spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Με συμβολισμό και εγκαρδιότητα η δράση της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που Θέλω» για τους διανομείς της πόλης μας από τον Γαβριήλ Αραμπατζή

dianomis_polisΟ κ. Γαβριήλ Αραμπατζής μαζί με δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της παράταξης περπάτησαν τους δρόμους της Ηλιούπολης εντόπισαν τους διανομείς στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας και τους μοίρασαν πολλά χαμόγελα, ευχητήριες κάρτες, γούρια και ένα φυλλάδιο με συμβουλές και τους χρυσούς κανόνες που πρέπει πάντα να θυμούνται και να τηρούν για την ασφάλεια τους.

«Ευχηθήκαμε Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά στους διανομείς της πόλης μας. Οι διανομείς έφτασαν να είναι οι άνθρωποι που βλέπουμε όλο και περισσότερο μέσα στην πανδημία, και με αυτήν την συμβολική δράση μας θέλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εισπράξαμε χαρά και πολλά χαμόγελα έστω και πολλές φορές κρυμμένα κάτω από τις μάσκες της πανδημίας. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Γαβριήλ Αραμπατζής.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή και των συνεργατών του από την δημοτική παράταξη « Η Πόλη που θέλω».

dianomis_polis1

 

 
Ελ. Επαγγελματίες-Αυτοαπασχολούμενοι. Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας από 1/1/2022. Τι ισχύει;
efka

Του σύμβουλου επιχ/σεων: Ραβάνη Κων/νου

Από σήμερα 20/12/2021 οι ελεύθεροι επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και να επιλέξουν μία από τις ασφαλιστικές κατηγορίες στην οποία επιθυμούν να ασφαλιστούν για το έτος 2020.
 
 
1) Είμαι ελ.επαγγελματίας - αυτοαπασχολούμενος. Μπορώ να επιλέξω κατηγορία ασφάλισης; Αν ναι πως;
Μπορείτε να επιλέξετε κατηγορία ασφάλισης εισερχόμενοι στον ΕΦΚΑ στον ακόλουθο σύνδεσμο, επιλέγοντας την ασφαλιστική ιδιότητα στην οποία ανήκετε.
https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/epilogi-asfalistikis-katigorias
Οι ασφαλιστικές κατηγορίες επιλογής αναλύονται ως εξής:
Ασφαλιστικές Κατηγορίες Κλάδος Κύριας Σύνταξης (€) Κλάδος  Υγειονομικής Περίθαλψης (€) Συνολικό ποσό (€)
155 55 210
186 66 252
236 66 302
297 66 363
369 66 435
500 66 566

Οι ασφαλιστικές κατηγορίες περιλαμβάνουν εισφορές Κλάδων Σύνταξης και Υγείας. Με τις ασφαλιστικές εισφορές συνεισπράττονται  επιπλέον εισφορές υπέρ του Κλάδου Ανεργίας (ΟΑΕΔ) ύψους 10€ και για τους Υγειονομικούς υπέρ της  Στέγης Υγειονομικών, ύψους 2€.
Πχ. Αν επιλέγει η 3η κατηγορία τότε ο ασφαλισμένος θα καταβάλλει κάθε μήνα στο 2022, Ποσό: 302+10+2=314€
 
2) Είμαι νέος ασφαλισμένος. Δικαιούμαι ειδικής μεταχείρισης;
Αν δεν έχετε συμπληρώσει 5 έτη ασφάλισης μπορείτε να επιλέξετε την  ειδική κατηγορία η οποία θα ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση των πέντε ετών.

Πίνακας εισφορών Ειδικής κατηγορίας
  Κλάδος Κύριας Σύνταξης (€) Κλάδος  Υγειονομικής Περίθαλψης (€) Συνολικό ποσό (€)
Ειδική 93 33 126

Η επιλογή είναι δυνητική. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη χρήση της ειδικής κατηγορίας μπορείτε να επιλέξετε μία εκ των ασφαλιστικών κατηγοριών που ισχύουν και για τους λοιπούς επαγγελματίες.
 
3) Μέχρι πότε πρέπει να επιλέξω κατηγορία ασφαλιστικής κατηγορίας; Αν δεν προχωρήσω σε επιλογή, τι ισχύει;
Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την Δευτέρα 31/1/2022. Σε περίπτωση μη επιλογής, συνεχίζει να ισχύει η ασφαλιστική κατηγορία που είχε επιλεγεί το προηγούμενο έτος. 
 
4) Είμαι γιατρός, νομικός, μηχανικός, υπάρχει κάποια πρόσθετη υποχρέωση επιλογής;
Για τους ασφαλισμένους με δικαίωμα υπαγωγής στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής μεταξύ  τριών (3) ασφαλιστικών κατηγοριών ως εξής: 
Από 01.01.2022 έως 31.05.2022
Ασφαλιστικές Κατηγορίες Ποσό εισφοράς (€)
42
51
61

Από 01.06.2022 έως 31.12.2022
Ασφαλιστικές Κατηγορίες Ποσό εισφοράς (€)
39
47
56

Για τους ασφαλισμένους με δικαίωμα υπαγωγής στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών, παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής μεταξύ  τριών (3) ασφαλιστικών κατηγοριών ως εξής: 
Από 01.01.2022 έως 31.12.2022
Ασφαλιστικές Κατηγορίες Ποσό εισφοράς (€)
26
31
37

-Το παρόν άρθρο αποτελεί σύντομη φορολογική/εργατική ενημέρωση. Για τη λήψη αποφάσεων, συνίσταται η επικοινωνία με τον συνεργαζόμενo Φοροτεχνικό σας Σύμβουλο.-

 

 
Πρόταση του Γ.Αραμπατζή για το Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης

stadio_ilioupolisΣε μία ενδιαφέρουσα πρόταση που θα συζητηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προχώρησε με ανάρτηση του στα social media ο αρχηγός της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" Γαβριήλ Αραμπατζής. Η πρόταση αφορά στο αντικειμενικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Πόλης μας σε ενδεχόμενο ανόδου κατηγορίας, όπου το Δημοτικό Στάδιο κρίνεται ακατάλληλο βάσει των προδιαγραφών της ΕΠΟ. Η πρόταση προκρίνει τη λύση σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτών έτσι ώστε να ανευρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια ανακατασκευής του γηπέδου αλλά παράλληλα και της δημιουργίας ενός νέου πόλου έλξης της νεολαίας και όχι μόνο στην Πόλη, με τη δημιουργία νέων χώρων αθλητισμού, πολιτισμού και λοιπών δραστηριοτήτων που θα φέρει πρόσθετα έσοδα στον Δήμο αλλά και θέσεις εργασίας για τους δημότες. Η πρόταση:

Άμεση Ανάγκη η Αναβάθμιση του Α Δημοτικού Γηπέδου Ηλιούπολης. Καλό θα ήταν να εξετάσει η δημοτική αρχή και τη χρήση του μοντέλου ΣΔΙΤ.Η σημερινή κατάσταση του γηπέδου, δεν θα επιτρέψει στις δύο τοπικές ομάδες να αγωνιστούν τη νέα σεζόν εντός πόλης σε περίπτωση ανόδου τους στη Superleague 2, το γήπεδο δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και υποδομών που απαιτούνται από την ΕΠΟ. Επιτακτική ανάγκη και συνάμα μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο για την πλήρη ανάπλαση του γηπέδου. Η παράταξη «Η Πόλη που θέλω» προτείνει την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών αναβάθμισης του γηπέδου και να εξεταστεί από την δημοτική αρχή η χρήση του μοντέλου ΣΔΙΤ. Είναι ένας τρόπος χρηματοδότησης που γνωρίζει άνθιση και έχει βρει πρακτική εφαρμογή σε μεγάλα έργα σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα. Η αναβάθμιση του Α' Δημοτικού Γηπέδου, πέραν του γεγονότος ότι αναβαθμίσει την πόλη στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις τοπικής ανάπτυξης, δημιουργώντας ένα νέο κέντρο άθλησης και επιχειρηματικότητας εντός του ιστού της πόλης.Καλούμε τη δημοτική αρχή να εξετάσει σοβαρά την πρόταση μας και να μην κρυφτεί για άλλη μια φορά πίσω από κενές εξαγγελίες και άδεια «θα» προς τα τοπικά σωματεία και τους φιλάθλους.     #

 
Ερώτηση Αραμπατζή Για Την υπόγεια Σήραγγα Στην Ηλιούπολη – «Η πόλη έχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα »

arampatzis_ypogeiaΤι ενέργειες έχει κάνει η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος για αυτό το σημαντικό έργο για την πόλη μας;

Στο πρόσφατο στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης « Η Πόλη που θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής επανέφερε το θέμα της υπόγειας σήραγγας τονίζοντας το πρόβλημα που δημιουργεί η διαμπερής κυκλοφορία της Αλίμου - Κατεχάκη στην πόλη μας. Απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο, ο κ Αραμπατζής ρώτησε σχετικά με το τι γίνεται με την περιβόητη υπόγεια σήραγγα.

Σε πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αραμπατζής είχε πει κάτι που ανέφερε και στο συμβούλιο ότι

«Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε εκθέσεις ιδεών όσα έχουν ειπωθεί τα τελευταία 10 χρόνια για την υπόγεια σήραγγα που θα συνδέσει την Αττική οδό με την επένδυση του Ελληνικού.

Ο σημερινός Δήμαρχος ξεχνάει ότι στην προηγούμενη διοίκηση των 9 χρόνων ήταν αναπληρωτής δήμαρχου, αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών.»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος, η σήραγγα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το έργο του Ελληνικού το οποίο δεν έχει ξεκινήσει και προφανώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι ήταν εκθέσεις ιδεών τα ζητήματα της σήραγγα ... καμία μελέτη δεν έχει ανατεθεί .

«Η πόλη μας έχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και είναι υποχρέωση μας απέναντι στους συμπολίτες μας από τους οποίους ακούω διαρκώς παράπονα, να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα. Η κατάσταση είναι αφόρητη ειδικά τις πρωινές ώρες στο κέντρο της Ηλιούπολης αλλά και στους η γειτονικούς δρόμους με την Κατεχάκη.» τονίζει ο κ. Αραμπατζής.

 
Quiz: Πόσες κομματικές ντουντούκες ενοχλήθηκαν;
untitled-2web

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα; ή οι κομματικές ντουντούκες;

Η  εντολή να "κόψουν" αναρτήσεις  του Άγγελου Δημητρόπουλο του Θανάση Αθανασίου και του Παναγιώτη Δριμυλή για το θέμα παραχώρησης δημοτικού χώρου σε "τηλεπαιχνίδι" από τη δημοτική αρχή.

Μαντέψτε ψυχούλες μου.

Το «μαγαζάκι» που έχετε στήσει με κάποιους αιρετούς δεν έχει το μονοπώλιο στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και ο πανικός σας φαίνεται από την κοινή γραμμή που έχετε με τον ακροδεξιό μπλόγκερ της πόλης.

Κοινή γραμμή, όπως λέει και ένα λαϊκό άσμα  «Άνοιξ' η ζωή ένα μαγαζί και πουλάει στεναχώριες.»

Ο κόσμος βλέπει και αντιλαμβάνεται ότι σε αυτήν την πόλη υπάρχουν και πληρωμένοι κονδυλοφόροι, που παρουσιάζουν τα πράγματα μονόπλευρα..

Το απόστημα που έχει δημιουργηθεί  θα σπάσει σύντομα για το καλό της πόλης.

 
Θανασης Αθανασίου "Έμεινα εμβρόντητος..." , Αραμπατζής Γαβριήλ έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη στο ΔΣ του ΠΑΟΔΗΛ αποφάσεις παραχωρήσεων μόνο με την υπογραφή του Προέδρου
Θανάσης Αθανασίου Έμεινα εμβρόντητος όταν πληροφορήθηκα πως ο Δήμος Ηλιούπολης μέσω του ΠΑΟΔΗΛ παραχώρησε δημοτικούς αθλητικούς χώρους για γυρίσματα τηλεοπτικού προγράμματος που εξώφθαλμα υποβαθμίζει και υποτιμά το γυναικείο φύλο.
Την ίδια στιγμή δεκάδες σωματεία γυναικών ανά τη χώρα ζητούν επίσημα τη διακοπή του προγράμματος με δημόσιο ψήφισμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ και ο Δήμαρχος οφείλουν εξηγήσεις πρώτα στις γυναίκες της πόλης και μετά στο δημοτικό συμβούλιο.
Αραμπατζής Γαβριήλ "Το έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη στο ΔΣ του ΠΑΟΔΗΛ
Ανακοίνωση της παράταξης 27/2/2020 Για τον ΠΑΟΔΗΛ "Άμετρη φιλοδοξία… για διαφάνεια, για εφαρμογή της νομιμότητας και για χρηστή διοίκηση.
μεταξύ άλλων « Όσον αφορά τη διαφάνεια που επικαλείστε, η οποία, φυσικά, αποτελεί το ζητούμενο και για εμάς, δυστυχώς δεν είναι εμφανής. Έχουμε συχνά αναφερθεί στις αποφάσεις παραχωρήσεων προς τους συλλόγους και τους ιδιώτες μόνο με την υπογραφή του προέδρου, χωρίς την έγκριση και ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η νέα διοίκηση και ο δήμαρχος είχαν δεσμευτεί ότι όλες οι αποφάσεις και τα πρακτικά θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, κάτι που θα έπρεπε να ισχύει και για τις αποφάσεις και τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΛ. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε στον ιστότοπο του Νομικού Προσώπου.»"
 
Είμαι Εδώ - Ηλιούπολη

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα social media και πιο συγκεκριμένα από δημοσιεύσεις του Άγγελου Δημητρόπουλου και του Θανάση Αθανασίου -που προς τιμή τους επικρίνουν- την απόφαση του δήμου Ηλιούπολης να παραχωρήσει μέσω του ΠΑΟΔΗΛ δήμοσιο αθλητικό χώρο για τα γυρίσματα του τηλεοπτικού παιχνιδιού Bachelor.Όταν φεμινιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι με τον τρόπο που παρουσιάζει τις γυναίκες παραβιάζει κάθε αρχή ισότητας και σεβασμού και έχουν ζητήσει τη διακοπή του, έρχεται ο δήμος Ηλιούπολης να παραχωρήσει δημόσιο αθλητικό χώρο για να διευκολύνει τα γυρίσματα του εν λόγω κακοποιητικού τηλεπαιχνιδιού.Το ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και όλες μαζί δεν θα επιτρέψουμε στο δήμο Ηλιούπολης να συναινεί σε παρόμοιες πρωτοβουλίες που δεν σέβονται το γυναικείο φύλο και τους αγώνες που έχουν δοθεί χρόνια τώρα για την κατάργηση των έμφυλων ανισοτήτων και του σεξισμού. Δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό προς άγρα της τηλεθέασης και του κέρδους να προσβάλει, να εξευτελίζει και να υποβαθμίζει το γυναικείο φύλο.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ να καταγγείλουμε και να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τις φωνές όλων των γυναικών που ζητούν την κατάργηση του τηλεπαιχνιδιού Bachelor και να ζητήσουμε από το δήμο Ηλιούπολης να αναλάβει την ευθύνη για την άδεια που δόθηκε διευκολύνοντας και συναινώντας στην δημιουργία ενός ακόμα επεισοδίου αυτού του κατάπτιστου reality. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι δεν γνώριζαν που έδιναν την άδεια γιατί σε μια κοινωνία που τα ανθρώπινα δικαιώματα χαίρουν σεβασμού, οφείλει η δημοτική αρχή να προσέχει ώστε κάθε αδειοδότηση που δίνει να έχει ως πρωτεύοντα ρόλο τη διασφάλισή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB