spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται από τον ΟΠΕΚΑ η πέμπτη δόση

 Από σήμερα το απόγευμα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η πέμπτη δόση για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ. Η έκτη και τελευταία διμηνιαία δόση θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Τα δικαιούμενα ποσά καταβάλλονται αναδρομικά για το 2020, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2021, όπως έγινε και πέρυσι.

Για την καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης στις 30 Νοεμβρίου η σχετική πλατφόρμα έχει κλείσει προσωρινά από τις 11 Νοεμβρίου, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Κατόπιν αυτού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΠΗΓΗ

 

 

 
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν την αναβολή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

symbol27Τελικά αναβλήθηκαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης. Η διοίκηση για μια φορά ακόμη αναγκάστηκε να αλλάξει την αρχική της στάση, αφού συνάντησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης .Έτσι ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με επικεφαλείς κάποιων δημοτικών παρατάξεων ,  θέλωντας προφανώς να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης , πρότεινε αρχικά την αναβολή της συνεδρίασης που είχε ως μοναδικό θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021 για την Παρασκευή 27/11/2020.

Όμως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρόταξαν και την αναβολή της δεύτερης συνεδρίασης. Έπειτα απο σύντομη συζήτηση αποφασίστηκε να αναβληθεί εκείνη που αφορούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα για την Δευτέρα 30/11 ,να ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρίαση, ώστε να ληφθεί απόφαση για την οικονομική ενίσχυση δημοτών (8ο θέμα της συνεδρίασης) και να διακοπεί για να συνεχιστεί την Δευτέρα επίσης.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το περασμένο Σάββατο 21/11 , και ενώ είχε εκδοθεί η πρόσκληση για την σύγκληση των δύο συνεδριασεων, η παράταξη  "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητούσε την αναβολή των συνεδριάσεων λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Το ίδιο έπραξε και η παράταξη "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" την Δευτέρα 23/11. Ακολούθησε η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τους επικεφαλείς των παρατάξεων, πλήν της παράταξης  "Η Πόλη που θέλω",  με σκοπό να λάβει την γνώμη τους σχετικά με την αναβολή ή μη της πραγματοποίησης των δυο συνεδριάσεων. Την Πέμπτη 26/11 ακολούθησε η επιστολή της παράταξης "ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" με την οποία ζητούσε με την σειρά της την αναβολή των συνεδριάσεων και δήλωσε την αποχή της σε αντίθετη περίπτωση. 

Η παράταξη "Η Πόλη που θέλω"  με δεικτική της ανακοίνωση (δείτε εδώ την ανακοίνωση) κατήγγειλε την επιλεκτική επικοινωνία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τους επικεφαλείς  των υπολοίπων παρατάξεων , αφού αγνόησε τον επικεφαλή της παράταξης κ.Αραμπατζή. Επιπλέον κατέδειξε την ανάγκη να ακουστούν οι απόψεις όλων των παρατάξεων για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και δήλωσε ότι αν και δεν θα επιθυμούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνεδρίαση η σημασία των θεμάτων την αναγκάζουν ως παράταξη να είναι παρούσα.

Η ουσιαστική αναβολή και των δύο συνεδριάσεων δικαιώνει τη στάση της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" και όσων επιδιώκουν την ύπαρξη πολυφωνίας και  πλουραλισμού απόψεων και ιδεών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στον απόηχο της σύντομης συνεδρίασης , αξιοσημείωτο ευτράπελο αποτέλεσε το ξεχασμένο ανοικτό μικρόφωνο κάποιου επικεφαλής δημοτικής παράταξης ,το οποίο έκανε αυτήκοους μάρτυρες της αποκαλυπτικής τηλεφωνικής του συνομιλίας κάποιους από τους συμμετέχοντες.  

 

 
Η πίεση δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης οδήγησε Δήμο να αποφασίσει την προμήθεια tablet.

tablet25Πέρασε η πρόταση του Αλέξη Σωτηρόπουλου στο Βύρωνα για αγορά tablet

Η δημιουργική αντιπολίτευση φαίνεται ότι βρίσκει έδαφος εν μέσω της Πανδημίας και αποδεικνύεται χρήσιμη για τους πολίτες .

Ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα για την αγορά tablet από το Δήμο  για τους  μαθητές διαπιστωμένα δε διαθέτουν .

Μία απόφαση που προήλθε μετά από πρόταση της Αντιπολίτευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα αποδέχθηκε εχθές, ομόφωνα τελικά, μετά από έντονη συζήτηση, την πρόταση της παράταξης του Αλέξη Σωτηρόπουλου, για να καλύψει ο Δήμος το κόστος αγοράς tablets για όσους μαθητές πιστοποίησαν οι Διευθυντές ότι δεν διαθέτουν υπολογιστή tablet για τη διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων τους.

Η πρόταση είχε κατατεθεί από την 11/11/2020 από την παράταξη του Αλέξη Σωτηρόπουλου και η Δημοτική Αρχή είχε αρχικά επιφυλαχθεί να συλλέξει στοιχεία από τις Διευθύνσεις των σχολίων και να απαντήσει.

Εχθές ,όμως, εμφανίστηκε επιφυλακτική επικαλούμενη το υψηλό κόστος.

Ωστόσο, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της Δημοτικής Αρχής, η πρόταση Σωτηρόπουλου έμεινε στο Τραπέζι μέχρι τέλους και τελικά πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η χορήγηση tablets στους μαθητές έρχεται σε μία πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, μέσα στην κορύφωση της πανδημίας και λύνει ένα πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, ειδικά χαμηλών εισοδημάτων.

Πρέπει να επισημανθεί, τέλος, ότι σχεδόν όλες οι παρατάξεις τόνισαν ότι παρότι η σχετική αγορά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, εκείνη προς το παρόν δεν έχει ανταποκριθεί.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 
To παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί - Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα !

 

Πέθανε ο θεός του ποδοσφαίρου! Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, μετά από ανακοπή καρδιάς.

 

Παγκόσμιος θρήνος μετά την είδηση ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι νεκρός. Ο θεός του ποδοσφαίρου φέρεται να μην είναι πια μαζί μας, έχοντας ταλαιπωρηθεί εδώ και χρόνια με προβλήματα υγείας.

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο κορυφαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής κι ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών, απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

 

 Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, είχε βρεθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για ένα αιμάτωμα στο κεφάλι, ενώ αντιμετώπιζε και χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ, αλλά και τα ναρκωτικά. Είχε γίνει μάλιστα γνωστό ότι εισήχθη πριν λίγες ημέρες σε κλινική απεξάρτησης.

 

ΠΗΓΗ

 

 
"Η Πόλη που θέλω":"Οχι στη βία κατά των γυναικών"- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
viaΣήμερα είναι μία μέρα υπενθύμισης. Υπενθύμισης του τι έχει συμβεί και τι δε θα πρέπει να ξανασυμβεί.
Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, από το 1960.
Όσα βήματα και αν έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε ψυχολογικό και νομικό επίπεδο, οι συμπεριφορές παραμένουν ίδιες.
Η βία κατά των γυναικών είναι ένα συχνό φαινόμενο, είτε ενδοοικογενειακά, είτε στον εργασιακό χώρο.
Η καραντίνα του περασμένου Μαρτίου απέδειξε περίτρανα ότι τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας ανέβηκαν κατακόρυφα.
Μη μένεις στη σιωπή.
Επικοινώνησε με το Α.Τ. της περιοχής σου ή με τη Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης SOS 15900 και κατήγγειλε το περιστατικό.
Μη νιώθεις ντροπή και τόλμα να αρθρώσεις αυτό που σε βασανίζει!
Μάθε περισσότερα στο: www.womensos.gr.
 
330 ευρώ την ώρα πληρώνει ο Δήμος Ηλιούπολης για εκπαιδευτικά σεμινάρια

tablet-digital-technologyΔιανύουμε όλοι, λόγω της πανδημίας, μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Η διοίκηση του Δήμου όμως, αντί να δει την ουσία του προβλήματος και να σταθεί αρωγός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στην τοπική κοινωνία που πλήττεται, αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία να προωθήσει τα μικροπολιτικά της συμφέροντα.

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και την ανάθεση 22.320€ στο ίδιο άτομο που έχει αναλάβει με ανάθεση και τη διαχείριση και προβολή του δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram & Youtube κ.α. για 21.080€, έχουμε να επισημάνουμε το κόστος ανά ώρα ξεπερνά τα 330 ευρώ.


4000 ευρώ για 8 ενότητες, με 90 λεπτά η κάθε ενότητα, δηλαδή 12 ώρες κοστίζουν 4000 ευρώ.

Η τεχνική έκθεση αναφέρει ότι τα μαθήματα σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των συμμετεχόντων ή του εκπαιδευτή στο χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων θα γίνουν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Απορίας άξιο είναι, το πώς άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών θα συμμετέχουν στις ενότητες «Εισαγωγή στη χρήση υπολογιστή, tablet, smartphone» με τηλεδιάσκεψη, αν δεν έχουν πρότερη, βασική γνώση.

Μέχρι τώρα πώς γίνονταν τα σεμινάρια «Για δωρεάν μαθήματα tablet και laptop» στο Γ' ΚΑΠΗ και στο MediaLab και πόσο στοίχιζαν στο Δήμο τις προηγούμενες χρονιές;

 

Γαβριήλ Αραμπατζής 
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"Η Πόλη που θέλω"

 

 
Παράταση lockdown: Πότε θα ανοίξουν σχολεία - λιανικό εμπόριο - εστίαση.

Σε lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η Ελλάδα, όπως ανέφερε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη χαρακτήριζαν την άρση του Lockdown στις 30 Νοεμβρίου, ως αδύνατη.

Πότε και πώς θα γίνει η άρση - Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Αν και ο Πρωθυπουργός εξήγησε χθες πως η σταδιακή άρση των περιορισμών δεν θα βασίζεται «τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα», δηλαδή την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ωστόσο υπάρχουν τρεις ημερομηνίες - «κλειδιά» για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, έχει η επιτροπή η οποία αναμένεται να εισηγηθεί τη διαδικασία άρσης των μέτρων, με βάση την όποια αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, στα τέλη της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα,

 Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

-Έναρξη Νηπιαγωγείων και Δημοτικών

-Άνοιγμα καταστημάτων εποχιακών ειδών και παιχνιδιών.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-Έναρξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια)

-Άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων – λιανεμπόριο

 Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

-Επανέναρξη της εστίασης με αυστηρούς περιορισμούς, (4 άτομα ανά τραπέζι,

μόνο καθήμενοι και απαγόρευση μουσικής).

Βέβαιο είναι ότι κλειστά θα παραμείνουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπονται τις ημέρες των Χριστουγέννων, μετακινήσεις εκτός του νομού κατοικίας, την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν τα χιονοδρομικά.

 

ΠΗΓΗ


 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB