spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Εκτός λειτουργίας η ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.07.20

 Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης για έκδοση πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων. http://ilioupoli.gr/services/citycertify

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν άμεσα και γρήγορα, προκειμένου να  παραλάβουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις , καθώς και να υποβάλλουν αιτήσεις  σε υπηρεσίες του Δήμου χωρίς να χρειαστούν να μεταβούν σε ΚΕΠ ή στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Ανάμεσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται και οι πρόσφατα ανακοινωμένες ,σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για την αναλογική απαλλαγή από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος (Καθαριότητας-Φωτισμού) των πληγέντων επιχειρήσεων και νοικοκυριών της πόλης μας.im27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελπίζουμε το σύστημα να επανέλθει σύντομα για την αδιάλειπτη και άμεση  εξυπηρέτηση των δημοτών. Η έκδοση μίας ανακοίνωσης  απο τον Δήμο  επι του προβλήματος και του εκτιμώμενου χρόνου επαναλειτουργίας θα ήταν ιδιαίτερη χρήσιμη .

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.20 )
 
Θεσπίζεται δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ, αυξάνεται το ποσό της προσωρινής σύνταξης PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.07.20
 Νομοθετική πρωτοβουλία, βάσει της οποίας θα διευρυνθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης και θα δίνεται, για πρώτη φορά, δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Όπως είπε, το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης θα διευρυνθεί από 50%, που είναι σήμερα, έως 80%, ενώ, παράλληλα, θα διευρυνθούν και οι κατηγορίες που τη λαμβάνουν.

Ερωτηθείς για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται με την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού για να αυξηθεί η ταχύτητα απονομής των συντάξεων και με την ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ». «Εντός του Ιουλίου, θα παρουσιαστεί επίσημα η ψηφιακή σύνταξη "ΑΤΛΑΣ"», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 3.000 συντάξεις με το ψηφιακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ», χωρίς να έχουν απονεμηθεί, καθώς αξιολογούνται. Όπως διευκρίνισε, το 40% των νέων συντάξεων, δηλαδή των συντάξεων του ΟΓΑ και εξαιτίας θανάτου, θα εκδίδονται πλέον ψηφιακά.

Σχετικά με τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο στήριξης, που, για πρώτη φορά, επιδοτεί όχι την ανεργία αλλά την εργασία, ενώ, ταυτόχρονα, δίνει ευελιξία στον εργοδότη να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του. «Αυτή ήταν η επιδίωξη: Να κρατήσουμε θέσεις εργασίας με ευελιξία και η απώλεια του εισοδήματος του εργαζομένου να είναι πολύ μικρή, καθώς, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει αναπλήρωση του μισθού από 84% έως 100%. Έως τώρα, πάνω από 4.700 επιχειρήσεις και περίπου 50.000 εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό», επισήμανε προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και η διεύρυνση της στήριξης των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και του χρόνου επιδότησης.

Όσον αφορά τον τουρισμό, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση συνολικά έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθούν οι απώλειες στον κλάδο, κάνοντας ειδική μνεία στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). «Ο προϋπολογισμός του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ έχει τριπλασιαστεί, στα 30 εκατ. ευρώ, και πέρα από κάθε πρόβλεψη έσπασε κάθε ρεκόρ αιτήσεων, ξεπερνώντας τις 360.000» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, λέγοντας ότι θα δοθεί παράταση, μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυχτα, για τους ενδιαφερόμενους ξενοδόχους ή ιδιοκτήτες καταλυμάτων, προκειμένου να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 

ΠΗΓΗ : dikaiologitika.gr


Τελευταία ανανέωση ( 02.07.20 )
 
Ακίνητα: Αναδρομικό χαράτσι «απειλεί» χιλιάδες ιδιοκτήτες PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.07.20

 Με αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα μέχρι και μιας 20ετίας απειλούνται οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Οσοι δεν το δηλώσουν στους δήμους έως τις 31 Αυγούστου 2020 θα βρεθούν αντιμέτωποι με κρυφό χαράτσι από υπέρογκεςχρεώσεις για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα τα ακίνητά τους δεν χρησιμοποιούνταν, ήταν δηλαδή κενά και δεν ρευματοδοτούνταν.

Στην παγίδα των αναδρομικών δημοτικών τελών κινδυνεύει να πιαστεί λόγω άγνοιας νόμου ένας τεράστιος αριθμός ιδιοκτητών κενών κατοικιών και κάθε είδους επαγγελματικών ακινήτων (γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών κ.λπ.) από όλη τη χώρα, των οποίων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όχι λόγω οφειλών στη ΔΕΗ αλλά επειδή παραμένουν αχρησιμοποίητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αυτό θα συμβεί γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που διέκοψαν το ρεύμα σε κάποιο ακίνητο που χρησιμοποιούσαν ή ενοικίαζαν αλλά στη συνέχεια έμεινε κενό θεωρούν ότι αφού δεν εκδίδεται λογαριασμός ρεύματος δεν υπάρχουν και δημοτικά τέλη.

 Όχι μόνο δεν γνωρίζουν, αλλά δεν υποψιάζονται καν ότι τα τέλη συνεχίζουν να «τρέχουν» και για να τα σταματήσουν θα πρέπει να καταθέσουν στον δήμο όπου βρίσκεται το ακίνητο υπεύθυνη δήλωση ότι είναι κενό, μαζί με τη σχετική βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ περί διακοπής της ηλεκτροδότησης, για να διακοπεί και η χρέωση δημοτικών τελών.

Αλλοι πάλι θεωρούν, αδίκως βέβαια, ότι ο δήμος θα ενημερωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ, όπως έχει υποχρέωση.

Ετσι οι δήμοι εξακολουθούν να χρεώνουν υπέρογκα ποσά για δημοτικά τέλη και ΤΑΠ στους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες των κενών ακινήτων, με χειρόγραφες βεβαιώσεις δημοτικών τελών, συχνά ύστερα από μία πενταετία από τη διακοπή του ρεύματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο για τους ιδιοκτήτες κενών και ξενοίκιαστων επαγγελματικών ακινήτων, όπου τα δημοτικά τέλη είναι περίπου πενταπλάσια σε σχέση με τις κατοικίες, ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην περίπτωση μη πληρωμής δημοτικών τελών είναι διπλάσια.

Για παράδειγμα, στον Δήμο Αθηναίων τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας μιας κατοικίας 100 τ.μ. ανέρχονται σε 165 ευρώ τον χρόνο, ενώ για ένα κατάστημα ή αποθήκη ίδιας επιφάνειας τα δημοτικά τέλη φθάνουν τα 650 ευρώ τον χρόνο. Τα πρόστιμα είναι διπλάσια για μη καταβολή των τελών, που σημαίνει ότι για το κατάστημα το χαράτσι φθάνει τα 1.300 ευρώ τον χρόνο και για την κατοικία τα 330 ευρώ τον χρόνο.

Ετσι αν κάποιος έχει μια υπόγεια αποθήκη 250 τ.μ. ξενοίκιαστη για μία πενταετία, δηλαδή ουσιαστικά άνευ αξίας, θα του ζητήσουν να πληρώσει δημοτικά τέλη 1.625 ευρώ x 5 = 8.125 ευρώ συν το πρόστιμο, τα οποία φυσικά ουδέποτε θα μπορέσει να πληρώσει.

 

ΠΗΓΗ : aftodioikisi.gr

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.20 )
 
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»(χάρτης). Ο καιρός 2/7/2020 PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.07.20

 Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται την Πέμπτη 2/7, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Ν. Εύβοια, Λέσβο και Χίο.

 Ο καιρός σήμερα

Ζέστη και τοπικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 32 και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

ΠΗΓΗ : dikaiologitika. gr


 

 

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.20 )
 
Κορονοϊός: Αλβανία, πτήσεις και όχι μόνο – Εκεί βρέθηκαν τα 23 νέα κρούσματα PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.07.20

  Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού. Πόσα είναι εισαγόμενα και από που. Κανένας θάνατος σήμερα. Συνολικά ο κορονοϊός στη χώρα μας καταγράφει 3.432 κρούσματα και 192 νεκρούς.

Σταθερά σε διψήφιο νούμερο παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα, την ίδια ώρα που άνοιξαν οι πύλες εισόδους της χώρας για να υποδεχθούν τουρίστες και ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Τα 23 νέα κρούσματα αυτά βρίσκονται διάσπαρτα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα 8 βρίσκονται στην περιοχή της Ξάνθης, 4 εισαγόμενα από τον Προμαχώνα, 4 εισαγόμενα από πτήσεις εξωτερικού, 2 εισαγόμενα από την Αλβανία, 2 στην Καστοριά και από 1 σε Ροδόπη, Κάρπαθο και Αττική.

 Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση

Σήμερα ανακοινώνουμε 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3432, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 4 (44.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 

 
ΔΗΜΟΣ ΗΙΟΥΠΟΛΗΣ: OI ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.07.20

 Ο Δήμος Ηλιούπολης κάνει ακόμα ένα βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού, με την εφαρμογή 3 νέων τύπων ηλεκτρονικής αίτησης, για την αναλογική απαλλαγή από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος (Καθαριότητας-Φωτισμού) των πληγέντων επιχειρήσεων και νοικοκυριών της πόλης μας.

Oι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020, στην εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης ( http://ilioupoli.gr/services/citycertify ) με την χρήση των κωδικών «taxisnet» ή σε περίπτωση αδυναμίας στο τμήμα Εσόδων στο Δημαρχείο.

Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο με την 106/2020 απόφασή του, έλαβε μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων της πόλης μας και συγκεκριμένα:
• Οι επιχειρήσεις τις πόλης μας, οι οποίες τελούσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΚΥΑ και τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τους, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αφού προηγουμένως διασταυρωθεί ο ΚΑΔ, που θα δηλώσουν με την αίτησή τους στον Δήμο.
• Τα νοικοκυριά, των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος τέθηκε σε αναστολή εργασίας, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για το διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την αίτηση στον Δήμο και την κατάθεση του ταυτόχρονα της δήλωσης αναστολής εργασίας τους, από το σύστημα «Εργάνη».
• Στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μειώνεται το Ετήσιο Τέλος Κατάληψης Κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 3/12, δηλαδή για τρεις μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, διάστημα για το οποίο τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.

Η απόφαση αυτή είναι κανονιστική κατά τις διατάξεις του άρθρου 79 του Ν.3463/2006 και τελεί υπό έγκριση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου και προχωράμε συστηματικά σε κάθε νέα διαδικασία, που απλοποιεί την συνεργασία Δήμου-Δημότη και διευκολύνει όσους πλήγηκαν κατά την κρίση της πανδημίας.

Παναγιώτης Βιδάλης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών &
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τελευταία ανανέωση ( 01.07.20 )
 
Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για την 35χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι."Δεν ήταν μόνη της" PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.07.20

Η είδηση ότι μια 35χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της πηδώντας από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου, όπου έμενε, σόκαρε την τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες, με βασικό στοιχείο τον έντονο διαπληκτισμό που είχε η 35χρονη με συγγενή της λίγο πριν πάρει τη μοιραία πτώση.

 Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, που έρχονται σε αντίθεση με τις πηγές των αρχών ότι δεν υπήρχε κάποιος άλλος στο διαμέρισμα, η 35χρονη που φέρεται να μετάνιωσε την απόφασή της και προσπάθησε τελευταία στιγμή να σωθεί, δεν ήταν μόνη της στο μπαλκόνι.

Το newsbreak.gr βρέθηκε στην οδό Ψαρρών στην Ηλιούπολη και μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το τραγικό γεγονός να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Μάρτυρας που μένει σε γειτονικό σημείο και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, αναφέρει:

«Η ώρα ήταν 10:00 το πρωί. Άκουσα ουρλιαχτά και φωνές και βγήκα στο μπαλκόνι μου. Είδα την κοπέλα να κρέμεται από το μπαλκόνι και να προσπαθεί να κρατηθεί από τα κάγκελα. Ζητούσε βοήθεια, ούρλιαζε. Μαζί της, ένας άνδρας που προσπαθούσε να την κρατήσει να μην πέσει. Είδα ακόμα ένα γυναικείο πρόσωπο στο χώρο. Κάποιος γείτονας φώναξε ”κάλεσα την αστυνομία” και ο άντρας απάντησε ”όχι την αστυνομία παιδιά, μόνο να έρθει κάποιος να βοηθήσει”.
Μετά από 2-3 λεπτά, η κοπέλα κατάφερε και κάθισε στο πρεβάζι του μπαλκονιού από την εξωτερική πλευρά . Τα δύο άτομα προσπαθούσαν να κρατήσουν την κοπέλα από τα χέρια η οποία έκλαιγε με αναφιλητά. Οι γείτονες, περιμέναμε να φτάσει η αστυνομία από λεπτό σε λεπτό σε λεπτό και θεωρήσαμε ότι η υπόθεση έληξε καθώς ηρέμησαν όλοι για μια στιγμή, ενώ ο άντρας όσο την κρατούσε της είπε ”όλοι σε αγαπάμε Λυδία”.
Σε κλάσματα δευτερολέπτου, η κοπέλα βρέθηκε ξανά κρεμασμένη. Ο άντρας ούρλιαξε ”όχι” καθώς λύθηκαν τα χέρια τους και η κοπέλα έπεσε στο κενό. Τα δύο άτομα που ήταν μαζί της έτρεξαν αμέσως στην πυλωτή της πολυκατοικίας. Η γυναίκα ούρλιαζε και φώναζε ”τι της έκανες”. Ήταν όλοι σε σοκ. Η αστυνομία έφτασε μετά από 2-3 λεπτά και μας ζήτησαν να μπούμε μέσα».

Σύμφωνα με όσα είπε η μάρτυρας, η 35χρονη γυναίκα βίωνε καθημερινά έντονους καβγάδες στο σπίτι, αρκετά συχνά και με τον σύντροφό της ο οποίος την επισκεπτόταν στο διαμέρισμά της. Η μάρτυρας αναφέρει ότι στο κάλεσμα για βοήθεια, του άνδρα που φέρεται να ήταν ο αδερφός της, κανένας από τους γείτονες δεν προσπάθησε να εμπλακεί κι αυτό διότι το περιβάλλον δεν ήταν φιλικό, με τους συχνούς καβγάδες να τρομάζουν τους περίοικους.

Μια άλλη μάρτυρας και επιχειρηματίας στην περιοχή, ανέφερε στο newsbreak.gr ότι άκουσε έντονο καβγά πριν η νεαρή γυναίκα με καταγωγή από την Γεωργία, βρεθεί κρεμασμένη στο μπαλκόνι. Η μάρτυρας άκουσε την προσπάθεια του αδερφού της να σώσει την 35χρονη και λίγο πριν γλιστρήσει από τα χέρια του, ο ίδιος φώναζε «έλα, λίγο ακόμα, κρατήσου». 

Στο σημείο έφτασε άμεσα το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τη σωρό της άτυχης νεαρής γυναίκας και άνδρες της αστυνομίας που πήραν κατάθεση από τη γυναίκα που κάλεσε την Άμεση Δράση.

ΠΗΓΗ : newsbreak.gr

 

Τελευταία ανανέωση ( 01.07.20 )
 
Ποιους «καίει» η επιχείρηση «Αττική» της ΕΥΠ – Ο τιμοκατάλογος της προστασίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.06.20

 Tα χρήματα για κάθε οίκο ανοχής ήταν 1.000 ευρώ το μήνα, για κάθε στούντιο 1.500 ευρώ και για κάθε ιστοσελίδα πρακτορείου συνοδών 2.000 ευρώ, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ του ethnos.gr (του Αλέξανδρου Καλαφάτη).

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ που ακολουθεί «κραδασμούς» προκαλούν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα που φέρεται από έρευνα της ΕΥΠ να «προστάτευε» οίκους ανοχής, στούντιο και παράνομα καζίνο στην Αθήνα, με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να ετοιμάζεται να «αδρανοποιήσει» εν ενεργεία αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση, η οποία είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και βασίζεται κυρίως σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Αυτό από μόνο του, σύμφωνα με νομικούς, θα προκαλέσει «δυσχέρειες» σε σχέση με τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών για τους 28 εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ είχε δώσει στην έρευνα την κωδική ονομασία «Αττική». Η δικογραφία είναι ογκώδης. Ενδεικτικό είναι ότι από την ΕΥΠ καταγράφηκαν συνολικά 106.410 τηλεφωνικές επικοινωνίες, που αντιστοιχούν σε 40.000 σελίδες απομαγνητοφώνησης. Στη Δικαιοσύνη παραδόθηκαν σε συνολικά 90 DVD.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς διαβίβασε στις 8 Αυγούστου 2018 το υλικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για απομαγνητοφώνηση. Στις 6 Νοεμβρίου 2018 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων απάντησε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι μπόρεσε να απομαγνητοφωνήσει μόνο τα 9 από τα συνολικά 90 DVD (4.439 σελίδες), προσθέτοντας ότι εάν η Εισαγγελία Διαφθοράς κρίνει σκόπιμη τη συνέχιση της απομαγνητοφώνησης τότε θα χρειαστούν ακόμα οχτώ με δέκα μήνες».

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέφερε προς την Εισαγγελία ότι το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δεν σχετίζεται με τη διερευνώμενη υπόθεση.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ανέθεσε στη συνέχεια την απομαγνητοφώνηση στην Οικονομική Αστυνομία, που το Μάρτιο του 2020 ολοκλήρωσε την απομαγνητοφώνηση 94.462 τηλεφωνικών επικοινωνιών και sms. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράδοση των συνομιλιών στη Δικαιοσύνη, η οποία ακολούθως έδωσε τις εντολές για τις απομαγνητοφωνήσεις, έγινε χωρίς πρώτα να αφαιρεθούν οι συνομιλίες που δεν σχετίζονται με την υπόθεση. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πολλά πρακτικά προβλήματα στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι έλαβαν χώρα το διάστημα 2015-2016: Εγκληματικής οργάνωση, δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προκύπτει, ωστόσο, από το ρεπορτάζ του ethnos.gr, οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν και το 2017.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ζήτησε να δοθεί παράταση στην άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών αρχικά για το δίμηνο από 2 Μαρτίου 2017 έως στις 23 Απριλίου 2017 και στη συνέχεια για ακόμα δύο μήνες από τις 23 Απριλίου 2017 έως τις 23 Ιουνίου 2017. Στο σκεπτικό της απόφασης αυτής αναφέρει ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η άρση του απορρήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ΕΥΠ ασχολούνταν με την υπόθεση μέχρι το τέλος του 2017.  Το Φεβρουάριο του 2017 η ΕΥΠ ενημέρωσε την προϊσταμένη του Τμήματος Καταπολέμησης Διαφθοράς ότι διαβιβάζονται ακόμα 35 DVD με συνομιλίες που καταγράφθηκαν από το σύστημα επισυνδέσεων της υπηρεσίας.

Οι περισσότεροι από τους 28 εμπλεκομένους στην υπόθεση, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει κλήσεις από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη για να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις,  είναι «επιχειρηματίες», εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και δικηγόροι. Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν λόγο για μία δικογραφία που διαστρεβλώνει τα γεγονότα και βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην υποκλοπή αποσπασματικών συνομιλιών. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι κάποιοι θα κινηθούν νομικά εναντίον αυτών που έκαναν την έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κορονοϊός Ελλάδα 30/6: Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα σήμερα PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.06.20

 Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που αποδίδονται στην πανδημία από τον κορονοϊό covid-19. Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 20 νέα κρούσματα σήμερα, 9 είναι εισαγόμενα από πτήσεις, τέσσερα από Ξάνθη, δύο από Αττική, δύο από Καστοριά, ένα από Κοζάνη, ένα από Σύρο και ένα από Λάρισα.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας και τα νέα κρούσματα σήμερα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3409, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών.

3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα.

61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 
Περιορισμοί και απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.06.20

  Σε αυστηρό κλοιό μπαίνουν από την κυβέρνηση οι πάσης φύσεως διαδηλώσεις, πορείες, συγκεντρώσεις.  Στη Βουλή κατατέθηκε χθες (29/06) το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Μεταξύ άλλων, το νομοχέδιο προβλέπει:

 
-Ποινή φυλάκισης ενός έτους για όσους συμμετέχουν σε συγκέντρωση που έχει απαγορευτεί από την αστυνομία ή το λιμενικό και δύο ετών για όσους παρεισφρέουν σε διαδηλώσεις και προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες, αλλά και αστικές κυρώσεις σε βάρος των οργανωτών για αποκατάσταση των ζημιών.
 
- Με το νέο σχέδιο νόμου, καθιερώνεται η έγκαιρη γνωστοποίηση μιας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης και ο ρόλος του οργανωτή, στον οποίο δίνεται ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για την ομαλή πραγματοποίηση μιας συνάθροισης και υπόλογος για τυχόν ζημιές, καθορίζονται οι λόγοι απαγόρευσης δημοσίων συναθροίσεων, περιορισμών, αλλά και η διάλυση τους από την αστυνομία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

«Σχετικά με το νομοθετικό έργο που έχει ήδη δρομολογηθεί, σας γνωρίζω ότι σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις. Το σχέδιο νόμου καλύπτει ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών που προβλέπει το Σύνταγμα και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και ειδικότερα τη διενέργεια δημοσίων συναθροίσεων. Κατοχυρώνεται έτσι το δικαίωμα όσων επιθυμούν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών», δήλωσε σχετικά ο Στέλιος Πέτσας.

Το σχέδιο νόμου

Δείτε το σχέδιο νόμου σε μορφή PDF

Η έκθεση του ΓΛΚ

Δείτε την έκθεση του ΓΛΚ σε μορφή PDF

 

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 19 από 5056
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB