spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Εμβόλιο Pfizer για τον κορονοϊό: Γιατί όλοι μιλούν για σπουδαία ανακάλυψη PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.11.20

  Από την ώρα που έγιναν ανακοινώσεις από την Pfizer με τα πολύ ευχάριστα νέα από την κούρσα για την ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορονοϊό οι πανηγυρισμοί σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας ήταν και είναι ατελείωτοι.

Η ανθρωπότητα ψάχνει από κάπου να κρατηθεί για να δοθεί τέλος στην πανδημία που έχει κυριεύσει όλο τον πλανήτη. Τα νέα καθημερινά είναι δυσάρεστα από τον κορονοϊό. Θάνατος, αρρώστια και ανέχεια είναι τα αποτελέσματα αυτού που ονομάζεται Covid-19.

Και τώρα, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, η Pfizer έχει κάνει όλο τον πλανήτη να παραμιλάει και να περιμένει με αγωνία να δει αν όλα αυτά είναι έτσι όπως ανακοινώθηκαν και αν όντως ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

1.Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%» στην προστασία από την Covid-19.

2.Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν μετά την μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία είναι και η τελευταία φάση πριν από την αίτηση χορήγησης αδείας.

3.Τα δυο εργαστήρια έκαναν τις ανακοινώσεις μετά την πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων στο μέσον της Φάσης 3.

4.Η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

5.Επτά ημέρες αφού χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και 28 ημέρες αφού είχε χορηγηθεί η πρώτη δόση το εμβόλιο κατάφερε να προστατεύσει τους ασθενείς.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Αλβέρτος Μπουρλά: Πολύ σημαντικό βήμα στην μάχη κατά της Covid19

«Περισσότερο από οκτώ μήνες μετά την έναρξη της χειρότερης πανδημίας εδώ και έναν αιώνα, θεωρούμε ότι αυτό το στάδιο αποτελεί ένα βήμα μπροστά σημαντικό για τον κόσμο στην μάχη μας κατά της Covid-19», δηλώνει στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά.

 

Πρόσθεσε ότι: «Το πρώτο σύνολο αποτελεσμάτων της δοκιμής της Φάσης 3 του εμβολίου κατά της Covid-19 παρέχει την αρχική απόδειξη για την ικανότητα του εμβολίου μας να προλάβει την Covid-19».

50 εκατομμύρια δόσεις το 2020 και 1,3 δισ το 2021

Οι εταιρείες προβλέπουν ότι έχουν την δυνατότητα παράδοσης έως και 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στον κόσμο το 2020 και μέχρι 1,3 δισεκατομμυρίου δόσεων το 2021.

Ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι αισιόδοξος για το ότι η προστατευτική δράση του εμβολίου διαρκεί τουλάχιστον έναν χρόνο.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανοσολογική δράση μπορεί να διαρκέσει για τουλάχιστον έναν χρόνο», δήλωσε στο Reuters.

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστή η διάρκεια της προστασίας, η έρευνα επί ιαθέντων ασθενών και προηγούμενα ευρήματα για το εμβόλιο των Pfizer και Biontech τον οδηγεί στην πεποίθηση ότι η προστασία δεν θα είναι βραχεία.

Τι είναι το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech χρησιμοποιεί την τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA), που βασίζεται σε συνθετικά γονίδια που μπορούν να αναπτυχθούν και να παρασκευασθούν σε διάστημα εβδομάδων σε μεγάλη κλίμακα, ταχύτερα από τα συμβατικά εμβόλια. Η τεχνολογία mRNA είναι σχεδιασμένη για να προκαλεί ανοσολογική απόκριση χωρίς την χρήση παθογόνων, δηλαδή στοιχείων του ίδιου του ιού. Με βάση την τεχνική αυτή, οδηγίες μεταβιβάζονται στα κύτταρα του εμβολιασμένου για τον τρόπο κατασκευής πρωτεϊνών που μοιάζουν αλλά δεν είναι ο ιός, αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 
ΠΑΟΔΗΛ : Λειτουργία Αθλητικών Εγκαταστάσεων για Ατομική Άθληση από 9/11/2020 έως 30/11/2020 PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.11.20

paodil2

 

 

 

 

 Σας ενημερώνουμε ότι με βάση την ΚΥΑ της 6.11.2020 με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020» (ΦΕΚ 4899Β/06-11-2020) και τις διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση υπό τα περιοριστικά μέτρα 7-30/11/2020 της ΓΓΑ,    θα επιτρέπεται η ατομική άσκηση στις παρακάτω αθλητικές εγκαταστάσεις:

Γήπεδα Αντισφαίρισης Πανοράματος Ν 8 & Ν 9( Έβερτ και Κεφαλληνίας)
Επιτρέπεται η χρήση έως 2 αθλούμενους ανά γήπεδο (χωρίς προπονητή) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 210 9944001 (εσωτ. 1, ΔΕ έως ΠΑ ώρα 08:00 - 14:00). 
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα  έως  Παρασκευή 09:00 - 14:00 και 17:00 - 22:00
Σάββατο 09:00 - 14:00 και 16:00 - 21:00

Κυριακή 10:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00

Αθλητικό Κέντρο Στίβου ¨Χαλικάκι¨ (Γράμμου & Σαρωνικού)
Επιτρέπεται η χρήση έως 60 άτομα συνολικά εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 - 10:00 και 14:00 - 22:00
Σάββατο και Κυριακή 07:00 - 14:00

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης (Μεσσηνίας & Δαμασκηνού)
Προκειμένου οι άνθρωποι με αναπηρία να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους,  επιτρέπεται  η χρήση για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον

έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και

προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Παρακαλούμε όσοι εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία να το δηλώσουν στη γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στο τηλέφωνο 
210 9944001 (εσωτ. 1, ΔΕ έως ΠΑ ώρα 08:00 - 14:00)

Λόγω των  περιορισμών χωρητικότητας συστήνεται ο χρόνος άσκησης να είναι έως 1 ώρα ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι αθλούμενοι.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα
https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

9 Νοεμβρίου 2020


Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος

Πρόεδρος ΠΑΟΔΗΛ

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.20 )
 
Webex: Γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα της τηλεκπαίδευσης - Τι θα γίνει με τις απουσίες PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.11.20

   Ένας χάος δημιουργήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με την τηλεκπαίδευση καθώς «κράσαρε» το σύστημα της Webex!

Η Δευτέρα ήταν η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια, ωστόσο χιλιάδες μαθητές δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα της Webex, η οποία κατέρρευσε!

Το μήνυμα που έβγαινε σε πολλούς μαθητές είναι “service unavailable” ή “the site can’t be reached” (δεν υπάρχει πρόσβαση στο site) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα οι μαθητές και να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία. Τα προβλήματα, άρχισαν να καταγράφονται από τις 08.30 το πρωί και μετά. Κάποια παιδιά κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πρώτη ώρα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε μια από τις πλατφόρμες του δικτύου της Cisco που εξυπηρετεί το Webex, καθώς έπεσε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Ωστόσο, όλες οι άλλες πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Το πρόβλημα αρχίζει και επιλύεται ενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Ζαχαράκη στo Newsbomb.gr για τηλεκπαίδευση: Δεν θα πάρουν απουσία όσα παιδιά δεν συνδέθηκαν

Για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην σύνδεση των μαθητών στην online πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στο Newsbomb.gr.

«Στόχος είναι να μην χαθούν διδακτικές ώρες και να μην έχουμε απουσίες μαθητών», είπε στο Newsbomb.gr η Σοφία Ζαχαράκη σχολιάζοντας τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης.

Σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου -που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις-, αυτή τη φορά οι μαθητές και οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας καλούνται να προχωρήσουν κανονικά την ύλη. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δήλωσε «καθ' όλα έτοιμη» για να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή κατάσταση, όμως τα προβλήματα φάνηκαν με το... καλήμερα.

Σύμφωνα με αναφορές γονέων στο Newsbomb.gr υπάρχουν προβλήματα στο διαδίκτυο, με πολύ χαμηλές ταχύτητες, αλλά και προβλήματα στις εφαρμογές. Μαθητές γυμνασίου προσπαθούν να μπουν στο σύστημα, σύμφωνα με τους γονείς όμως αυτό τους «πετάει» ή υπάρχουν και καθυστερήσεις ακόμα και μισής ώρας.

Η Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε στο Newsbomb.g πως το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί την εξέλιξη σημειώνοντας πως «οι επαφές με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι συνεχείς προκειμένου να βρεθεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου όλοι οι μαθητές να μπορούν να συνδεθούν».

Η υφυπουργός Παιδείας επίσης ξεκαθαρίζει πως τόσο τα σχολεία όσο και οι ίδιοι οι καθηγητές γνωρίζουν πότε και ποιοι μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης. Ωστόσο τονίζει πως και τα ίδια τα παιδιά που αδυνατούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα σχολεία τους με τον πιο πρόσφορο τρόπο προκειμένου να ενημερώσουν για το πρόβλημα και να μην λάβουν απουσία.

«Δεν θέλουμε να χαθούν διδακτικές ώρες», σημειώνει η Σοφία Ζαχαράκη τονίζοντας πως αναζητείται ο τρόπος για να διευθετηθεί σύντομα το πρόβλημα. Παράλληλα σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και με τους Δήμους της περιφέρειας όπου σημειώνονται και τα περισσότερα περιστατικά αδυναμίας σύνδεσης.

Εξαίρεση στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης αποτελούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, τα οποία θα συνεχίσουν κανονικά τη δια ζώσης λειτουργία τους. Υπάρχει, μάλιστα, πρόβλεψη έγκρισης μετακίνησης για τους γονείς που θα συνοδεύουν τα μικρά παιδιά τους στις δομές της πρωτοβάθμιας, μέσω αποστολής SMS στον γνωστό αριθμό 13033.

Το εξοπλιστικό πρόβλημα

Οσον αφορά τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών και μαθητών που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, η πολιτική ηγεσία έχει προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν υπολογιστή στο σπίτι τους μπορούν να εργάζονται στις εγκαταστάσεις του σχολείου, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που βρίσκεται στο κτίριο.

Αντίστοιχα, για τους μαθητές, έχουν δοθεί τρεις εναλλακτικές. Ο μαθητής μπορεί να συνδεθεί μέσω υπολογιστή, tablet ή κινητού χρησιμοποιώντας το Wi-Fi. Εφόσον δεν μπορούν να συνδεθούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα του κινητού τους, τα οποία για τη σύνδεση με τη πλατφόρμα είναι δωρεάν, ύστερα από συμφωνία που έχει επιτευχθεί με όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Αν και σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής δεν καταφέρει να συνδεθεί, η συμμετοχή στην ψηφιακή τάξη μπορεί να γίνει μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Στα σχολεία έχουν διανεμηθεί ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες μπορούν να διατεθούν στους μαθητές που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συνδεθούν με την πλατφόρμα.

Μετά τη λήξη της τηλεκπαίδευσης, οι συσκευές επιστρέφουν στο σχολείο. Εντός του Δεκεμβρίου προβλέπεται να διανεμηθούν επιπλέον 50.000 ηλεκτρονικές συσκευές στα σχολεία, ενώ μέχρι τώρα οι σχολικές μονάδες έχουν εξοπλιστεί με 23.000 ηλεκτρονικές συσκευές.

Πώς λειτουργεί το Webex

Το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε οι εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουν τις ψηφιακές τάξεις στις οποίες θα διενεργούν το μάθημά τους μέσω της πλατφόρμας Webex. Οι μαθητές μέσω του link που θα τους κοινοποιηθεί θα «μπαίνουν» στην τάξη για να παρακολουθούν τη διδασκαλία και υποχρεούνται να συμμετέχουν ενεργά την ώρα του μαθήματος.

Η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 40 λεπτά και το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει ενδεικτικό προσχέδιο προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο τα μαθήματα στο Λύκειο ξεκινάνε στις 8 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 13.40 και στο Γυμνάσιο στις 8.30 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 14.10. Η δομή του προγράμματος είναι πολύ κοντά στο ωρολόγιο πρόγραμμα που ακολουθεί το σχολείο κατά τη φυσική παρουσία.

Οι μαθητές συστήνεται να «μπαίνουν» στο σύστημα ένα τέταρτο νωρίτερα για να καταγράφει τις παρουσίες ο εκπαιδευτικός. Η πορεία κάλυψης της ύλης γίνεται κανονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση λαμβάνουν απουσία. Αντίστοιχα και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τηρούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και να ενημερώσουν το σύστημα myschool για την κάλυψη της ύλης που διδάσκουν.

Μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβούν 10 λεπτά διάλειμμα για να «μετακινηθούν» οι μαθητές από τη μία ψηφιακή τάξη στην άλλη.

 

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.20 )
 
Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση - «Έπεσε» το σύστημα PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.11.20

 Με το… καλημέρα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μέσα σε λίγoυς μήνες εμφανίζει τις αδυναμίες και τους τεχνικούς περιορισμούς που έχει το σύστημα.

Με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και κάλυψη νέας διδακτικής ύλης λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα (9/11) και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου -που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις-, αυτή τη φορά οι μαθητές και οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας καλούνται να προχωρήσουν κανονικά την ύλη. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δήλωσε «καθ' όλα έτοιμη» για να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή κατάσταση, όμως τα προβλήματα φάνηκαν με το... καλήμερα.

Σύμφωνα με αναφορές γονέων στο Newsbomb.gr υπάρχουν προβλήματα στο διαδίκτυο, με πολύ χαμηλές ταχύτητες, αλλά και προβλήματα στις εφαρμογές. Μαθητές γυμνασίου προσπαθούν να μπουν στο σύστημα, σύμφωνα με τους γονείς όμως αυτό τους «πετάει» ή υπάρχουν και καθυστερήσεις ακόμα και μισής ώρας.

«Είμαστε καθ' όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», είχε δηλώσει η υπουργός Νίκη Κεραμέως, αυτό όμως δεν φαίνεται στο πρώτο «ηλεκτρονικό κουδούνι» υπό το καθεστώς του νέου lockdown.

Εξαίρεση στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης αποτελούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, τα οποία θα συνεχίσουν κανονικά τη δια ζώσης λειτουργία τους. Υπάρχει, μάλιστα, πρόβλεψη έγκρισης μετακίνησης για τους γονείς που θα συνοδεύουν τα μικρά παιδιά τους στις δομές της πρωτοβάθμιας, μέσω αποστολής SMS στον γνωστό αριθμό 13033.

 

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.20 )
 
Πώς θα γυμναστείτε εύκολα και αποτελεσματικά σπίτι στην καραντίνα. PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.11.20

 Αν μετά την πρώτη καραντίνα βγήκατε με παραπανίσια κιλά, στη δεύτερη, έχουμε τον τρόπο να μείνουμε στο βάρος μας!

Το δεύτερο lockdown είναι γεγονός, τα SMS επέστρεψαν στη ζωή μας και φυσικά σε αρκετούς θα λείψει η σωματική άσκηση, ωστόσο μπορούμε να παραμείνουμε σε καλή κατάσταση μέσα στο σπίτι μας.

Εμείς σας προτείνουμε ασκήσεις για κάθε μυϊκή ομάδα, ώστε είτε να μπορέσετε να τις συνδυάσετε, είτε να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα εκγύμνασης.

Φυσικά μπορείτε να στέλνετε στο 13033 μήνυμα με κωδικό 6 ώστε να γυμνάζεστε εκτός σπιτιού, είτε κάνοντας τζόκινγκ είτε ποδήλατο!

Σημαντικό είναι να θυμάστε, ότι το μυστικό είναι πάντοτε στην διατροφή οπότε θα πρέπει να έχετε ισορροπημένα γεύματα, να προτιμάτε αρκετά φρούτα και λαχανικά και φυσικά υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη από τα τρόφιμά σας.

Σκουότ

Είναι η βασικότερη άσκηση που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας το βάρος σας ή αν έχετε αλτήρες, κρατώντας τους παράλληλα με το σώμα σας. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο δύσκολο, τότε κρατήστε έναν αλτήρα με τα δυο σας χέρια μπροστά στο λαιμό σας.

Σε όρθια θέση, ανοίγετε τα πόδια σας ελάχιστα πιο έξω από τους ώμους σας, με τις μύτες στραμμένες προς τα έξω. Κατεβείτε με βαθύ κάθισμα σε γωνία λίγο κάτω από τις 90 μοίρες. Επιστρέφετε στην αρχική θέση.

Η άσκηση αυτή γυμνάζει γλουτούς, τετρακέφαλους ενώ αν εκτελεστεί σε υψηλό τέμπο καίει και λίπος.

Ιδανικό για αρχάριους θα ήταν 5 σετ των 10 επαναλήψεων και στη συνέχεια μπορείτε να αυξήσετε και τα δυο αλλά και το βάρος που χρησιμοποιείται.

Push Ups

Η πλέον κλασσική άσκηση που μπορεί να γίνει σπίτι, με απόλυτη ασφάλεια.

Ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα και σηκώστε το σώμα σας με τα χέρια. Η σωστή θέση των χεριών είναι έτσι, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα με τους ώμους σας.

Κατεβαίνετε αργά, μέχρι το στήθος σας να αγγίξει το πάτωμα. Επιστρέφετε στην αρχική θέση.

Σημαντικό: Ανάλογα με με την θέση που θα βάλετε τα χέρια σας, μπορείτε να προσθέσετε και μια ακόμη μυϊκή ομάδα για εκγύμναση. Πχ, Αν βάλετε πιο κλειστά τα χέρια σας, θα γυμνάσετε περισσότερο τα τρικέφαλά σας, αν τα βάλετε πιο ανοιχτά θα γυμνάσετε περισσότερο τους ώμους. Επίσης γυμνάζει και τους μυς της πλάτης.

Ξεκινήστε με 4 σετ των 12 και φυσικά μπορείτε να αυξήσετε επαναλήψεις και σετ.

Βυθίσεις τρικεφάλων

Οι τρικέφαλοι αποτελούν τους μυς που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του χεριού μας. Μια αρκετά αποτελεσματική άσκηση χωρίς αλτήρες, είναι οι βυθίσεις. Μπορείτε να τις εκτελέσετε, με μια καρέκλα.

Τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη της καρέκλας, με την πλάτη γυρισμένη προς αυτή. Βυθίστε το σώμα σας, κρατώντας σταθερά τα χέρια σας. Επιστρέψτε στην αρχική θέση χωρίς να τεντώνετε τους αγκώνες σας.

Ξεκινήστε με 3 σετ των 10 και αυξήστε στην πορεία και τα δυο!

Κάμψεις δικεφάλων

Δυστυχώς η συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα χωρίς βάρη δεν έχει ιδιαίτερη μυϊκή αύξηση, ωστόσο μπορούμε με συγκεκριμένες ασκήσεις να έχουμε αποτελέσματα.

Μια από αυτές είναι να πάρουμε μια πετσέτα, να την γυρίσουμε γύρω από τις δυο παλάμες μας και να την κρατήσουμε τεντωμένη. Κάνοντας συνεχόμενες κάμψεις, μπορούμε να πετύχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα.

Θα χρειαστούν πάνω από 4 σετ των 50 επαναλήψεων για αρκετά καλά αποτελέσματα.

Γέφυρα

Ή αν προτιμάτε... plank! Ουσιαστικά, κάθεστε σε θέση για push ups, ωστόσο στηρίζεστε στους αγκώνες σας. Ο στόχος είναι να κρατήσετε το κορμί σας όσο πιο ίσιο γίνεται για περισσότερο χρόνο.

Είναι αρκετά δύσκολη άσκηση οπότε οι προσδοκίες σας δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα... υψηλές!

Προσπαθήστε απλά να κρατήσετε τη συγκριμένη στάση για όσο περισσότερη ώρα.

Το σημαντικότερο

Τέλος, να θυμάστε πως σημασία έχει να μένουμε υγιής πρώτα ψυχικά και μετά σωματικά. Η περίοδος της καραντίνας είναι επίπονη διαδικασία, την βιώσαμε όλοι μια φορά και μπορούμε την δεύτερη να είμαστε πολύ καλύτεροι στη διαχείρισή της.

Συνδυάστε την άσκηση με ένα καλό βιβλίο και ο χρόνος θα περάσει γρήγορα και εποικοδομητικά.

 

ΠΗΓΗ :newsbomb.gr

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.20 )
 
Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό του 20ου νηπιαγωγείου της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.11.20
pedikΣήμερα εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα εκπαιδευτικού στο 20ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης και άμεσα ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΟΔΥ:
- Πραγματοποίηση άμεσης απολύμανσης αύριο Δευτέρα 9/11/2020.
- Ενημέρωση των οικογενειών των νηπίων.
- Ιχνηλάτηση των στενών επαφών.
- Άμεση αναστολή λειτουργίας του 20ού Νηπιαγωγείου για 14 ημέρες.
Σε διαρκή συνεργασία με τους συνυπεύθυνους φορείς, ο Δήμος Ηλιούπολης θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια όλων και θα συνεχίσει να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα την τοπική κοινωνία.
8 Νοεμβρίου 2020
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης
20cov
Τελευταία ανανέωση ( 08.11.20 )
 
Επαναλαμβανόμενα lockdown μέχρι την άνοιξη. PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.11.20

 Η πρώτη καραντίνα κράτησε 45 ημέρες, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα πόσο θα κρατήσει αυτή τη φορά. Ωστόσο, οι ειδικοί αναλύουν μοντέλα και μιλώντας στο MEGA εξηγούν τι είναι αυτό που θα κρίνει τη διάρκεια.

Lockdown ξανά και ξανά

Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου, αγγίζοντας τα 500 κρούσματα ημερησίως στις 30 Νοεμβρίου, προβλέπει το υπολογιστικό μοντέλο του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Παρά την προσωρινή επιδημιολογική αποσυμπίεση, ο καθηγητής εκτιμά ότι η Πολιτεία θα χρειαστεί να πάρει και άλλα περιοριστικά μέτρα στο μέλλον.

Όπως είπε, η πρότασή του είναι η εφαρμογή εναλλασσόμενων τοπικών lockdown.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ημέρες χαλάρωση, επαναλαμβάνοντας το μοντέλο αυτό τρεις με τέσσερις φορές, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι το Μάρτιο με ασφάλεια.

Η πρόταση αυτή υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά κοντά στα 500 με 800, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διαχειριστεί.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.20 )
 
Δείτε πότε θα γίνει άρση της καραντίνας PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.11.20

  Η πρώτη καραντίνα κράτησε 45 ημέρες, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα πόσο θα κρατήσει αυτή τη φορά. Ωστόσο, οι ειδικοί αναλύουν μοντέλα και μιλώντας στο MEGA εξηγούν τι είναι αυτό που θα κρίνει τη διάρκεια. Όλα αυτά τη στιγμή που το 62% των κλινών ΜΕΘ είναι ήδη κατηλειμμένες, ενώ όπως εξηγεί καθηγητής εντατικής θεραπείας 4 στους 10 διασωληνωμένους δυστυχώς χάνουν την μάχη και φεύγουν από τη ζωή.

 Με τη χώρα να μπαίνει για δεύτερη φορά στον «πάγο» σε λιγότερο από 6 μήνες, το ερώτημα που μοιραία γεννάται είναι εάν η τριών εβδομάδων καραντίνα που ανακοινώθηκε, θα καταφέρει αναχαιτίσει την πανδημία και βέβαια πότε θα τελειώσει…

Κατά το πρώτο κύμα, η περίοδος «Μένουμε Σπίτι» διήρκεσε 45 ημέρες με σκοπό να εκμηδενιστεί η κυκλοφορία του ιού. Τώρα, ωστόσο, το κριτήριο είναι η αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Η επιδημιολογική «έκρηξη» των τελευταίων ημερών, «σφράγισε» την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων για την επιβολή απαγορευτικού εδώ και τώρα.

«Η εκθετική αύξηση που παρατηρήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, την τελευταία εβδομάδα, ήταν κάτι το οποίο ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να έρθουν πιο γρήγορα τελικά».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 62% των κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού είναι σήμερα καλυμμένες. Τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική υφίστανται τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, με 75% και 67% πληρότητα αντίστοιχα. Πιέσεις δέχονται και οι απλές κλίνες κορωνοϊού, αφού οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 2.059, σε σύνολο 4.452 διαθέσιμων κλινών.

«Το ζητούμενο είναι να μειωθούν τα κρούσματα ώστε να μπορεί να διαχειριστούμε την κατάσταση έτσι όπως ήταν εφικτό και πριν την έξαρση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες».

Εάν τα μέτρα εφαρμοστούν από όλους, οι ειδικοί εκτιμούν ότι στις 30 Νοεμβρίου η χώρα θα ξεκινήσει σταδιακά να παίρνει ανάσες κανονικότητας.

«Σε μια βδομάδα θα ξέρουμε προς τα πού πηγαίνουμε, σε δύο με τρεις εβδομάδες θα ξέρουμε πού έχουμε φτάσει».

Προϋπόθεση για την άρση της καραντίνας είναι τα κρούσματα να πέσουν κοντά στα 400 και ο αριθμός των διασωληνωμένων να περιοριστεί στους 50. Σε διαφορετική περίπτωση, η παράταση της καραντίνας θα αποτελέσει μονόδρομο.

«Μέχρι τέλος Νοεμβρίου αν όλα πάνε καλά θα μπορούμε να περάσουμε σε ένα επόμενο στάδιο, σταδιακά μετά λοιπόν θα γίνει άρση των μέτρων».

Σύμφωνα, πάντως, με τους ειδικούς κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν και μετά την άρση της καραντίνας, ενώ η μάσκα θα μας συνοδεύει μέχρι και την άνοιξη.

 

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

 

 
Σοκ! Ρεκόρ του αριθμού των θανάτων και των διασωληνωμένων . PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.11.20

  Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2020, 2556 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 54809 (ημερήσια μεταβολή +4.9%), εκ των οποίων 54.3% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 749 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 207 (78.3% άνδρες).

ΠΗΓΗ :newsit.gr

 
Νέος πρόεδρος της Αμερικής ο Τζο Μπάιντεν! PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.11.20

  Σύμφωνα με τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα, ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη νίκη στην πολιτεία όπου γεννήθηκε, που θα του αποφέρει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να νικήσει.

Η πολιτεία της Πενσιλβάνια, με τους 20 εκλέκτορες, ήταν καθοριστική για τη νίκη. Όπως μεταδίδεται στα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει πλέον 273 εκλέκτορες και θεωρείται δεδομένο πως θα είναι ο νικητής.

Ο Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παρακολουθούσε το εκλογικό «θρίλερ» των τελευταίων ωρών μαζί με την οικογένειά του, στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ. Εκεί πληροφορήθηκε και τα νέα που τον θέλουν να είναι ο νικητής της Πενσιλβάνια, μια επικράτηση κομβική για να γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Αμερική ετοιμάζονται για το νικητήριο διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα. Στην τελευταία του ομιλία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ανέφερε πως «Ποτέ μην ξεχνάτε: Οι μετρήσεις δεν είναι απλώς αριθμοί. Εκπροσωπούν τις ψήφους και τους ψηφοφόρους, τους άνδρες και τις γυναίκες που ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμα ακρόασης της φωνής τους».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι Αμερικάνοι τού έδωσαν εντολή να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, να ενισχύσει την οικονομία που πλήττεται, να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και τον συστημικό ρατσισμό.

«Κατέστησαν σαφές ότι θέλουν η χώρα να συσπειρωθεί, όχι να συνεχίσει να διχάζεται», εκτίμησε, ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει να απευθυνθεί ξανά στους πολίτες σήμερα.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 172 - 190 από 5805
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB