spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
28 εκ.ευρώ στους Δήμους για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.12.20

ipaideiaΚατανομή ποσού 28.000.000,00 € από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους.

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 1, 6 και 259 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως ισχύουν.

2. Τις διατάξεις της παρ. 6β του άρθρου 113 του ν.1892/1990 (ΦΕΚ 101 Α΄), όπως αυτές συμπληρώθηκαν από τις όμοιες της παρ.7 του άρθρου 18 του ν.2946/2001 (ΦΕΚ 224 Α΄) και  τροποποιήθηκαν με την παρ.3 του άρθρου 35 του ν.3577/2007 (ΦΕΚ 130 Α΄).

3. Τις διατάξεις της παρ.45 περ. α’ του άρθρου 14 του ν.2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α΄).

 

4. Τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 4 του ν.3194/2003 (ΦΕΚ 267 Α΄).

5. Τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 18 του ν.3320/2005 (ΦΕΚ 48 Α΄).

6. Τις διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 4622/2019 (ΦΕΚ 133 Α΄) «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης».

7. Το Π.Δ. 81/2019 (ΦΕΚ 119 Α΄) «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους – Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων».

8. Την με αριθμ. 19232/20.3.2020 (ΦΕΚ 221 ΥΟΔΔ) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Διορισμός της Γεωργίας Βαλατσού του Αθανασίου σε θέση Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών».

9. Τη με αριθμ. 47455/16.8.2007 (ΦΕΚ 1734 Β΄) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Δ.Δ. & Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την αποζημίωση των εθελοντών σχολικών τροχονόμων.

10. Τις πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2020 και αφορούν στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων.

11. Το χρηματικό υπόλοιπο του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Κατανέμουμε, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους 28.000.000,00 € σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες

 

ΠΗΓΗ

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.20 )
 
Οι ΟΤΑ στην πρώτη γραμμή της μάχης του COVID-19: Διαδικτυακή εκδήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.12.20

  Στις 7 Δεκεμβρίου το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας (“Covid-19: local and regional authorities at the frontline”).

Δεδομένου ότι οι ΟΤΑ μέσα στην κρίση βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες, στην εκδήλωση θα ακουστούν εμπειρίες – καλές πρακτικές. Τα συμπεράσματα των συζητήσεων θα τροφοδοτήσουν την Έκθεση του Κογκρέσου για τη διασφάλιση του σεβασμού του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας σε καιρό κρίσης, που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο.

Για παράδειγμα, ένα από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν είναι πως μπορεί να αποφευχθεί το “lockdown” της τοπικής δημοκρατίας και να διατηρηθεί η νομιμότητα των Αιρετών Συμβουλίων και των Αιρετών Εκπροσώπων, όταν οι διαδικασίες στα Συμβούλια είναι δυνατόν να διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά και όταν τα μέσα της διαβούλευσης με τους δημότες μειώνονται.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τους συμμετέχοντες, τον τρόπο παρακολούθησης κλπ, ΕΔΩ

Σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που ανήρτησε η ΚΕΔΕ, είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η “Διακήρυξη των Αθηνών”, ενώ από ελληνικής πλευράς θα υπάρξουν ομιλίες και τοποθετήσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, το Δήμαρχο Αθηναίων, Κ.Μπακογιάννη, και το Δήμαρχο Μυκόνου που είναι ο Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κ.Κουκά.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.20 )
 
Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι για τα σχολεία. PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.12.20

 Να μην ανοίξουν ακόμα τα σχολεία εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Οι επιστήμονες κρίνουν ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να ρισκάρουν το άνοιγμα των σχολείων και έτσι θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσει καμία βαθμίδα και το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τη σταδιακή άρση των μέτρων καθώς δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να χαθεί το έδαφος που έχει κερδηθεί μέχρι στιγμής σε μία μάλιστα κρίσιμη στιγμή, καθώς μπορεί τα κρούσματα σήμερα να εμφανισαν μείωση, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων εξακολουθεί να είναι στα ύψη.

Σχετικά με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δημοτικά και νηπιαγωγεία, παρά το γεγονός ότι εκφράστηκαν κάποιες απόψεις από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, φαίνεται πως αποτέλεσαν τη μειοψηφία.

Έτσι όπως όλα δείχνουν τα σχολεία θα ανοίξουν το 2021, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει χθες ότι η απόφαση θα παρθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Χθες, μιλώντας στο 31ο Greek Economic Summit, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, τόνισε ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση ερωτηθείς τι θα γίνει με τα σχολεία, είπε οτι πρέπει να έχουμε υπομονή και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στους πολίτες αργότερα τις αποφάσεις, καθώς η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει και αυτή την εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία και ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει:

«Δε μπορώ να σχολιάσω τώρα για το άνοιγμα των σχολείων. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα, το μόνο που ανοίγει τώρα είναι τα εποχιακά καταστήματα. Γι αυτό παρατείνονται τα μέτρα ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης.Περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη κίνηση», είπε ο κ.Πέτσας.

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία ανανέωση ( 03.12.20 )
 
ΣτΕ: Συνταγματική η διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς αν είναι ανεμβολίαστα PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.12.20

 Φρένο στο αντιεμβολιαστικό κίνημα βάζει απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία είναι συνταγματική η απόφαση να διαγραφεί ένα παιδί από παιδικό σταθμό σε περίπτωση που οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Ειδικότερα, από δήμο της Ανατολικής Μακεδονίας διαγράφηκαν τέσσερα παιδιά από ισάριθμους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς παρά τις ειδοποιήσεις προς τους γονείς τους εκείνοι αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν για τις γνωστές παιδικές ασθένειες.

 Ένας εκ των γονέων, η κόρη του οποίου διαγράφηκε από τον παιδικό σταθμό, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η από 14.1.2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Οι γονείς υποστήριξαν ότι το παιδί τους «τιμωρείται», επειδή δεν έχει δεχθεί κάποια εκ των πολλών εμβολίων και «τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης από τα συνομήλικα παιδιά και συμμαθητές της, χωρίς να υφίσταται λόγος, ενώ περιορίζεται ουσιωδώς η συμμετοχή της στην κοινωνική ζωή εν γένει, καθώς ο παιδικός σταθμός αποτελεί σημείο κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των νηπίων και επιβάλλεται σε βάρος της ένα επαχθές μέτρο, το οποίο δεν είναι αναγκαίο, αφού το παιδί είναι υγιές, δεν συντρέχει περίπτωση πανδημίας και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στον παιδικό σταθμό έχουν λάβει τα προβλεπόμενα εμβόλια».

Το ΣτΕ (απόφαση 2387/2020) αναφέρει ότι στην κάρτα υγείας του νηπίου αναφερόταν ότι η ανήλικη ήταν «ανεμβολίαστη» και ότι έπρεπε να ολοκληρώσει την τέταρτη δόση εμβολιασμών για κοκκύτη, πολυομμετίδα, πνευμονιόκοκκο, κ.λπ., ενώ δεν έχει λάβει καμία δόση από τα εμβόλια μηνιγγιτιδόκοκκου, ιλαράς- παρωτίτιδας – ερυθράς, ανεμοβλογιάς, ηπατίτιδας Α΄ και ροταϊού.

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των γονέων και έκρινε συνταγματική και νόμιμη την απόφαση του δήμου για διαγραφή της ανήλικης από τον παιδικό σταθμό, υπογραμμίζοντας ότι «θα αντέκειτο στην αρχή της ισότητας η αξίωση προσώπου να μην εμβολιαστεί, επικαλούμενο ότι δεν διατρέχει ατομικό κίνδυνο, εφόσον διαβιώνει σε ασφαλές περιβάλλον οφειλόμενο στο γεγονός ότι τα άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του έχουν εμβολιαστεί».

 

ΠΗΓΗ

 

Τελευταία ανανέωση ( 03.12.20 )
 
"Υπόπτο" τροχαίο με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια παρακολούθησης-Στην εντατική γυναίκα αστυνομικός PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.12.20

 Δυο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τραυματίστηκαν σε τροχαίο όταν τους χτύπησε αυτοκίνητο ενώ παρακολουθούσαν υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών και αναζητούσαν ευκαιρία να κάνουν επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Στην Εντατική γυναίκα αστυνομικός, τραυματίας και ο συνάδελφός της.

Το τροχαίο σημειώθηκε στη Βούλα, το μεσημέρι της Πέμπτης (03.12.2020) και ενώ οι δυο αστυνομικοί της Δίωξης επέβαιναν σε μηχανή που παρακολουθούσε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών.

Η παρακολούθηση του αυτοκινήτου των υπόπτων γινόταν στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στα νότια προάστια. Οι δυο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στο τροχαίο επέβαιναν σε μηχανή και παρακολουθούσαν τους υπόπτους από απόσταση. 

Ενώ έψαχναν την ευκαιρία για επιχείρηση με σκοπό τη σύλληψη των δυο υπόπτων, ένα αυτοκίνητο, που δεν συμμετείχε στην παρακολούθηση και ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολίτη, χτύπησε τη μηχανή των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τα δυο στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών να βρεθούν στο δρόμο!

Τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδηγός της μηχανής τραυματίστηκαν. Η νεαρή κοπέλα έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά και κρίθηκε αναγκαίο να μπει αμέσως στην Εντατική, προκειμένου να χειρουργηθεί. Η κατάστασή της είναι σοβαρή αλλά σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή της. 

ΠΗΓΗ

 

Τελευταία ανανέωση ( 03.12.20 )
 
Θανατηφόρο τροχαίο πριν από λίγη ώρα στην Ηλιούπολη. “Εσβησε” στα χέρια της μάνας PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.12.20

 

 

Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη στην συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Μεσσηνίας. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για όχημα που παραβίασε το STOP, παρέσυρε μηχανή και τραυμάτισε θανάσιμα τον οδηγό της. Στο σημείο αυτό έχουν σημειωθεί και άλλες φορές ατυχήματα και είναι αρκετά επικίνδυνο .

Από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρθηκε οτι το όχημα που παραβιάσε το στοπ ήταν ταξί και το νέο παιδί δεν φορούσε κράνος. Τραγική ειρωνία είναι ότι μπροστά στο δυστύχημα ήταν η μητέρα του παιδιού καθώς ακολουθούσε με το αυτοκίνητο της.

 

ΠΗΓΗ


 
Οριστικό!Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου- Ποιά καταστήματα ανοίγουν από την Δευτέρα. PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.12.20

  Τα μέτρα θα ισχύουν έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το αυξημένο ιικό φορτίο δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, είπε. Ανοίγουν από την Δευτέρα 7/12 τα καταστήματα με εποχικά είδη. Την επόμενη εβδομάδα μήνυμα Μητσοτάκη.

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) που ισχύουν σε όλη τη χώρα λόγω του κορονοϊού, μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, παρατηρείται μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν.

Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: υπάρχει τη στιγμή αυτή μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς απ’ όσο αναμενόταν. Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά».

Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Πρόσθεσε επίσης πως οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή από τον αρμόδιο γγ εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ζήτησε υπομονή για το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες. Τόνισε ότι όσο παρατείνονται τα μέτρα τα μέτρα στήριξης θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Πότε έρχεται το εμβόλιο

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με τα εμβόλια για τον κορονοϊό, ο κ. Πέτσας τόνισε πως βρίσκονται στην τελική διαδικασία έγκρισης και θα είναι στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις άλλες χώρες της ΕΕ, δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Διέψευσε, μάλιστα, ότι υπάρχει καθυστέρηση και τόνισε πως «μακάρι να υπάρξει και επιτάχυνση» για τη διαδικασία προμήθειας του εμβολίου.

Επανέλαβε ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει σε δημόσιο εμβολιασμό και θα καλέσει και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και τους αρχηγούς τους στο ίδιο παράδειγμα προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για την ασφάλεια και την ανάγκη του εμβολιασμού. Σε ερώτηση, μάλιστα, του newsit.gr, επισήμανε ότι δεν εκπλήσσουν τα ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν επιφυλακτικοί στις δημοσκοπήσεις, καθώς υπάρχει και αντιεμβολιαστικό κίνημα γενικότερα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όπως είπε, πρέπει να διαλυθεί το σπέρμα αμφισβήτησης και αυτό θα γίνει με την πράξη του πρωθυπουργού και τον εμβολιασμό των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων με ασφάλεια.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι στο α’ τρίμηνο του 2021 θα γίνει επιπλέον καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό από την κυβέρνηση και σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει και η Κομισιόν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς, όπως τόνισε, μόνο με τη συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών θα νικηθούν οι θεωρίες συνωμοσίας. Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην πειθώ και όχι στην υποχρεωτικότητα για το εμβόλιο και γι’ αυτό χαρακτήρισε θετική την απόφαση του ΣτΕ που εγκρίνει τη διαγραφή παιδιών από νηπιαγωγεία, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση μίλησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με όσα λέγονται για τον κορονοϊό.

«Τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές, μέλη της Επιτροπής των ειδικών, καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας».

Και τόνισε: «δεν υπάρχει άλλωστε καμιά αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».

Ερωτηθείς για την φωτογραφία του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα είπε ότι η Πάρνηθα είναι στην Αττική και δεν πρόκειται για παραβίαση της διαπεριφερειακής μετακίνησης και πως ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να υπάρχει ευελιξία σε όσους θέλουν να αθληθούν. Μίλησε για πολιτική πάνω σε τσουρέκια και ποδήλατα από κάποιους που έκαναν με κότερα και πούρα.

 

ΠΗΓΗ

 

 
Γιατί η παράταξη "Η Πόλη που θέλω» καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021. PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.12.20

texnikoΤην Δευτέρα 30/11/20 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδρίασε και συζήτησε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2021. Η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου δεν ήταν ικανή να πείσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να την στηρίξουν με την ψήφο τους. Από τους 35 συμμετέχοντες δημοτικούς συμβούλους έλαβε 14 "ΝΑΙ", 7 "ΟΧΙ" και 14 "ΛΕΥΚΑ".

Η δημοτική παράταξη "Η Πόλη που θέλω" καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα και με την τοποθέτηση του επικεφαλή της κ.Γαβριήλ Αραμπατζή αιτιολόγησε την στάση της. Με ανακοίνωση της γνωστοποιεί τους λόγους για τους οποίους δεν το ενέκρινε. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και ψήφισε τον προγραμματισμό σε έργα και μελέτες για το 2021, δηλαδή το Τεχνικό Πρόγραμμα (ΤΠ).

 

Ως δημοτική παράταξη το καταψηφίσαμε, τονίζοντας ότι το Τεχνικό πρόγραμμα μοιάζει περισσότερο με προεκλογικό πρόγραμμα, παρά με ένα μελετημένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την πόλη μας, για το 2021.

Η δημοτική αρχή παρουσιάζει 73 «θα», σε μια εισηγητική έκθεση που απλά περιλαμβάνει έργα μη πραγματοποιήσιμα.

Η διεκδίκηση χρηματοδότησης απαιτεί μία καλύτερη προετοιμασία, το πρόγραμμά του ΥΠΕΣ «Αντώνης Τρίτσης» είναι μία μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να αλλάξει την εικόνας της πόλης μας μέσω των διαφόρων δράσεων.

Παράλληλα, και τα νομικά πρόσωπα του δήμου θα πρέπει να καταθέσουν προτάσεις χρηματοδότησης στο «Αντώνης Τρίτσης».

Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, η βελτίωση της προσβασιμότητας, η χρήση ποδηλάτου, η ανάδειξη χώρων πρασίνου και φυσικού περιβάλλοντος, η διαχείριση απορριμμάτων, η ανακύκλωση, η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, η ενεργειακή αναβάθμιση, ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης, το κυκλοφοριακό, η αστική σήραγγα και γενικά η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη θα έπρεπε να είναι οι βασικοί πυλώνες του Τεχνικού προγράμματος.

Οι προτάσεις μας που δεν έγιναν δεκτές ενώ θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα:

- Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.

Φυσικό αέριο πρέπει να χρησιμοποιείται στα δημοτικά κτίρια, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία, με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων. Παράλληλα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε κατοίκους της πόλης να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου, χωρίς να επιβαρυνθούν τα τέλη σύνδεσης, ειδικά για τις περιοχές της Ηλιούπολης που έχουν την πιο χαμηλή κάλυψη δικτύου φυσικού αερίου (Αγία Μαρίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Μαύρα).

- Η επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου.

Το πρόβλημα στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης πρέπει να λυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί δεν τιμά κανέναν να παραμένουν οι δημότες μας άταφοι και για μέρες στα ψυγεία, μέχρι να βρεθεί χώρος για την ταφή τους. Εμμένουμε στην πρόταση επέκτασης του υπάρχοντος κοιμητηρίου. Η πρόταση αυτή θα έπρεπε να ενταχθεί στο νέο τεχνικό πρόγραμμα, αφού τηρεί όλους τους περιορισμούς που θέτει η σχετική νομοθεσία και θα δώσει λύση στο πρόβλημα για τα επόμενα 15 χρόνια τουλάχιστον.

- Η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης πλησίον του πρώην κτιρίου του ΟΠΕ.

Η ανάγκη για επαρκείς χώρους στάθμευσης ολοένα αυξάνεται στην πόλης μας. Ειδικά η περιοχή γύρω από το κτίριο του πρώην ΟΠΕ, όπου θα λειτουργήσει η ΔΟΥ Ηλιούπολης - Αργυρούπολης και το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, έχει επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό .

- Η δημιουργία υπόγειου ΣΜΑ ή υπόγειου γκαράζ για τα δημοτικά οχήματα.

Η λειτουργία του υπάρχοντος Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΣΜΑ στον Υμηττό έχει αδειοδοτηθεί για τα επόμενα 3 χρόνια. Απαιτείται η ανεύρεση, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, χώρου για τη μεταφορά του. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μπορεί να συντελέσει στην επίλυση του προβλήματος. Η αξιοποίηση του χώρου κάτω από το δημοτικό στάδιο Ηλιούπολης, στην Κάτω Ηλιούπολη, για τη μεταφορά και υπογειοποίηση του ΣΜΑ ή εναλλακτικά η δημιουργία υπόγειου γκαράζ για τα οχήματα του Δήμου αποτελεί την πρότασή μας. Τα παραδείγματα των δήμων Αγ. Δημητρίου και Π. Φαλήρου απέδειξαν ότι η μεταφορά τέτοιων εγκαταστάσεων μέσα στον αστικό ιστό είναι εφικτή.

Τελευταία ανανέωση ( 02.12.20 )
 
Δυστυχώς και σήμερα μεγάλος αριθμός των νεκρών και διασωληνομένων-Μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.11.20

 104.227 τα συνολικά κρούσματα που “γέννησε” ο κορονοϊός από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα και 2.321 συνολικά οι νεκροί. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τους αριθμούς νεκρών και διασωληνωμένων να προκαλούν θλίψη και αγωνία. Όλα τα δεδομένα των τελευταίων 24 ωρών.

Με τον αριθμό των νεκρών τις τελευταίες ημέρες να προκαλεί ίλιγγο (σ.σ. 696 μόλις τις τελευταίες επτά ημέρες) ο κορονοϊός εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στην χώρα μας.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ με την επίσημη ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί πόσα κρούσματα “έδωσε” ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα. Μια ανακοίνωση… διπρόσωπη. Από τη μία τα συνολικά νέα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται, ενώ βρισκόμαστε ήδη για τρεις εβδομάδες σε καθεστώς καθολικού lockdown, από την άλλη οι νεκροί είναι ξανά πολλοί, όπως και οι συμπολίτες μας που δίνουν την μάχη στις ΜΕΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1193, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 104227 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 53.0% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 98, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 2321 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 603 (73.1% άνδρες).

 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1193, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 104227 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 53.0% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 98, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 2321 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 603 (73.1% άνδρες).

 

 

ΠΗΓΗ


Τελευταία ανανέωση ( 29.11.20 )
 
Μονοθέσιο της F1 σε γκράν πρί κόπηκε στα δύο & εξερράγη!- Tι έσωσε τον οδηγό PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.11.20

gazettaΜια τρομακτικό ατύχημα συνέβει κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μπαχρείν, όταν το μονοθέσιο του Γάλλου Ρομέν Γκροζάν εξερράγη όταν προσέκρουσε στην προστατευτική μπαριέρα μετά από επαφή που είχε με άλλο μονοθέσιο.

Λίγο μετά την εκκίνηση ο Γάλλος πιλότος της Haas βρέθηκε μέσα στο φλεγόμενο κόκπιτ του μονοθεσίου για 27'' !

Σαν από θαύμα βγήκε φλεγόμενος και γλύτωσε με ελαφρά εγκαύματα. Η πυράντοχη στολή (φόρμα και κουκούλα), το κράνος και κυρίως το  Ηalo* τον έσωσαν από έναν φρικιαστικό θανατο.

Για μια φορά ακόμα αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνοι παραμένουν οι αγώνες της Formula 1, παρά τις προηγμένες τεχνολογικές βελτιώσεις που έχουν εφαρμοστεί στα μονοθέσια για την ασφάλεια των οδηγών. Το θανατηφόρο ατύχημα του θρύλου της F1 Άιρτον Σένα το 1994  αποτέλεσε την απαρχή για την ενσωμάτωση μιας σειράς καινοτόμων μέσων προστασίας των οδηγών.

halo*Το Halo είναι μια κατασκευή υψηλής αντοχής από τιτάνιο, που τοποθετείται ακριβώς πάνω και μπροστά από το cockpit του μονοθεσίου. Στόχος είναι να προστατεύει το κεφάλι του οδηγού σε περιπτώσεις πρόσκρουσης ή από μεγάλα αντικείμενα. Έχει βάρος περίπου 7 κιλά και είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε δύναμη πρόσκρουσης ίσης με εκείνη με ένα διώροφο λεοφωρείο 25 τόνων.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία για το  σημερινό συμβάν αποτελεί το γεγονός  ότι το 2017 και ενώ είχε ανακοινωθεί η τοποθέτηση του halo στα μονοθέσια και υπήρχαν προβληματισμοί σχετικά με το πρόσθετο βάρος που θα επέφερε , ο διασωθείς σήμερα Ρομέν Γκροζάν δήλωνε :

«Το μονοθέσιο μου φέτος είναι ήδη στο όριο, αν όχι πάνω από αυτό. Αν το Halo είναι πολύ βαρύ, θα έχουμε πρόβλημα. Θα πρέπει να αφαιρέσω κάποιο κόκκαλο! Είμαι ήδη αδύνατος, και θα είχα περισσότερα κιλά αν μπορούσα. Υπάρχουν προτάσεις για να λυθεί αυτό στο μέλλον».(https://www.4troxoi.gr/agones/formula-1/f1-ti-ishyei-gia-halo)

Τελικά το Ηalo που αρχικά προβλημάτιζε , σήμερα του έσωσε τη ζωή!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ : gazetta.gr

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 29.11.20 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 19 από 5713
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB