστε οι περισσότερες εκδηλώσεις ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα και δεν είχαν την αναμενόμενη συμμετοχή.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το κυνήγι του θησαυρού. «Ξεσήκωσαν τα παιδιά για κυνήγι e-θησαυρού, αλλά ... άνθρακες ο θησαυρός!» αναφέρει σχόλιο γονέα που συμμετείχε στη δράση και φυσικά αναφέρεται στο σχετικό έπαθλο: η φωτογραφία του δημάρχου (!) δεν μπορεί να αποτελεί έπαθλο για παιδιά 6- 12 ετών.
Άλλο χαρακτηριστικό, όσο και απίστευτο παράδειγμα είναι οι διαβάσεις στο 10ο δημοτικό σχολείο.
Οι διαβάσεις οδηγούν στα κάγκελα και στον κάδο. Μάλλον ο σχεδιασμός ξέχασε να λάβει υπόψη κάποιες παραμέτρους.
Η λίστα είναι μακρά και σίγουρα δε θα την εξαντλήσουμε εδώ. Είχαμε επισημάνει ότι η παρούσα διοίκηση θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στα απλά και καθημερινά προβλήματα. Δυστυχώς τα πεπραγμένα διαρκώς μας επιβεβαιώνουν. Η σημερινή διοίκηση εκλέχθηκε υποσχόμενη τη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά μέχρι τώρα οι ενέργειές της έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

 

Πηγή https://bit.ly/3kxIuDD

 

 
Τα κορίτσια της Ηλιούπολης έλαμψαν και πάλι!
hlioypolineanidesΤι κι αν έφυγαν μερικές από τις καλύτερες παίκτριές της, τι κι αν η χρονιά ήταν περίεργη λόγω της πανδημίας, η Ηλιούπολη τα κατάφερε ξανά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στις νεάνιδες!

Η Ηλιούπολη πρωταθλήτρια στις νεάνιδες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Υπερήφανοι;

Σάκης Φέξης: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί δουλέψαμε μέσα σε συνθήκες πανδημίας χωρίς αρκετούς αγώνες και πετύχαμε να δημιουργήσουμε ένα στιβαρό σύνολο που προετοιμάστηκε σωστά για αυτό το τουρνουά. Θέλαμε ως περσινοί πρωταθλητές να παρουσιάσουμε μια καλή μπασκετική εικόνα και οι παίκτριές μας το κατάφεραν. Αυτό το back to back, μια τεράστια επιτυχία των αθλητριών μας και εμάς των ιδίων στο προπονητικό σταφ, θα ήθελα να το αφιερώσω κατά κύριο λόγο στις αθλήτριές μας αλλά και στα δύο μου παιδιά που έμεινα μακριά τους δύο ολόκληρους μήνες για να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γινόταν η ομάδα».

Μίλτος Στανέλλος: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί, ενώ χάσαμε βασικά κομμάτια του παζλ, δημιουργήσαμε ένα στιβαρό σύνολο με υψηλό κίνητρο και διάθεση για πρωταθλητισμό, το οποίο φάνηκε αμέσως στους αγώνες της Αθήνας (ΕΣΚΑ) πριν από τη διακοπή. Και μην ξεχνάμε ότι πιο δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να εδραιωθείς».

...

Ζητήσατε τη συμπαράσταση του δήμου Ηλιούπολης. Δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε;

Σάκης Φέξης: «Ο δήμος θα έπρεπε να μας βοηθήσει περισσότερο, στο να μας δώσει περισσότερες ώρες προπόνησης σε γήπεδα, μια και η δουλειά μας βασίζεται στην προπόνηση. Δυστυχώς το τμήμα των νεανίδων δεν έχει αυτούσιες προπονήσεις στο κλειστό».

Μίλτος Στανέλλος: «Θα θέλαμε μεγαλύτερη βοήθεια από τον δήμο, τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο γήπεδο, να μας δίνει περισσότερες ώρες προπόνησης για να κάνουμε ποιοτικότερη δουλειά».

 

Πηγή www.fosonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

 

 
Τι και εάν έχουν περάσει δυο χρονιά, επίκαιρο όσο ποτέ ... "
katagrafi_17_9_ym

Η παρακάτω ανάρτηση είναι του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης " Η Πόλη που θέλω" κ. Γαβριήλ Αραμπατζή πριν δύο χρόνια (17 Σεπτεμβρίου 2019 ) προς το Δήμαρχο Ηλιούπολης.

Σήμερα την είδαμε με το σχόλιο "Τι και εάν έχουν περάσει δυο χρονιά, επίκαιρο όσο ποτέ ... "


Απάντηση στο Δήμαρχο.Θεωρούμε ότι όλοι θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με σοβαρότητα να δούμε τα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη μας, ώστε να συγκλίνουμε εκεί που πρέπει, έστω και μέσα από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς φαίνεται οτι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά εμείς δηλώνουμε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ή έστω και να αντιπαρατεθούμε, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το καλό της Ηλιούπολης.

Ο σημερινός Δήμαρχος ξεχνάει ότι στην προηγούμενη διοίκηση των 9 χρόνων ήταν αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών και, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, ήταν πιο ισχυρός από τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο. Η σημερινή εικόνα της πόλης είναι αποτέλεσμα και της δουλειάς που έκανε επί 9 χρόνια η ομάδα του κυρίου Χατζηδάκη.

Ο κ. Αντζινάς , ο κ. Σεφτελής, ο κ. Βιδάλης , η κ. Χωματά , ο κ. Παναγιώταρης ήταν ενεργά μέλη της προηγούμενης διοίκησης με σημαντικά πόστα και θεσμικούς ρόλους με εκτελεστική εξουσία (αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, γραμματείς της παράταξης κ.α.). Είναι φανερό ότι η διοίκηση του κυρίου Χατζηδακη είναι, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης του κυρίου Βαλασόπουλου.

Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει γιατί, ενώ υπάρχει απαγορευτικό από το δασαρχείο, επανατοποθετούνται νέα κλαδιά και εμφανίζονται πλέον και σκουπίδια στη θέση αυτών που απομακρύνθηκαν.Επίσης, και με βάση την προηγούμενη θητεία του ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, περιμένουμε διευκρινίσεις σχετικά με την κομποστοποίηση των κλαδιών και τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πλήρωσαν οι δημότες τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργήθηκαν αυτά τα βουνά κλαδιών στον Υμηττό.

Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει άλλωστε τη σχετική απάντηση και στον κ. Σεφτελη, ο οποίος, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του κ. Βαλασόπουλου, έθεσε αρκετές φορές το αντίστοιχο ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο για την κομποστοποίηση από το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, χωρίς να πάρει απάντηση από τον τότε αντιδήμαρχο οικονομικών.Καλό είναι, λοιπόν, να υπάρξει ενημέρωση για το τι έχει γίνει σχετικά με την κομποστοποίηση και με το κόστος μεταφοράς των συσσωρευμένων κλαδιών από τον Υμηττό στο ΕΣΔΝΑ και να μην πληρώσουν οι δημότες δυο φορές την ίδια υπηρεσία.Εμείς θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική κριτική με σκοπό τη βελτίωση της διαβίωσης στην πόλη μας. Θεωρούμε ότι αυτός πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς ρόλους της αντιπολίτευσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι, σε αυτό τουλάχιστον, συμφωνεί και η νέα δημοτική αρχή.

 
Καραμπόλα στο Κέντρο της Ηλιούπολης

katagrafi_17_9Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου και στην  οδό Κανάρη στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα που κινούνταν στην οδό, χωρίς να τραυματιστεί κάνεις μιας και το ατύχημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης,

 

 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB