spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 21-29 Νοεμβρίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.11.20

envΞεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων. Χιλιάδες εθελοντές από όλη την Ευρώπη, ενώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από το τρίπτυχο μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση που βρίσκεται στον πυρήνα του σκοπού της εβδομάδας. Στη καμπάνια αυτή συμμετέχει και η χώρα μας.

Αθέατα απόβλητα. Το σύνθημα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Απορριμμάτων που ξεκίνησε το Σάββατο. Στόχος της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του κοινού για την πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων. Απόβλητα που δημιουργούμε είτε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες είτε δημιουργούνται κατά τη διαδικασία παραγωγής ενός άλλου προϊόντος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εποχής, το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης συμμετέχουν με έναν διαδικτυακό διαγωνισμό, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Οι 100 πρώτοι νικητές θα λάβουν ως δώρο μία επώνυμη υφασμάτινη τσάντα μεταφοράς για αντικατάσταση της πλαστικής.

Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου που είναι η ημέρα λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης απορριμμάτων, θα διεξαχθούν πανελλαδικά 29 δράσεις για τη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων.   ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο επίσημο site  του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης https://www.eoan.gr

 

ΠΗΓΗ

 


 

Τελευταία ανανέωση ( 24.11.20 )
 
Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Λιβάνιος: Η πρώτη Κυριακή θα καθορίζει την δύναμη του Δημάρχου PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.11.20

 Αποκαλυπτικός σε μεγάλο βαθμό για το νέο εκλογικό σύστημα που ετοιμάζει με τον νέο κώδικα η κυβέρνηση, ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος στην σημερινή τηλε-Συνδιάσκεψη της ΚΕΔΕ για την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Λιβάνιος ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι σημαντικότερο ο Δήμαρχος να έχει τα εργαλεία να μπορεί να υλοποιήσει πολιτικές, παρά η ανάγκη αποτύπωσης της αναλογίας των ψήφων. Διευκρίνισε όμως ότι η δύναμη αυτή του δημάρχου θα πρέπει να καθορίζεται περισσότερο από το ποσοστό που λαμβάνει την πρώτη Κυριακή. Αν ερμηνεύουμε σωστά τα λόγια του κ. Λιβάνιου η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να εγκαταλείψει την παλιά λογική του συστήματος όπου ο δήμαρχος ανεξάρτητα της πρώτης Κυριακής συμπλήρωνε ως επιτυχών συνδυασμός το 60% των εδρών του ΔΣ την δεύτερη Κυριακή και πάει σε ένα σύστημα περισσότερο αναλογικό, που όμως αυτό εμπεριέχει και την δυνατότητα εκλογής του δημάρχου και από την πρώτη Κυριακή χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία. Δηλαδή με ένα ποσοστό του 40% και ίσως εξαρτώμενο και από την διαφορά με τον δεύτερο.
Λίγο ποιο συγκεκριμένος και κατηγορηματικός υπήρξε ο κ. Λιβάνιος στο θέμα των Τοπικών Κοινοτήτων όπου είπε ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να έχουν ουσιαστικό λόγο και στη επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση του Δήμου, αλλά και στην οικονομική διαχείριση που αφορά στις τοπικές κοινοτικές υποθέσεις και αυτό μπορεί να γίνει με την εναρμόνιση της κοινοτικής πλειοψηφίας με την κεντρική.
Ο κ. Λιβάνιος χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών κοινοτήτων και της αναπτυξιακής διαδικασίας στα χωριά καθώς σήμερα έχει διαπιστωθεί τεράστιο πρόβλημα ερημοποίησης.

Κατά τα άλλα στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι έχει διαπιστωθεί ότι το κράτος δεν έχει δείξει τελικά εμπιστοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε όπως είπε διότι έβαλε στο μικροσκόπιο τις περιπτώσεις των κακών δημάρχων, είτε διότι θεώρησε ότι εκείνο γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα και τις λύσεις τους ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Διευκρίνισε ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να πάμε σε ένα ανάποδο σύστημα όπου να υπάρχει μόνο ένας απλουστευμένος έλεγχος νομιμότητας και ο δήμαρχος να κρίνεται από την κοινωνία.
Εδώ τόνισε ότι πρέπει πρώτα από όλα να αποσαφηνιστεί ποια είναι τοπική αρμοδιότητα.

Ο κ. Λιβάνιος έβαλε το πλαίσιο της συζήτησης για την μεταρρύθμιση:
Εξετάζεται η Μητροπολιτική αυτοδιοίκηση όμως εδώ δημιουργείται το πρόβλημα των ίσων αρμοδιοτήτων μεταξύ των μητροπολιτικών και των περιφερειακών δήμων.
Υπάρχει σαφής πρόθεση της Κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει το τοπίο των αρμοδιοτήτων καιως παράδειγμα έφερε το τοπικό δίκτυο των δρόμων.
Επανεξετάζεται και το σύστημα κατανομής των ΚΑΠ και ο εμπλουτισμός του και με άλλα κριτήρια, όμως εδώ σημείωσε ο κ. Λιβάνιος ότι θα πρέπει να υπάρξει και μια αναβάθμιση των δήμων καθώς θα χρειαστεί και μια ψηφιακή αποτύπωση και τεκμηρίωση αυτών των κριτηρίων.
Ο κ. Λιβάνιος είπε ακόμη ότι υπάρχουν κομμάτια Κοινωνικής Πολιτική που μπορούν να μεταφερθούν στους δήμους και ξεκάθαρα ανέφερε τις προνοιακές δομές. Σημείωσε όμως ότι υπάρχει και μια αρνητική εμπειρία όπως π.χ. στις Υπηρεσίες Δόμησης που παρά τις συνεχείς παρατάσεις ποτέ δεν εφαρμόστηκε η μετάβαση.
Σαφής πρόθεση της Κυβέρνησης υπάρχει στον έλεγχο της νομιμότητας όπου ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα να υπάρξει στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και περιορισμός σε δύο ελέγχους.
Στο σημείο αυτό υπογράμμισε και την αναγκαιότητα απλοποίησης των διαδικασιών έτσι ώστε οι αποφάσεις να είναι άμεσα εκτελεστές πλην της περίπτωσης προσφυγής.

Για την καταστατική θέση των αιρετών σημείωσε ότι πρέπει να γίνει αύξηση της αντιμισθίας για τους μικρούς δήμους, και να υπάρξει επίσης και μια ασπίδα νομικής προστασίας για τους Δημάρχους όπως και επιπλέον αναγνώριση όταν εκείνοι επανέρχονται στην θέση τους σε δημόσια υπηρεσία.

Κλείνοντας ο κ. Λιβάνιος ενημέρωσε ότι ψηφίστηκε διάταξη για τις 3 επιπλέον δόσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (είπε ότι το επιτόκιο πρέπει να μειωθεί) ότι ψηφίστηκε διάταξη για την συνέχιση των επιδομάτων στους Σχολικούς Τροχονόμους, για την δυνατότητα στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας και για την έκτακτη επιχορήγησης στους δήμους της μισής δόσης ΚΑΠ

Τέλος ο Υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι η πανδημία είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιηθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των δήμων και παραδέχτηκε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει ένα νέο ανθρώπινο δυναμικό στους δήμους.

ΠΗΓΗ

Τελευταία ανανέωση ( 23.11.20 )
 
Κυβερνητικό σχέδιο για άνοιγμα όλων των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.11.20
 Σχέδιο της κυβέρνησης για άνοιγμα όλων των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου, νέο μήνυμα Μητσοτάκη στο τέλος της εβδομάδας για παράταση του lockdown

Σχέδιο για άνοιγμα όλων των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου έχει καταρτίσει η κυβέρνηση και θα ξεδιπλωθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει να γίνονται διαρκώς χιλιάδες δειγματοληπτικά rapid τεστ σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα αφού ανοίξουν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή θα επιστρέψουν στις τάξεις τους από τους μικρούς μαθητές των παιδικών σταθμών έως και το Λύκειο.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με νέο μήνυμα του στον Ελληνικό λαό στο τέλος της εβδομάδας, με πιο πιθανή ημερομηνία της μετάδοσης του να είναι αυτή της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου και να ανακοινώνει το σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων με το δυνατόν λιγότερο ρίσκο εξάπλωσης του κορονοϊου στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές.

Εκτός από το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, ο Πρωθυπουργός στο μήνυμα του θα αναφερθεί στην παράταση του lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου, όπως εμμέσως προαναγγέλλουν σχεδόν όλα τα κυβερνητικά στελέχη σε δηλώσεις τους αλλά και στο σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θέλει το άνοιγμα αυτό των καταστημάτων λιανικής να τοποθετείται στις 14 Δεκεμβρίου. Όσο αφορά την εστίαση το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ενώ ο μέχρι τώρα σχεδιασμός με κριτήριο ότι η επιδημιολογική καμπύλη σταθεροποιηθεί άμεσα και μειωθεί τις επόμενες ημέρες, θέλει να ανοίγουν μόνο τα εστιατόρια στις 21 Δεκεμβρίου με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι μπαρ, πίστες και οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης στον χώρο της διασκέδασης με ζωντανή μουσική δεν θα ανοίξει εντός των εορτών.

Παράλληλα εντός των εορτών ο κυβερνητικός σχεδιασμός θέλει να μην επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού σε όλη την επικράτεια. Ερωτηματικό ακόμη υπάρχει αν θα αρθεί η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Παράλληλα είναι δεδομένο ότι εντός των εορτών δεν θα ανοίξουν χειμερινά τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτά.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται παράλληλα και ένα σχέδιο για το πως δεν θα μείνουν μόνοι τους συμπολίτες μας. Με στόχο να μην μείνει μόνος του κανείς τα Χριστούγεννα, υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις αυτές τις ήμερες ώστε να βρεθεί και να ανακοινωθεί κάποιος συγκεκριμένος τρόπος για να υπάρξει πρόνοια για αυτές τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση όπως είχε αποκαλύψει το Dnews το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο έως 9-10 άτομα.

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία ανανέωση ( 23.11.20 )
 
Για ποιό λόγο και απο ποιόν τοποθετήθηκαν συρματόσχοινα σε κολώνες φωτισμού στην Λεωφ.Ειρήνης; PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.11.20

Αξιοπερίεργο το γεγονός της τοποθέτησης συρματόσχοινων ενωμένων με εντατήρες ανοικτού τύπου στις κολώνες φωτισμού κατά μήκος της Λεωφ. Ειρήνης μετά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ερώτηση  έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω"  κ.Γαβριήλ Αραμπατζής ,  σχετικά με την σκοπιμότητά τους αλλά και απο ποιόν εκτελέστηκε η εν λόγω εργασία, πρός τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Σεφτελή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηλιούπολης (23/11/2020).

Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε άγνοια περί του θέματος και ότι θα ενημερώσει όταν πληροφορηθεί σχετικά με το θέμα.

syrma2 syrma1

syrma4 syrma3

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.11.20 )
 
Κοινή ανακοίνωση από τις παρατάξεις "Η Πόλη που θέλω" και "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.11.20

dhmokratia

 

Με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλιούπολη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, οι δύο δημοτικές παρατάξεις της πόλης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" και "Η Πόλη που θέλω", εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση :

 

"Ο βανδαλισμός των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης που έγινε για άλλη μια φορά από αγνώστους την Κυριακή το πρωί, έχει σαν στόχο να δυναμιτίσει τη δημοκρατία και την ελευθερία στην πόλη μας και να διαταράξει την συνοχή που επικρατεί μεταξύ των πολιτών, ιδιαίτερα σε αυτή την υγειονομική κρίση. Οι απαράδεκτες & αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές είναι καταδικαστέες & δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην κοινωνία. Δεν θα καταφέρουν τίποτα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Είμαστε όλοι μαζί!"

    Για την παράταξη                                                     Για την παράταξη

"Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά"                                         "Η Πόλη που θέλω"
    Τάσος Ευσταθίου                                                  Γαβριήλ Αραμπατζής
tasos gabri

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.11.20 )
 
Λύγισε μέσα σε λίγες μόνο μέρες 25χρονος απο κορονοϊό! PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.11.20

  O κορονοϊός του στοίχισε τη ζωή, στα 25 του χρόνια. Ο Θοδωρής Παυλίδης είναι το νεότερο θύμα στη χώρα από το ξεκίνημα της πανδημίας. Πόνος και θλίψη στις Σέρρες για το αδικοχαμένο παιδί…

Ένα νέο παιδί από τις Σέρρες ήρθε να προστεθεί στη μαύρη λίστα των θυμάτων. “Ο κορονοϊός κολλάει και σκοτώνει” τονίζει ο βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης…

Έφυγε από τη ζωή ο 25χρονος Θοδωρής Παυλίδης από την Δήμητρα Σερρών, σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους συμμαθητές, αλλά και σε ολόκληρη την Σερραϊκή κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiloges.tv , ο 25χρονος Θοδωρής έχασε την μάχη με τον κορονοιό, αποδεικνύοντας ότι ο φονικός ιός δεν κοιτά ηλικίες.

Ο εκλιπών νοσηλεύτηκε στην αρχή στο Γενικό νοσοκομείο Σερρών και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Την τραγική είδηση ανακοίνωσε o βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, που έγραψε: 

“Σε σένα που δεν πιστεύεις, σε σένα που νομίζεις ότι όλα είναι ψέματα, σε σένα που νομίζεις ότι δεν κολλάει, σε σένα που νομίζεις ότι στο εμβόλιο θα έχει τσιπάκια, σε σένα που δεν υπολογίζεις την υγεία σου, σε σένα που δεν υπολογίζεις την υγεία ΜΑΣ και απλά κυκλοφορείς ανενόχλητος χωρίς μάσκα.

Σε σένα απευθύνομαι ανεύθυνε άνθρωπε. Σήμερα μας στέρησε έναν νέο. Αυτός ο φονικός ιός σήμερα στέρησε την ζωή από έναν 25χρονο. Χάσαμε έναν φίλο, έναν συμμαθητή, έναν συγχωριανό. Έτσι απλά χωρίς πολλά πολλά. Γιατί και κολλάει και σκοτώνει. Καλό παράδεισο Θοδωρή Παυλίδη.  Καλή δύναμη στην οικογένεια…”

 

ΠΗΓΗ

 
Mεγάλη κατολίσθηση στον Ισθμό - Αναστέλλονται οι διελεύσεις πλοίων PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.11.20

isthmosΑναστέλλονται μέχρι την Τρίτη το απόγευμα 24/11 οι διελεύσεις πλοίων και σκαφών από τη διώρυγα της Κορίνθου λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των βυθισμάτων.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης βάθους στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, μετά την νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που σημειώθηκε το Σάββατο (21/11) το βράδυ στο πρανές της Πελοποννήσου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία «Διώρυγος Κορίνθου», «η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση».

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, «οι εργασίες θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

Παράλληλα, η εταιρεία «Διώρυγος Κορίνθου», ανακοίνωσε ότι προτίθεται «να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους».

Χθες βράδυ η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του φορτηγού πλοίου "SEAVEN STAR" εντός του Ισθμού με επιβαίνοντες δεκαεπτά μέλη πλήρωμα.

Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το "SEAVEN STAR" ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από το Κorinthostv.gr

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 22.11.20 )
 
Με SMS η έξοδος τα Χριστούγεννα - Ψώνια με click away PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.11.20

  xristougennaΣτην τρέχουσα εβδομάδα εναποτίθενται οι ελπίδες για αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας που δοκιμάζει το ΕΣΥ και την κοινωνία, καθώς αποδεικνύεται πως ο Νοέμβριος «δεν είναι Μάρτιος», αφού απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος για τη μείωση της καμπύλης μετάδοσης.

Στο ερώτημα γιατί αυτή τη φορά απαιτήθηκαν περισσότερες από 15 ημέρες για τον «έλεγχο» της πανδημίας η απάντηση είναι πολλαπλή.

Πέραν του δεδομένου ότι ο ιικό φορτίο ήταν πολλαπλάσιο, οι περιορισμοί στη φυσική παρουσία των εργαζομένων έχουν μικρότερο εύρος.

Παράλληλα υπάρχει κόπωση των πολιτών και αυξημένη «χαλαρότητα». Την ίδια στιγμή, επιβαρυντικός παράγοντας θεωρείται η πιθανή μετάλλαξη του ιού, αλλά και η μεταβολή των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα την «Καθημερινή».

Μάλιστα, πέραν της ειδικής περίπτωσης της Θεσσαλονίκης, έχει καταγραφεί ελλιπής έλεγχος εφαρμογής των μέτρων πανελλαδικά.

Τέλος, μετά την έναρξη του lockdown κρίθηκαν αναγκαία πρόσθετα μέτρα, όπως η τηλεκπαίδευση και για τα δημοτικά αλλά και αυστηρότεροι έλεγχοι για τους εργάτες γης.

Με SMS η έξοδος τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα με sms στο 13033, βόλτα στα μαγαζιά με κανόνες και παράταση στο lockdown δείχνουν τα έως τώρα δεδομένα.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής ενώ οι γιορτές και συγκεκριμένα το ρεβεγιόν θα γίνει με τις οικογένειες αλλά με λίγα άτομα.

«Θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο»

Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Ψώνια με click away

Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελουν εστίες διασποράς του ιού δε θα ανοίξουν, ή θα ανοιξουν πολύ αργότερα.

Κρίσιμη εβδομάδα για το άνοιγμα της αγοράς

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει: «Αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα και σύντομα, πιθανώς τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα γίνει» και προσθέτει: «έχουμε απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει στην αγορά και μάλιστα σε όλα της τα επίπεδα».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα όμως, είναι και η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων «καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν περιορίζονται μόνο στο διάστημα κατά το οποίο ισχύει το lockdown», ενώ ταυτόχρονα, «η κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της έργο με γνώμονα την ταχύτητα».

Η ελληνική οικονομία, σημειώνει ο κ. Παπαθανάσης, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον μέχρι και τη δεύτερη φάση της πανδημίας, που είναι εμφανώς σκληρότερη και πιο επώδυνη από την πρώτη, βρισκόταν σε φάση ανάταξης έναντι του δευτέρου τριμήνου. «Δουλεύουμε εντατικά και δημιουργούμε τους μηχανισμούς έτσι ώστε πολύ γρήγορα να απορροφηθούν εμπροσθοβαρώς τα απαιτούμενα χρήματα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός υπενθυμίζοντας ότι, εκτός από τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, η χώρα θα διαχειριστεί επιπλέον 40 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ ‘21 -'22 και άλλων ταμείων.

Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για τη μεγαλύτερη δυνατόν αξιοποίηση του αναπτυξιακού νόμου από τις επιχειρήσεις ο κ. Παπαθανάσης αποκαλύπτει στη συνέντευξή του, τους άξονες των αλλαγών που σχεδιάζονται.

Υπογραμμίζει πως το να επιτευχθούν σημαντικά πλήγματα «στο τέρας της γραφειοκρατίας», στον τομέα των επενδύσεων, αποτελεί για την κυβέρνηση, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά, ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα και γνωστοποιεί ότι οι αλλαγές που προωθούνται αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών, στην αποφυγή ταυτόχρονης υποβολής πληθώρας αιτημάτων και, γενικότερα, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του χρόνου επεξεργασίας όλων, ανεξαιρέτως, των αιτημάτων.

Κι όπως σημειώνει ο ίδιος: «σχεδιάζουμε δράσεις ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη βιομηχανία, δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού και δράσεις συνεργατικών σχηματισμών. Κομβικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσουν τα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου, γι'αυτό και ήδη αναμορφώνουμε πολλές χρονοβόρες διαδικασίες».

Με πληροφορίες από: Εφημερίδα «Καθημερινή», ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

ΠΗΓΗ

 

Τελευταία ανανέωση ( 22.11.20 )
 
"Στο ίδιο έργο θεατές" - Ζημιές στα γραφεία της Τ.Ο της Ν.Δ στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.11.20

dhmokratiaΟ ενεργός και πάντα έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένος Ηλιουπολίτης Άγγελος Κάνδηλας , ενημερώνει με ανάρτηση του στην ομάδα " Eνεργοί Πολίτες Ηλιούπολης" :

"Ηλιούπολη: Στο ίδιο έργο θεατές.

Ζημιές στα γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης που βρίσκονται Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα και Μπουμπουλίνας για άλλη μια φορά.Ελπίζουμε αυτή την φορά να συλληφθούν οι δράστες και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές τόσο οι πολιτικές όσο και οι δημοτικές παρατάξεις της Ηλιούπολης."

ΠΗΓΗ

Τελευταία ανανέωση ( 22.11.20 )
 
Γιορτή Ενόπλων Δυνάμεων: Οπτικό αφιέρωμα στην πρόσοψη της Βουλής - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.11.20

 Από τις 18:00 έως τις 21:00, σήμερα, Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής προβάλλεται οπτικό αφιέρωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανακοινώθηκε, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη προβολή, που αποτελεί πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από έγκριση της Βουλής των Ελλήνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΠΗΓΗ

 

Τελευταία ανανέωση ( 21.11.20 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 115 - 133 από 5805
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB