spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η 27η Απριλίου ημερομηνία ορόσημο για την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό

  Αν έχουμε κερδίσει το στοίχημα του Πάσχα και αν όλα πάνε καλά τότε στις 27 Απριλίου θα ξέρουμε πότε θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Την 27η Απριλίου θεωρούν ημερομηνία ορόσημο στην κυβέρνηση για να φανεί πότε θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι στις 27 Απριλίου και αν έχει κερδηθεί το στοίχημα του Πάσχα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άρση των μέτρων εκείνη την ημέρα αλλά υπάρχει περίπτωση να ανακοινωθεί το πρώτο χρονικό ορόσημο άρσης κάποιων μέτρων έπειτα από 2 εβδομάδες.

Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα καθώς στις 27 Απριλίου θα έχει συμπληρωθεί πάνω από ένας μήνας μέτρων περιορισμού και οι πολίτες θα πρέπει να νιώσουν με κάποιον τρόπο ότι έχουν πιάσει τόπο οι θυσίες τους και πως από τον Μάϊο θα υπάρξει η πρώτη μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως τονίζεται επίσης από την Καθημερινή, στο Μαξίμου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το πως θα αρχίσει η μερική άρση των μέτρων.

Με ποια σειρά όμως θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων; Θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία; Ή θα ξεκινήσουν κάποιες εμπορικές δραστηριότητες;

Αυτό θα αποφασισθεί πολύ σύντομα γιατί αναπόφευκτα το σχέδιο της επόμενης ημέρας πρέπει να καταστρωθεί αν δεν έχει ήδη να καταστρώνεται…

 

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 
Διαθέτει ο Δήμος Ηλιούπολης δίτροχα και χρειάζεται κράνη,γάντια,επιγονατίδες& μπότες μοτοσυκλετιστή;
moto

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει προκηρύξει διαγωνισμό προμήθειας μέσων προστασίας του εργαζόμενου προσωπικού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ για την «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας 2020» Α.Μ: 33/2019

Ανάμεσα στα υπο προμήθεια είδη υπάρχουν και 6 σετ προστατευτικών ειδών μοτοσυκλετιστή που πρεριλαμβάνουν κρανος - γάντια - επιγονατίδες και μπότες συνολικής αξίας 3682,80 ευρώ , την στιγμή που ο Δήμος δεν διαθέτει  δίτροχα !

Ακούγεται περίεργο αλλά είναι αληθινό!

Η παράταξη "Η Πόλη που θέλω" με ανακοινωσή της ρωτάει εύλογα το σκοπό της προμήθειας τους.

 

aramp

" Μέσα ατομικής προστασίας - Για ποιους είναι τα κράνη μοτοσυκλέτας;  (Είδη προστασίας μοτοσiκλετιστή) Διαθέτει ο δήμος δίκυκλα οχήματα;


Ο Δήμος Ηλιούπολης προκήρυξε στις 20/3/2020 ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων για την «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας 2020» Α.Μ: 33/2019 και ύψους 139.276,80 Ευρώ όπως φαίνεται και με την από 24/3/2020 ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου.ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ για την «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας 2020» Α.Μ: 33/2019.
https://www.ilioupoli.gr/…/perilipsi-diakiryksis-gia-tin-pr…

 

 

Όπως αναγράφεται στη τεχνική έκθεση που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη, η μελέτη αφορά την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού του Δήμου. Σύμφωνα με τις ΚΥΑ 87669/2019 και 53361/2006, ο Δήμος υποχρεούται να προβαίνει ετησίως στην προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό καθαριότητας, συντήρησης κήπων, οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, στους εργαζομένους σε εργασίες υπαίθρου καθώς και στους φύλακες (εξωτερικών χώρων και σχολείων).


Όπως μπορεί να διαβάσει κάποιος την σελίδα 35 της προκήρυξης ,ανάμεσα στα προς προμήθεια είδη περιλαμβάνονται στην Ομάδα Θ -Ρουχισμός επαγγελματικής χρήσης, ειδικός ρουχισμός εργασίας και εξαρτήματα (Είδη προστασίας μοτοσικλετιστή) με Κωδικό CPV: 18100000-037

6 Ζευγάρια Γάντια Μοτοσυκλέτας ,6 Κράνη Μοτοσυκλέτας ,6 Ζευγάρια Επιγονατίδες ειδικές για μηχανάκι , 6 Ζευγάρια Μποτάκια Μοτοσυκλέτας , συνολικής αξίας 3.682,80 ευρώ.

pin33

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παράταξη «Η Πόλη που θέλω» ρωτάει την διοίκηση του Δήμου για την σκοπιμότητα απόκτησης των παραπάνω ειδών ,την οποία εντάσσει σε μία ετήσια προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας προσωπικού. Από την στιγμή που ο Δήμος ,όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα, δεν διαθέτει δίκυκλα οχήματα ,των οποίων η κατοχή θα δικαιολογούσε την προμήθεια τους.

Γαβρίηλ Αραμπατζής 

Επικεφαλής παράταξης 

"Η Πόλη που θέλω"


 

 

 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ : Ευχαριστούμε όλους τους υγειονομικούς για το πολύτιμο και δύσκολο-

 healthΗ υγεία μοιάζει με την ελευθερία διότι καταλαβαίνεις την αξία της όταν τη χάνεις.

Η 7η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 1948, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στις νοσοκόμες και τις μαίες και τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στην διατήρηση της παγκόσμιας υγείας.

Φέτος, λόγω της πανδημίας είναι μια διαφορετική παγκόσμια μέρα από τις προηγούμενες και αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι μία Παγκόσμια Ημέρα σε συνθήκες πανδημίας, που δοκιμάζει τις αντοχές των ανθρώπων και των μέσων που διαθέτουν. Η υγεία αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό του κόσμου και όλοι οι πολίτες πρέπει να δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, όχι μόνο στις νοσοκόμες και τις μαίες, αλλά σε όλους τους υγειονομικούς που αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, ρισκάροντας, κυριολεκτικά, την υγεία και τη ζωή τους,
Ευχαριστούμε όλους τους υγειονομικούς για το πολύτιμο και δύσκολο έργο τους.

Γαβριήλ Αραμπατζής

Επικεφαλής Παράταξης 

"Η Πόλη που θέλω"

 
Κύριο άρθρο των Financial Times θυμίζει κουμμουνιστική πολιτική & ακόμα αριστερότερη.

ftΜέχρι σήμερα αν κάποιος διάβαζε και άκουγε τα παρακάτω  θα θεωρούσε ότι προέχονται απο κομμουνιστική ή ακόμα πιο αριστερή ριζοσπαστική ιδεολογία. Ζητούν αναδιανομή πλούτου και γιγάντωση του δημόσιου τομέα. Η πανδημία ανατρέπει τις σχέσεις κράτους, οικονομίας και κοινωνίας.Ο ιός κάνει εμφανές το πόσο εύθραυστο είναι το κοινωνικό συμβόλαιο. Ριζοσπαστικές μεταρυθμίσεις είναι αναγκαίες για τη δημιουργία μίας κοινωνίας που θα λειτουργεί για όλους.

Οι κατευθύνσεις πολιτικής και οικονομίας, τα τελευταία 40 χρόνια, πρέπει να επανεξεταστούν τονίζει το Editorial Board των Financial Times. Οι κυβερνήσεις να αποδεχτούν πιο ενεργό ρόλο στην οικονομία και να δουν τις κοινωφελείς υπηρεσίες ως επένδυση. Η αγορά εργασίας πρέπει να γίνει λιγότερο ανασφαλής και η ανακατανομή πλούτου να μπει δυναμικά στην πολιτική ατζέντα.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας της 3ης Απρίλη γράφονται τα παρακάτω:

Αν υπάρχει μια θετική πλευρά της πανδημίας Covid-19, είναι ότι δημιούργησε μια αίσθηση ομαδικότητας σε πολωμένες κοινωνίες. Ο κορωνοϊός, όμως, και τα οικονομικά lockdown που απαιτήθηκαν για την αντιμετώπισή του, φέρνουν στο φως υφιστάμενες ανισότητες, και δημιουργούν νέες.

Πέρα από την αντιμετώπιση της ασθένειας, το μεγάλο τεστ που θα αντιμετωπίσουν σύντομα όλες οι χώρες είναι το κατά πόσο τα υφιστάμενα αισθήματα για ένα κοινό σκοπό θα διαμορφώσουν την κοινωνία μετά την κρίση.

Όπως έμαθαν οι ηγέτες της Δύσης στην Μεγάλη Υφεση και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να απαιτήσεις μια συλλογική θυσία πρέπει να προσφέρεις ένα κοινωνικό συμβόλαιο που τους ωφελεί όλους. Η σημερινή κρίση αποκαλύπτει πόσο πολύ πολλές πλούσιες κοινωνίες απέτυχαν σε αυτό το ιδανικό.

Όπως η μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξέθεσε το πόσο ανέτοιμα ήταν τα συστήματα υγείας, έτσι αποκαλύφθηκε το πόσο εύθραυστες είναι πολλές χώρες, καθώς οι κυβερνήσεις έσπευσαν να αποτρέψουν μαζικές πτωχεύσεις και να αντιμετωπίσουν την μαζική ανεργία. Παρά τις εμψυχωτικές εκκλήσεις για εθνική κινητοποίηση, στην πραγματικότητα δεν είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό.

Τα οικονομικά lockdown έχουν μεγαλύτερο κόστος σε αυτούς που είναι σε χειρότερη θέση. Σε μια νύχτα εκατομμύρια θέσεις εργασίας και η δυνατότητα βιοπορισμού χάθηκε στην φιλοξενία, τον τουρισμό και σχετικούς κλάδους, ενώ καλύτερα αμειβόμενοι καταρτισμένοι εργαζόμενοι συχνά αντιμετωπίζουν μόνο την «ενόχληση» να πρέπει να δουλέψουν από το σπίτι. Ακόμα χειρότερα, αυτοί με χαμηλής αμοιβής θέσεις εργασίας, που ακόμα έχουν απασχόληση, ρισκάρουν συχνά τις ζωές τους, ως βοηθητικό προσωπικό σε δομές υγείας, αλλά και ως εργαζόμενοι στην εφοδιαστική αλυσίδα, το ντελίβερι και την καθαριότητα.

Η πρωτοφανής στήριξη των κυβερνήσεων στην οικονομία μέσω του προϋπολογισμού, αν και απαραίτητη θα κάνει με κάποιους τρόπους τα πράγματα χειρότερα. Χώρες που επέτρεψαν να αναδυθεί μια άτακτη και επισφαλής αγορά εργασίας, βρίσκουν ιδιαίτερα δύσκολο το να διοχετεύσουν οικονομική βοήθεια σε εργαζόμενους με τέτοια ανασφαλή απασχόληση. Εν τω μεταξύ, η τεράστια νομισματική χαλάρωση από τις κεντρικές τράπεζες θα βοηθήσει όσους έχουν ενεργητικό μεγάλης αξίας.

Πίσω από αυτό, υποχρηματοδοτημένες δημόσιες υπηρεσίες κλυδωνίζονται υπό το βάρος της εφαρμογής πολιτικών ενάντια στην κρίση.  Ο τρόπος που πολεμούμε τον κορωνοϊό ευνοεί κάποιους σε βάρος άλλων. Τα θύματα της Covid-19 είναι στη συντριπτική πλειοψηφία οι ηλικιωμένοι. Τα μεγαλύτερα θύματα, όμως, του lockdown είναι οι νέοι και οι ενεργοί, από τους οποίους ζητήθηκε να σταματήσουν την εκπαίδευσή τους και να αποποιηθούν πολύτιμο εισόδημα.

Οι θυσίες είναι αναπόφευκτες, αλλά κάθε κοινωνία πρέπει να επιδείξει το πώς θα προσφέρει αποκατάσταση σε αυτούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της εθνικής προσπάθειας. Ριζικές μεταρρυθμίσεις -η αντιστροφή της επικρατούσας πολιτικής κατεύθυνσης των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών- θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποδεχτούν έναν πιο ενεργό ρόλο στην οικονομία. Πρέπει να δουν τις δημόσιες υπηρεσίες ως επενδύσεις, αντί για υποχρέωση και να βρουν τρόπους να κάνουν την αγορά εργασίας λιγότερο επισφαλή.

Η αναδιανομή θα είναι πάλι στην ατζέντα. Τα προνόμια των ηλικιωμένων και των πλουσίων σε αμφισβήτηση. Πολιτικές που έως πρόσφατα θεωρούνταν εκκεντρικές, όπως ένα βασικό εισόδημα και φόροι στους πλούσιους θα πρέπει να είναι στο μείγμα.

Τα μέτρα των κυβερνήσεων που έσπασαν ταμπού και λαμβάνονται για να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις και τα εισοδήματα κατά τη διάρκεια του lockdown συγκρίνονται σωστά με αυτά κατά τη διάρκεια πολέμου, που οι δυτικές οικονομίες δεν αντιμετώπισαν τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Η αναλογία πηγαίνει ακόμα παραπέρα.

Οι ηγέτες που κέρδισαν τον πόλεμο δεν περίμεναν την νίκη για να σχεδιάσουν αυτό που έπρεπε να ακολουθήσει. Ο Franklin D. Roosevelt και ο Winston Churchill εξέδωσαν το «Atlantic Charter», θέτοντας την πορεία για τον ΟΗΕ το 1941. Η Μεγάλη Βρετανία εξέδωσε την έκθεση «Beveridge», τη δέσμευσή της για ένα καθολικό κράτος κοινωνικής πρόνοιας το 1942. Το 1944, η σύνοδος του Bretton Woods διαμόρφωσε την μεταπολεμική χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική. Αυτό το είδος προνοητικότητας χρειάζεται σήμερα.

 

Μετάφραση απο FT

  
Μπορεί να θάβουμε τον κόσμο στα πάρκα”–“Κραυγή” απόγνωσης στις ΗΠΑ που μετρά ήδη πάνω 10000 νεκρούς

  Προκαλούν σοκ τα νούμερα των νεκρών από κορονοϊό στις ΗΠΑ. Πάνω από δέκα χιλιάδες τα θύματα και πάνω από 340.000 τα κρούσματα του φονικού ιού. Σκέψεις για προσωρινούς τάφους σε δημοτικό πάρκο της Νέας Υόρκης.

Σοκ και δέος προκαλούν τα νούμερα από τα κρούσματα και τους νεκρούς από κορονοϊό στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι από το νέο κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τις 10.000 σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 10.335 άνθρωποι, από τα συνολικά 347.003 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση της λίστας με τους περισσότερους καταγεγραμμένους θανάτους, μετά την Ιταλία (15.877) και την Ισπανία (13.055).

 

 

Σκέψεις για προσωρινούς τάφους σε πάρκο στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη ενδέχεται να χρειαστεί σύντομα να θάβει προσωρινά τους νεκρούς από τον κορονοϊό σε ένα δημοτικό πάρκο, καθώς δεν χωράνε να νεκροτομεία, είπε σήμερα δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στην αμερικανική μεγαλούπολη, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, εκτινάχθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, φθάνοντας σήμερα τους 2.475 νεκρούς, ο Μαρκ Λεβίν, που εκλέγεται στο βόρειο Μανχάταν, έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ότι σύντομα θα γίνονται «προσωρινές ταφές».

«Αυτό θα γίνεται πιθανόν χρησιμοποιώντας ένα δημοτικό πάρκο για τις ταφές (ναι, διαβάσατε καλά). Θα ανοιχτούν τάφροι χωρητικότητας 10 φερέτρων» συμπλήρωσε.

Το tweet σύντομα έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νεοϋορκέζικων ΜΜΕ, αναγκάζοντας τον Λεβίν να προβεί σε «διευκρινίσεις» και να εξηγήσει ότι η χρήση ενός πάρκου δεν αποτελεί παρά μονάχα ένα σχέδιο, «που δεν θα εφαρμοστεί εάν ο αριθμός των νεκρών μειωθεί αρκετά» τις επόμενες ημέρες.

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε αναφερθεί σε «προσωρινές ταφές».

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες» συμπλήρωσε. Οι νεκροί δεν αυξάνονται μονάχα στα νοσοκομεία, υπογράμμισε ο Λεβίν. Πριν από την κρίση, 20-25 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη. Τώρα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 200-215, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο.


Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΚΤΑΚΤΟ :Δύσκολες ώρες για τον Μπόρις Τζόνσον – Μπήκε στην εντατική.

  Σε μονάδα εντατικής θεραπείας εισήχθη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον που νοσηλεύεται με κορονοϊό. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες. Ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει.

Στην εντατική έχει μεταφερθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ο οποίος έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, όπως μετέδωσε το BBC.

Η κατάσταση του Τζόνσον επιδεινώθηκε το απόγευμα και, κατόπιν συμβουλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ τα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον έχουν επιδεινωθεί και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαθιστά «όταν αυτό είναι απαραίτητο».

«Από σήμερα το απόγευμα η κατάσταση του πρωθυπουργού έχει επιδεινωθεί και μετά από σχετική καθοδήγησε του ιατρικού του επιτελείου, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει :«Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Συστήματος Υγείας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του»

Ο κορονοϊός θερίζει ήδη στη Βρετανία όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 5.000 ενώ θέμα δημιουργείται και με την διακυβέρνηση της χώρας μετά την εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον στην ενταντική.

 Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωνε από το πρωί πως είναι καλά και πως μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του από το νοσοκομείο, όμως η πραγματικότητα τον διέψευσε και πλέον αποτελεί ερωτηματικό ποιος κυβερνά τη Βρετανία σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θύμα της οποίας έχει πέσει και ο πρωθυπουργός της.Επισήμως ο  Μπόρις Τζόνσον έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 
«Βόμβα» Τσιόδρα για δεύτερο κύμα του ιού – Τι είπε για την ανοσία στον πληθυσμό

 Κατά τη σημερινή του ενημέρωση για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορονοϊό στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία του ιού στην Ελλάδα, ωστόσο τόνισε πως πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για πιθανό δεύτερο «χτύπημα» του ιού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε χαρούμενοι από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολη η ανάκαμψη από τέτοια μέτρα και ότι αυτό θα γίνει σταδιακά», τονίζοντας ότι τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία για τη χώρα μας «δεν θέλουμε να ανατραπούν τις επόμενες εβδομάδες», για αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τον αυτοπεριορισμό.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δεύτερο κύματος ιού στη χώρα μας ανάλογα με την κυκλοφορία του ιού, με την ανοσία που θα έχει ο πληθυσμός και ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.«

"Πρέπει να χτίσουμε σταδιακά ανοσία στην κοινότητα. Μια καθολική ανοσία θα μεταφραζόταν σε χιλιάδες νεκρούς. Χρειαζόμαστε τη σταδιακή ανοσία ώστε να μην υπερφορτωθεί το Σύστημα Υγείας και να προετοιμαστούμε καλύτερα για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Σε ότι αφορά στη χημειοπροφύλαξη, γίνονται πειράματα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, με διάφορα φάρμακα. Αλλά η καλύτερη προφύλαξη μπορεί να γίνει με ένα εμβόλιο. Εμείς με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, σχεδιάσαμε θεραπευτικά πρωτόκολλα με κάποια φάρμακα και μένει να δούμε αν είναι αποτελεσματικά ή όχι. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή. Ελπίζουμε σε μια μείωση των κρουσμάτων, αλλά σαφώς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού, όπως κι αν αυτό έρθει, το φθινόπωρο ή τον επόμενο χειμώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βρούτσης: Παρατείνεται η Άδεια Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

  Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε την παράταση της Άδειας Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Άδεια Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, η οποία έληγε στις 10 Απριλίου, παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου.

Μέχρι το βράδυ, μάλιστα, η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να εκδοθεί με την συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης, οι όροι παραμένουν ίδιοι. Δηλαδή από τις ημέρες της Άδειας Ειδικού Σκοπού τα 2/3 καλύπτονται από τον εργοδότη, και το 1/3 από το κράτος.

Παράλληλα ανέφερε ότι  το αμέσως επόμενο διάστημα τα τρία συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, θα διαμορφώσουν ένα σχέδιο επανατοποθέτηςησς πάνω στον πληθυσμό που θα βρεθεί στην ανεργία, ενώ υπενθύμισε ότι άμεσα βγαίνει η κοινωφελής εργασία, με 36.000 θέσεις εργασίας.

Εκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά και στους εργαζόμενους στον Τουρισμό, τονίζοντας ότι εκείνοι καλύπτονται από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τους μακροχρόνια ανέργους και συγκεκριμένα από την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά δύο μήνες. Διευκρίνισε εξάλλου πως… “Θα τους καλύψουμε και με νέες αποφάσεις”.

Στην συνέντευξή του εξήγησε ότι η κυβέρνηση “κρατά καύσιμα” ώστε όταν βγούμε από την κρίση, να κάνουμε μια δυναμική επανεκκίνηση. Οι αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι γενναίες και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό”.

Σχετικά με την εκ περιτροπής απασχόληση τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευέλικτης εργασίας. “Στις επιχειρήσεις που καταρρέουν λέμε να σταματήσουν τις μαζικές απολύσεις και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της εκ περιτροπής απασχόλησης. Για πόσο; Για ένα μήνα μόνο, γιατί εάν τελειώσει η κρίση τον Μάιο, σταματάει να υπάρχει αυτό το μέτρο. Σώζουμε θέσεις εργασίας, σώζουμε επιχειρήσεις’’.

Μίλησε ακόμα και για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. “Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με μεγάλη καθυστέρηση γιατί υπήρξε αμηχανία, διότι βρέθηκε μπροστά σε ένα γεγονός που ολόκληρη η Ευρώπη φιλοξένησε στα πρωτοσέλιδα της. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι…”

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 
Διαγράφονται τα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση που βεβαιώθηκαν σε άστεγους

 Την άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε η ανακοίνωση της ΆΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την επιβολή προστίμων σε άστεγους λόγω «άσκοπης μετακίνησης».

Το Γραφείο Παραβάσεων της Διεύθυνσης της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ και δεσμεύτηκε, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της οργάνωσης, ότι θα διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί τις τελευταίες μέρες σε επιβεβαιωμένα άστεγους, με την αιτιολογία της «άσκοπης μετακίνησης».

«Η ανάγκη ειδικότερης αντιμετώπισης των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο από τις ελεγκτικές Αρχές είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι, οι άστεγοι χρειάζεται εκ των πραγμάτων να μετακινούνται ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους (σίτιση, τουαλέτα, μπάνιο, επίσκεψη σε κοινωνικές δομές)», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

 
Πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία – Όλα τα σενάρια

 Τα μέτρα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου ξεκίνησαν με το κλείσιμο των σχολείων και το ερώτημα είναι πότε αυτά θα ανοίξουν.

Το κλειδί για να χτυπήσει ξανά το κουδούνι στα σχολεία είναι να πάει καλά ο Απρίλιος, δηλαδή να μειωθούν οι νεκροί και τα κρούσματα από τον κορονοϊό. Η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο παρουσίασε τα σενάρια της κυβέρνησης και τα πιθανά σχέδια που έχουν πέσει στο τραπέζι σχετικά με την σχολική χρονιά.

Ένα σενάριο που εξετάζεται και εφόσον όλα πάνε καλά,  είναι ένα πιθανό άνοιγμα να γίνει στις 18 Μαΐου.

 

Στα πλάνα της κυβέρνησης είναι ότι μπορούν τα σχολεία να ανοίξουν για ένα μήνα και να γίνουν μαθήματα σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο περίπου μέχρι τις 20 Ιουνίου.

 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι εξετάσεις. Οι προαγωγικές υπάρχει ένα σενάριο να διεξαχθούν στα τέλη του Ιουνίου ώστε στις αρχές του Ιουλίου να πάμε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό είναι ένα πιθανό σχέδιο αν όλα πάνε καλά και έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 
Ανοικτές οι εκκλησίες το Πάσχα αλλά οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών
 Έτσι θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα. Η απόφαση της κυβέρνησης για το πόσοι θα επιτρέπεται να είναι σε κάθε ναό. Θέμα ωρών η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr με κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας και ίσως νωρίς το απόγευμα, θα επιτρέπεται η λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχει πολύ αυστηρό πλαίσιο για την λειτουργία των εκκλησιών το οποίο θα ορίζει ότι σε κάθε εκκλησία που θα γίνεται λειτουργία θα υπάρχουν μόνο 4 άτομα. Δηλαδή, ο ιερέας, ο ψάλτης, ο νεωκόρος και ίσως άλλος ένας ψάλτης ή ιερέας.

Στις εκκλησίες που είναι έδρες Μητροπόλεων και οι λειτουργίες μεταδίδονται τηλεοπτικά ή ιντερνετικά ή και ραδιοφωνικά θα επιτρέπεται αυστηρά η παρουσία έξι ατόμων ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο Μητροπολίτης και οι τεχνικοί. 

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 
Δήμος Ηλιούπολης : Η Μονάδα Φροντίδας "Αγία Ταβιθά" και η Αλήθεια.

tabithaΗ διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης με ανακοίνωση της , η οποία αναρτήθηκε σήμερα Δευτέρα 6/4 στον ιστότοπο του Δήμου ,απαντάει στις καταγγελίες της δημοτικής παράταξης "Μαχόμενη Αριστερά" σχετικά με την μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων "Αγία Ταβιθά" που έγιναν στις 27 και 31/3 .    (δείτε τις σχετικές αναρτήσεις εδώ  και εδώ )

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση της δημοτικής αρχής ήρθε μετά και απο ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Η Πόλη που Θέλω" στις 3/4  και ζήτησε από την διοίκηση του ΚΑΦΑΔΗΛ και του Δήμου να πάρουν επίσημη θέση επί των καταγγελλόμενων, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει  σε κάθε περίπτωση να  αναγνωριστεί και να στηριχτεί η προσπάθεια που κάνει το προσωπικό σε αυτή τη δομή , το οποίο κάτω από δύσκολες συνθήκες διαχειρίζεται πρωτόγνωρες καταστάσεις.(δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ )

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του  Δήμου Ηλιούπολης  αναφέρει :

"Η Αγία Ταβιθά, σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Λουκά, υπήρξε παράδειγμα φιλανθρωπίας και βοήθειας των αδύναμων ανθρώπων. Όταν αρρώστησε και πέθανε, προσήλθε κοντά της ο απόστολος Πέτρος, που περιόδευε στην περιοχή και με ευλάβεια προσευχήθηκε για την ανάστασή της.

Το θαύμα έγινε και έτσι έζησε ακόμη πολλά χρόνια, συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό της έργο. Το όνομά της φέρει τιμητικά το Παράρτημα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηλιούπολης, δυναμικότητας 20 κλινών, που προσφέρει φιλοξενία σε αυτοεξυπηρετούμενους άνω των 60 ετών, που είτε δεν έχουν οικογένεια, είτε αυτή δεν μπορεί να τους υποστηρίξει.

Πριν λίγες μέρες δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, μέσα στην κρίσιμη περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με «κάποια ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης» και να παρουσιάσει την Διοίκηση του Δήμου «…έτοιμη να βάψει με αίμα τα χέρια της, λόγω ανικανότητας»!!!Θα περιμέναμε από ένα νέο άνθρωπο και νέο δημοτικό σύμβουλο να είναι πιο ενημερωμένος για τα της πόλης και πιο συνετός σε χαρακτηρισμούς, ώστε να μην εκτίθεται στην τοπική κοινωνία.

Όπως φαίνεται δεν «τάραξε τα νερά», αλλά τους εργαζόμενους της δομής, αφού ενώ θεωρητικά δηλώνει ότι τους στηρίζει, στην πράξη αντιπαρέρχεται την ξεκάθαρη τοποθέτησή τους, όπου με λεπτομέρειες εξηγούν τις συνθήκες λειτουργίας της μονάδας και τα μέτρα πρόληψης, που έγκαιρα έχουν παρθεί για την ασφάλεια όλων.Και όλα αυτά, χωρίς καν να επικοινωνήσει με την διοίκηση του ΚΑΦΑΔΗΛ ή τουλάχιστον να επισκεφτεί την δομή, να συζητήσει με τους εργαζόμενους και να διαπιστώσει προσωπικά, αν ισχύει αυτή η «ανώνυμη καταγγελία».

Η συνεχιζόμενη ανεπίτρεπτη προσπάθεια κηλίδωσης προσωπικού και διοίκησης, παραδόξως βρίσκει ευκαιριακούς συμπαραστάτες, σε μια ανεξήγητη αντιπολιτευτική διχαστική προσπάθεια, μέσα σε δύσκολους καιρούς.
Συνιστούμε σε όλους αυτούς, να παρακολουθήσουν και να ενισχύσουν κυρίως με τις πράξεις τους την κοινή προσπάθεια για να βγει η πόλη μας δυνατή και από αυτήν την κρίση.

Η Δημοτική αρχή σταθερά τοποθετημένη υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας και της φροντίδας της τρίτης ηλικίας, περιβάλλει με εμπιστοσύνη την διοίκηση του ΚΑΦΑΔΗΛ και τους εργαζόμενους στην «Αγία Ταβιθά», πασχίζει για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για την ενίσχυση των δημοτικών δομών και ταυτόχρονα υλοποιεί κάθε θετικό μέτρο στήριξής τους.

Για να δείτε τη σχετική επιστολή των εργαζομένων, πατήστε εδώ. 

 


 
 

 

 

 

 

 
Πέτσας: Το Μάιο χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά μόνον εάν τηρηθούν αυστηρά τον Απρίλιο

  Ο Μάϊος μπορεί να είναι ο μήνας της λευτεριάς από τον κορονοϊό για τους Έλληνες αν όμως τηρήσουν κατά γράμμα όσα πρέπει τον Απρίλιο. Αυτό ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση και δίνει στην δημοσιότητα δυο διαγράμματα που δείχνουν την θέση της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες.

 

 Παράθυρο για χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό από το Μάιο άφησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, μόνον, όμως, εφόσον τον Απρίλιο τηρηθούν με αυστηρό τρόπο τα μέτρα που έχουν ληφθεί και η εξέλιξη των κρουσμάτων ακολουθήσει τη σημερινή θετική πορεία. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι στο χέρι μας το Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας», αφού πρώτα υπογράμμισε ότι «ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κρίσιμος μήνας και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός». Επικαλέστηκε δε ένα στίχο του Λέοναρντ Κοέν: «Ο Απρίλιος είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φως» και πρόσθεσε ότι «το στοίχημα τότε θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα χωρίς λάθη που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας», αναφερόμενος και στην αισιόδοξη εξέλιξη της καμπύλης κρουσμάτων και θανάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Ερχεται voucher διακοπών: Τι θα γίνει με τις προκαταβολές στα καταλύματα

  Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μίλησε σε εκπομπή του OPEN για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στον ελληνικό τουρισμό μετά το πέρας του κορονοϊού,  περιγράφοντας παράλληλα την γενική εικόνα που επικρατεί σήμερα στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα την εποχή του covid-19.

Ο υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μέτρα που επιβάλλονται σε Μύκονο και Σαντορίνη αλλά και στα voucher που θα βγαίνουν από τις τουριστικές επιχειρήσεις για να μην γυρίζουν πίσω οι εγγυήσεις χρημάτων.

«Το ζήτημα των προκαταβολών είναι τεράστιο ζήτημα», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θα έρθει άμεσα διάταξη σε όλους τους φορείς του τουρισμού, στις τουριστικές επιχειρήσεις, να δίνουν τη δυνατότητα με το voucher να μην χρειάζεται να επιστρέφουν τις προκαταβολές. Θα υπάρξει προσπάθεια για μια πανευρωπαϊκή γραμμή. Θα δίνεται μία πίστωση χρόνου για 18 μήνες για να χρησιμοποιηθεί η κράτηση με το κουπόνι αυτό. Η διάταξη αυτή θα περάσει στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες».

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 
Στο οξυγόνο ο Μπόρις Τζόνσον! “Ρίσκαρε γιατί ήθελε να μιμηθεί τον Τσόρτσιλ”

  Θεραπεία με οξυγόνο δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον, αποκαλύπτει η Daily Mail. Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ σε νοσοκομείο του Λονδίνου, αφού ο πυρετός που του δημιούργησε ο κορονοϊός δεν υποχώρησε.

Με κομμένη την ανάσα η Βρετανία παρακολουθεί τις εξελίξεις με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον. Ο κορονοϊός εξακολουθεί να τον ταλαιπωρεί και ο πυρετός που δεν τον εγκατέλειψε ποτέ έγινε η αιτία για να δώσει ο γιατρός του την εντολή να μπει στο νοσοκομείο. 

Από το βράδυ της Κυριακής (05.04.2020) ο Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο St Thomas, κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ και σύμφωνα με τη Daily Mail οι γιατροί του κάνουν θεραπεία με οξυγόνο! Η είδηση έγινε γνωστή στη Βρετανία λίγο μετά το τέλος του διαγγέλματος τη Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Μπόρις Τζόνσον αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί τα συμπτώματα του κορονοϊού (βήχας και πυρετός) δεν υποχωρούσαν, σχεδόν 10 μέρες αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό. 

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει σε κάθε τόνο ότι η εισαγωγή του πρωθυπουργού της Βρετανίας στο νοσοκομείο ήταν προληπτική κι έγινε γιατί ο πυρετός δεν έπεφτε και ο γιατρός του Μπόρις Τζόνσον ήθελε να υποβληθεί σε εξετάσεις. 

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης πέρασε το βράδυ στο νοσοκομείο και μέσα στην ημέρα θα του γίνουν εξετάσεις. Σύμφωνα με τη Daily Mail, όμως, θεωρείται ότι στον Μπόρις Τζόνσον γίνεται θεραπεία με οξυγόνο.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 
Εφιαλτική πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για μείωση έως και 35% του ελληνικού ΑΕΠ

 Η Ελλάδα εμφανίζεται να αντιμετωπίζει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής του τουρισμού και της εστίασης στην οικονομία. Ποιο είναι το σενάριο με βάση το οποίο γίνονται οι υπολογισμοί και οι εφιαλτικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ.

Στην πραγματικότητα ο ΟΟΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην έκθεση «Evaluating the initial impact of COVID-19 containment measures on economic activity», προτρέποντας τις κυβερνήσεις να μην δείξουν αδράνεια και να δράσουν άμεσα, κάτι που ήδη γίνεται καθώς βρίσκοντας σε εξέλιξη πακέτα στήριξης ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα μέτρα περιορισμού τα οποία εφαρμόζει η Ελλάδα μπορεί δυνητικά να έχουν επίπτωση έως -35% του ΑΕΠ, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την αρχική άμεση επίπτωση των shutdown στις χώρες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Τα μέτρα περιορισμού τα οποία εφαρμόζει η Ελλάδα μπορεί δυνητικά να έχουν επίπτωση έως -35% του ΑΕΠ, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την αρχική άμεση επίπτωση των shutdown στις χώρες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊόυ.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάντως, υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ, είναι ξεκάθαρο πως η επίπτωση των shutdown θα αποδυναμώσει ουσιαστικά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Στην ανάλυση του ΟΟΣΑ χρησιμοποιείται σενάριο που υπολογίζει τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις από μια μείωση της δραστηριότητας πάνω από 50% και ως 100% σε διαφόρους τομείς.

 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

 
Εξετάζεται μέχρι και τριπλασιασμός προστίμων για όσους παραβιάζουν την καραντίνα

  Πέρα από την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 27/04 και την αυστηροποίηση των μέτρων όπως δρομολογείται, η κυβέρνηση εξετάζει και την αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα.Μάλιστα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο πληθυσμός δεν θα παρουσιάσει κόπωση από τον εγκλεισμό συζητείται η αύξηση στα πρόστιμα να φτάσει σε επίπεδο τριπλασιασμού και συζητείται αυτό να ισχύσει λίγο πριν τις ημέρες του Πάσχα.

Αυτό θα συμβεί, διότι η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η πιο επίφοβη για μετάδοση του ιού καθώς θα υπάρξουν οικογενειακές συνάξεις και οι πολίτες θα έχουν συμπληρώσει έναν μήνα καραντίνας, κάτι που θα έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, τάσεις ανυπακοής, όπως έχουν ήδη σημειωθεί και σε άλλες χώρες.

Αυτή η φάση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά και ψυχολογικά βεβαρημένη, διότι πολλοί πολίτες θα νομίζουν ότι ο κίνδυνος πέρασε. Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα θα ενταθούν οι περιπολίες και ο έλεγχος των μετακινήσεων.

 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

 
Greece from home: Η νέα πλατφόρμα που ενισχύει την εικόνα της Ελλάδας

   ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: «Εκμετάλλευση» της καραντίνας κάνει το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με τον ΕΟΤ, καθώς δημιούργησε μια πλατφόρμα η οποία προωθεί την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Mε στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Marketing Greece, με την υποστήριξη της Google δημιούργησαν την “online πλατφόρμα Greece From Home”.

Η online πλατφόρμα Greece From Home στοχεύει στο να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της χώρας μας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες – όλα αυτά μένοντας σπίτι.

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας Greece From Home έγινε από τον Chief Creative Officer της ελληνικής κυβέρνησης, Steve Vranakis και τις δημιουργικές του ομάδες Ithaca Lab και Prinz & Co, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τη Marketing Greece και τη Google.

Ο ΕΟΤ προχωρά άμεσα στην online προώθηση της πλατφόρμας στοχεύοντας στις κύριες αγορές προέλευσης επισκεπτών της χώρας μας ώστε μέσω του Greece From Home να διατηρήσει τη σχέση του “brand” της Ελλάδας με το διεθνές κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του ιού Covid – 19.
“Η κυβέρνηση σήμερα εκτός από μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, τη θωράκιση και επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας, παίρνει πρωτοβουλίες και για την ενίσχυση και διαχείριση της εικόνας της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID-19″ υπογραμμίζει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται άψογα και δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να δώσουν έγκαιρα το στίγμα του ελληνικού τουρισμού σε ένα δύσκολο παρών, προετοιμάζοντας παράλληλα την επόμενη μέρα”.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Χωρίς χρέωση δεδομένων από την Τετάρτη η πρόσβαση στις πλατφόρμες

 Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλίσει η συνεργασία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας Cosmote, Vodafone και Wind.

Το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας μας διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια.

 

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

URL: https://www.sch.gr/

URL: http://eclass.sch.gr
URL: http://blogs.sch.gr
URL: http://lessons.sch.gr
URL: http://mmpres.sch.gr/
URL: sso.sch.gr
URL: https://dschool.edu.gr/
URL: https://e-me.edu.gr
URL: https://4all.e-me.edu.gr
URL: http://ebooks.edu.gr/new/
URL: http://photodentro.edu.gr/aggregator
URL: micro.photodentro.edu.gr
URL: saas.photodentro.edu.gr
URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr
URL: http://aesop.iep.edu.gr
URL: http://www.study4exams.gr
URL: https://cisco.webex.com/

 

ΠHΓΗ : dikaiologitika.gr

 
Δραματική προειδοποίηση για… εβδομάδα «κόλαση» στις ΗΠΑ

 "Θα είναι το δικό μας Περλ Χάρμπορ, θα είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου”. Με αυτά τα δραματικά λόγια, ο γενικός αρχίατρος των ΗΠΑ περιγράφει τι… ξημερώνει όσο ο κορονοϊός “επελαύνει” στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Δραματική πρόβλεψη και από Τραμπ.

Tα λόγια που βγήκαν από το στόμα του γενικού αρχιάτρου των ΗΠΑ, Τζερόμ Άνταμς, για την κατάσταση με την νόσο Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, μόνο σοκ προκαλούν.

Σε μια δραματική δήλωση, είπε ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι η πιο σκληρή και η πιο θλιβερή για πολλές ζωές αμερικανών, οι οποίοι βλέπουν τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός να “επελαύνει”, έχοντας προκαλέσει μέχρι στιγμής πάνω από 325.000 κρούσματα και περισσότερους από 9.300 (!) θανάτους.

Μιλώντας στο Fox, ο Άνταμς είπε: “Θα είναι το δικό μας Περλ Χάρμπορ, θα είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου. Δεν θα είναι σε τοπικό επίπεδο αλλά θα συμβεί σε όλη την χώρα”.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι μπορεί να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αν ο καθένας κάνει αυτό που του αναλογεί για τις επόμενες 30 ημέρες.

«Υπάρχει ελπίδα αλλά πρέπει όλοι να κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον – Επιμένουν τα συμπτώματα

 Τα  συμπτώματα του κορονοϊού  επιμένουν και ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο για καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην ανακοίνωσή της η  Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, διευκρινίζοντας ότι η εισαγωγή γίνεται προληπτικά, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα του κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

“Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις”, αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. “Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό”.

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 

 

 

 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB