spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Δυο μέτρα και δυο σταθμά από τον Δήμαρχο. Διάκριση για την ασφάλεια μαθητών μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων. PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.02.21

logikh_dhmarxoyΔυο μέτρα και δυο σταθμά από τον Δήμαρχο. Διάκριση για την ασφάλεια μαθητών μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων.

Στο ιδιωτικό σχολείο υπάρχει η δυνατότητα να κλείνει ο δρόμος με αλυσίδα για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ στο δημόσιο δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εδώ και χρόνια, όταν μάλιστα δίπλα υπάρχει χώρος φορτοεκφόρτωσης σούπερ μάρκετ και τον Οκτώβριο του 2019 είχε γίνει τροχαίο δυστύχημα. Οι γονείς και εκπαιδευτικοί του δημοσίου σχολείου ζητούν να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα.

Για το ιδιωτικό σχολείο υπάρχει μέριμνα και φροντίδα από την δημοτική αρχή, υπάρχουν πέντε αποφάσεις https://bit.ly/3slBwCX και με την απόφαση 124/2020 υπογεγραμμένη και αναρτημένη στη διαύγεια, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (https://bit.ly/3eht4NP ). Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που καταθέσαμε πρόταση μομφής στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου διότι υπήρξε μεθόδευση και υπογραφή απόφασης που αναρτήθηκε στη διαύγεια ΑΔΑ 646ΜΩΡΥ-ΩΨ4, ενώ δεν έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. https://bit.ly/3hkOpIc

Ο Δήμαρχος και η διοίκηση θα πρέπει να δουν εκ νέου το αίτημά του συλλόγου γονέων και του συλλόγου διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης για την διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αστυδάμαντος κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.Είμαστε αντίθετοι στη λογική του Δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου, δυο μέτρα και δυο σταθμά, ότι ισχύει για τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να ισχύει και για τα δημόσια, για εμάς η ασφάλεια των μαθητών είναι σημαντική είτε φοιτούν σε δημόσια είτε σε ιδιωτικά σχολεία.

Για την παράταξη "Η Πόλη που θέλω"

Ο επικεφαλής

Γαβριήλ Αραμπατζής
http://ipolipouthelo.gr/ https://www.facebook.com/ipolipouthelo

Τελευταία ανανέωση ( 24.02.21 )
 
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Το νέο εκλογικό σύστημα για τους ΟΤΑ εμπεριέχει προβληματικά σημεία. PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.02.21

nomosotaΟι θέσεις της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» σχετικά με τον εκλογικό νόμο, μέσα από την τοποθέτηση του επικεφαλής της κ. Γαβριήλ Αραμπατζή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Ο εκλογικός νόμος είναι σημαντικό θέμα, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε και άλλα σημαντικά θέματα, όπως είναι οι αρμοδιότητες, σε συνδυασμό με τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.Θεωρούμε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζονται πρόσωπα και όχι κόμματα, οπότε δεν μπορεί ο αυτοδιοικητικός να είναι αντίθετος στην απλή αναλογική που θα δίνει και την κυβερνησιμότητα στον δήμο.

Κατόπιν της συζητήσεως που αναπτύχθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, παραθέτουμε τις απόψεις της παράταξής μας επί του νέου εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση και θέλουμε να καταδείξουμε μερικά από τα προβληματικά σημεία του σχεδίου νόμου, το οποίο φαίνεται να είναι προσαρμοσμένο στους εν ενεργεία δημάρχους.

* Μείωση των εδρών του δημοτικού συμβουλίου. Μας βρίσκει αντίθετους. Μειώνεται η δημοκρατία και, σε συνδυασμό με τα 3/5 που θα λαμβάνει ο επιτυχών συνδυασμός του δημάρχου, η μείωση των εδρών θα οδηγήσει στον ποσοτικό περιορισμό της αντιπολίτευσης και την ενίσχυση του Δημάρχου. Σεβόμενοι την ανάγκη κυβερνησιμότητας των δήμων, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να βρεθεί άλλος τρόπος, όπως για παράδειγμα η υιοθέτηση του 50% +1 έδρα ή Διερευνητική εντολή, αν καμία παράταξη δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία.

* Κατώτατο όριο εκλογής 3%.Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, για όλες τις παρατάξεις πρέπει να ισχύουν τα ιδία πράγματα, κατώτατο όριο εκλογής το εκλογικό μέτρο (το ποσοστό που αντιστοιχεί σε μια έδρα).

* Κατάρτιση των συνδυασμών και κατάθεση των ψηφοδελτίων μέχρι τις 30 Ιουνίου. Πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές για την κατάθεση ψηφοδελτίων είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ( η προθεσμία για όλες τις εκλογές σήμερα είναι 20 μέρες). Το μέτρο διευκολύνει ξεκάθαρα τη διοίκηση και τον εν ενεργεία δήμαρχο.* Μείωση της ποσόστωσης από κάθε φύλο από 40% σε 33%. Είμαστε αντίθετοι σε μία τέτοια μείωση. Μέχρι κάτι τέτοιο να γίνει βίωμα της κοινωνίας, οφείλουμε να ενισχύουμε την ισότητα των φύλων.

* Πρώην δήμαρχος αριστίνδην δημοτικός σύμβουλος. Μέτρο αντίθετο στην ανανέωση των δημοτικών συμβουλίων. Πώς θα δούμε νέα πρόσωπα να προσφέρουν στην πόλη, όταν θακαλούμε τους πρώην δημάρχους να μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς σταυρό;

* Δημοτικός υπάλληλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Σε λάθος κατεύθυνση η δυνατότητα που δίνεται να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο δημοτικός υπάλληλος. Θα πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο.

* Δημόσιοι υπάλληλοι Δ/ντες σχολείων και υποψηφιότητα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι με θέση ευθύνης δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι, εκτός των διευθυντών σχολείων (δίνει σαφές προβάδισμα στους διευθυντές έναντι των άλλων υποψηφίων, αφού οι μαθητές της Β' και Γ΄ λυκείου έχουν το δικαίωμα ψήφου). Αν ο διευθυντής σχολείου θέλει να είναι υποψήφιος, θα πρέπεινα παραιτηθεί από τη θέση του, όπως όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου με θέση ευθύνης.

* Αύξηση της τιμής των παραβόλων συμμετοχής σε εκλογές. Η αύξηση της τιμής των παραβόλων αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη συμμετοχή, δεν υπάρχει καμία οικονομική απολαβή για τους δημοτικούς συμβούλους, παρά μόνο για τους αντιδημάρχους και τους προέδρους.

* Διάρκεια θητείας. Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής ορίζεται στα 5 έτη, καλό θα ήταν να προστεθεί και ο περιορισμός σε δυο θητείες για τον Δήμαρχο, για να μην υπάρχει το αίσθημα μονιμότητας.

Ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης δεν θωρακίστηκε, έτσι ώστε να προωθηθούν οι συνεργασίες παρατάξεων για τη διοίκηση του δήμου. Και στην πόλη μας, οι υποστηρικτές της απλής αναλογικής ήταν οι ίδιοι που δεν φρόντισαν να την υπερασπιστούν και να την προφυλάξουν (μια πόλη δεν διοικείται από ανεξαρτήτους δημοτικούς συμβούλους που πρόδωσαν την ψήφο των δημοτών). Κλείνοντας θα θέλαμε να σχολιάσουμε τι προέβλεπε ο Κλεισθένης σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού «έγκυρη θεωρείται η ψήφος υπέρ μιας πρότασης..., οι λευκές ψήφοι δεν λαμβάνονται υπόψη ...», οπότε το όχι ή κατά δεν υπάρχει ως δικαίωμα ψήφου. Είναι δυνατόν να μπορείς να ψηφίσεις μόνο υπέρ;

 

Για την παράταξη "Η Πόλη που θέλω"

Ο επικεφαλής

Γαβριήλ Αραμπατζής

Τελευταία ανανέωση ( 24.02.21 )
 
Αυτό το χιόνι ήταν διαφορετικό – Γιατί έπεσαν εκατοντάδες δέντρα PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.02.21

 Η ανάλυση των επιστημόνων του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαφορετικό ήταν το χιόνι που έπεσε στην κακοκαιρία “Μήδεια”, όπως προκύπτει από σχετική ανάλυση των επιστημόνων του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Όπως εξηγούν, το χιόνι δεν έχει πάντα το ίδιο βάρος. Η μορφή του χιονιού και η υφή του μπορεί να διαφέρουν πολύ, τόσο κατά τη χιονόπτωση όσο και κατά τη χιονόστρωση. Τα διαφορετικά ήδη χιονιού έχουν και διαφορετικό βάρος. Όσο περισσότερο νερό περιέχει μέσα του το χιόνι, τόσο πιο βαρύ.

Το αφράτο χιόνι, που ονομάζεται και ξηρό και το οποίο παρατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν), είναι το πιο ελαφρύ από όλα, έχοντας βάρος 4 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κανονικό χιόνι, σε ελαφρώς αρνητικές θερμοκρασίες, έχει προσεγγιστικά τριπλάσιο βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο κάλυψης (12 κιλά/τ.μ.) από αυτό του ξηρού αφράτου χιονιού. 

Το υγρό χιόνι, το οποίο παρατηρείται όταν οι θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος κυμαίνονται κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, είναι το βαρύτερο λόγω μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε νερό και έχει προσεγγιστικά επταπλάσιο βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο από αυτό του ξηρού αφράτου χιονιού (30 κιλά/τ.μ.). Οι ανωτέρω συγκριτικές τιμές για τα τρία διαφορετικά είδη χιονιού αφορούν χιόνι ύψους 20 εκατοστών. Επομένως οι επιπτώσεις του ίδιου όγκου χιονιού που έχει επικαθήσει πάνω σε δέντρα και κατασκευές, είναι πολύ πιο σημαντικές, όταν το χιόνι είναι σε κάποιο βαθμό υγρό και αυτό φαίνεται πως συνέβη κατά την πρόσφατη κακοκαιρία.

 Ο ρόλος των θερμοκρασιών

Αν συγκριθεί η περίπτωση της «Μήδειας» με τις θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις βόρειες περιοχές της Αττικής στις μεγάλες χιονοπτώσεις των τελευταίων 20 ετών, με βάση τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του ΕΑΑ στην Πεντέλη (σε 500 μέτρα υψόμετρο), προκύπτει ότι το 2002 η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν -5°C, το 2004 η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν -10°C, ενώ την Τρίτη 16/2/2021 η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν μόλις -2,7°C.

Όπως τονίζει το meteo, «αυτές οι σχετικά υψηλότερες θερμοκρασίες της πρόσφατης χιονόπτωσης στο πλαίσιο της «Μήδειας», είχαν ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη παρουσία νερού στις νιφάδες χιονιού και επομένως με σημαντικά μεγαλύτερο βάρος ανά μονάδα επιφάνειας. Επιπροσθέτως, το υγρό χιόνι δεν παρασύρεται εύκολα από τους ανέμους που πνέουν κοντά στο έδαφος και οι εντάσεις των ανέμων στις προηγούμενες κακοκαιρίες ήταν αρκετά πιο ισχυρές σε σύγκριση με την κακοκαιρία Μήδεια».

 

 “Κλειδί” η υφή του χιονιού

Οι ερευνητές του Αστεροσκοπείου υπογραμμίζουν ότι «θα πρέπει να μην εστιάζουμε πλέον μόνο στο αν θα χιονίσει ή δεν θα χιονίσει, αλλά να τονίζουμε και την αναμενόμενη υφή του χιονιού και το ύψος χιονόστρωσης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες, όσο και τις πραγματικές (από τις μετρήσεις σταθμών) κατά τη διάρκεια του γεγονότος. Μια τέτοια προσέγγιση επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερη επαγρύπνηση για πιθανόν σοβαρότερα προβλήματα».

Όπως αναφέρουν, «φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο βάρος του χιονιού, όπως η διάρκεια παραμονής του χιονιού σε μια επιφάνεια, η υγρασία και η θερμοκρασία σε ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας, η συγκέντρωση αερολυμάτων, κλπ., παράγοντες που μπορούν να κάνουν τις επιπτώσεις της χιονόπτωσης και της χιονόστρωσης αρκετά πιο πολύπλοκες. Χρειαζόμαστε μετρητικούς σταθμούς για το ύψος του χιονιού στο έδαφος, που θα συμπληρώνουν τις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών, ώστε να μπορούμε να υπολογίζουμε την υφή, το ύψος και το βάρος του χιονιού».

Τέλος, προειδοποιούν ότι «το υγρό χιόνι αποτελεί πολύ μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης χιονοστιβάδων στις ορεινές περιοχές, όπου αποτελεί συχνό φαινόμενο (πχ. στην Πίνδο) και στη χώρα μας μέχρι στιγμής, απουσιάζουν οι μετρητές του ύψους χιονιού, με εξαίρεση μετρήσεις χιονιού που πραγματοποιούμε εδώ και τρία έτη στον Ψηλορείτη».

ΠΗΓΗ

Τελευταία ανανέωση ( 20.02.21 )
 
Παντελής η έλλειψη ενσυναίσθησης από τον Δήμαρχο: τη στιγμή που η πόλη έχει δεκάδες προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση , ο Δήμαρχος ασχολείται με τις διαδικασίες διοργάνωσης Καρναβαλιού. PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.02.21

karnabali_vs_xionias

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, δυστυχώς για μία ακόμη φορά, άφησαν την πόλη στην τύχη της, ενώ γνώριζαν εδώ και δέκα μέρες για τη σοβαρότητα της κακοκαιρίας.
Από την άλλη βέβαια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κτλ.) υπήρχε έντονη δραστηριότητα, όχι μόνο από μέλη της διοίκησης αλλά και από ψεύτικους λογαριασμούς (fake profiles). Βρήκαμε αρκετές αναρτήσεις, οι οποίες παρότρυναν τους δημότες να ακολουθήσουν τη σελίδα του Δήμου στο Facebook για on-line ενημέρωση και για καταγραφή πιθανών προβλημάτων στις γειτονιές μέσω σχολιασμού. Προτιμάει η σημερινή διοίκηση το Facebook από τις έξυπνες εφαρμογές που πληρώνουμε αδρά ως δήμος και παρουσιάζοντας την υποχρέωση ως ρουσφέτι "διαφημίσει" τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των επιφορτισμένων με την πολιτική προστασία αντιδημάρχων.
Πουθενά όμως δεν υπήρξε χώρος για μία ανακοίνωση ή ανάρτηση με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, τις οποίες θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι δημότες (π.χ. δήμος Χαλανδρίου *http://bit.ly/3uaOVzB <bit.ly/3uaOVzB>* 11/2/2021).
Τελικά, όταν το χιόνι έκανε την εμφάνισή του, ο μηχανισμός του δήμου ήταν ανέτοιμος ή μάλλον ανύπαρκτος. Η δημοτική αρχή έδρασε με προχειρότητα και δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις σοβαρές ανάγκες που προέκυψαν στην Ηλιούπολη.
Χαρακτηριστικό του -ανύπαρκτου- «σχεδίου» αντιμετώπισης της κακοκαιρίας είναι το γεγονός ότι την ημέρα της έντονης χιονόπτωσης 16/2/2021 ο Δήμαρχος προχώρησε σε λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διοργάνωση - εν μέσω πανδημίας- εκδηλώσεων καρναβαλιού με κόστος 8.928€ bit.ly/3qrGvBs

Όμως, όταν τελικά λιώσουν τα χιόνια, ανοίξουν οι δρόμοι και τελειώσει η πανδημία (χωρίς ποτέ η δημοτική αρχή να έχει ασχοληθεί με κάτι από αυτά σοβαρά), όλοι θα καταλάβουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Τελευταία ανανέωση ( 20.02.21 )
 
Εξωδικαστικός συμβιβασμός. Πώς θα αποζημιωθείτε από το Δήμο για υλικές ζημίες από πτώση δέντρων . PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.02.21

exodikastikos Τη δυνατότητα σε δημότες να αποζημιωθούν με εξωδικαστικό συμβιβασμό για φθορές που έχουν προκληθεί από πτώσεις δέντρων και κλαδιών δίνει η οικονομική επιτροπή καθώς και η 200/2016 https://bit.ly/2ZdEpbY απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης, η οποία ελήφθη μετά από την ειδική πρόταση και την εισήγηση του Συμπαραστάτη του δημότη. https://bit.ly/3qEq3xS

Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι:  

Αίτηση - αναφορά προς την οικονομική επιτροπή για εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου να αποζημιωθούν για τις υλικές ζημιές, ζητώντας την έκδοση σχετικής απόφασης από την οικονομική επιτροπή .

Η αίτηση - αναφορά θα πρέπει να  συνοδεύεται από έγγραφα επίσημης καταγραφής του συμβάντος από την καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία ( Ελληνική αστυνομία, Πυροσβεστική, Υπηρεσία του Δήμου) και από τα αντίστοιχα παραστατικά που αποδεικνύουν το ύψος της ζημίας.

Όταν ένας πολίτης υποβάλλει αίτημα ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, αναμένει την έκδοση σχετικής απόφασης, θετικής ή αρνητικής. Η απόφαση αυτή πρέπει να εκδίδεται σε εύλογο χρονικό διάστημα, και πρέπει να αναρτάται διαδικτυακά στο Πρόγραμμα «Διαύγεια». Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, αυτή πρέπει να περιλαμβάνει γραπτή ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το δικαίωμα προσφυγής τους ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και με την προθεσμία που προβλέπεται για την ενάσκηση του δικαιώματος αυτού.

Για την "Πόλη που θέλω" Ο επικεφαλής

Γαβριήλ Αραμπατζής

τ. Συμπαραστάτης του ΔημότηΤελευταία ανανέωση ( 20.02.21 )
 
Χιονιάς- Αδυναμία προσέλευσης στην εργασία. Τι ισχύει; PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.02.21
athens-by-snow-

Του Σύμβουλου Επιχειρήσεων Ραβάνη Κων/νου

Πολλοί εργαζόμενοι σήμερα θέτουν το ερώτημα, «Τι γίνεται που ενώ ξεκίνησα να πάω στην εργασία μου αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της χιονόπτωσης;».

Σύμφωνα με το άρθρο 657 του Αστικού Κώδικα, αν ο εργαζόμενος εμποδίζεται να προσφέρει την εργασία του για σπουδαίο λόγο, που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του, διατηρεί την αξίωσή του για λήψη των αποδοχών του, τις οποίες ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει.

Με λίγα λόγια, αν δεν υπήρχε η δυνατότητα προσέλευσης στην εργασία λόγω αντικειμενικής αδυναμίας (πχ. δεν υπήρχε συγκοινωνιακή διασύνδεση στο μέρος που διαμένει ο εργαζόμενος) ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει το ημερομίσθιο του. Η αδυναμία προσέλευσης θα πρέπει να αποδεικνύεται, εφόσον ζητηθεί από την εργοδοσία.  Ένας τρόπος απόδειξης είναι αίτηση βεβαίωσης από το Δήμο διαμονής του εργαζόμενου που να διαβεβαιώνει ότι υπήρξε χιονόστρωση στους δρόμους του Δήμου.

Αναμένεται, ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας που συνήθως εκδίδεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και αναφέρεται επίσης στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν.

Σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει προ ημερών η ΓΣΕΕ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-Το παρόν άρθρο αποτελεί σύντομη φορολογική/εργατική ενημέρωση. Για τη λήψη αποφάσεων, συνίσταται η επικοινωνία με τον συνεργαζόμενό Φοροτεχνικό σας Σύμβουλο.-

Τελευταία ανανέωση ( 16.02.21 )
 
Η σιωπή του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής πρόδωσε τις προθέσεις τους «Ο σιωπών δοκεί συναινείν» (Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί) PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.02.21

siopon_dokeiΣτην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής στις 10/2/2021 συζητήθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Προστασίας Ορεινού Όγκου Υμηττού η οποία θα αποτελέσει τη βάση του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των 16 Δήμων των περιοχών του Υμηττού, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Υ.Π.ΕΝ, οι αρμόδιοι μελετητές καθώς και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

Ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν ήταν ο δήμαρχος Αλίμου και ο αντιδήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού, οι οποίοι ανέπτυξαν και υποστήριξαν τις θέσεις των Δήμων τους. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αλίμου για μια φορά ακόμα υπερθεμάτισε για την δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη, υπογραμμίζοντας τις συνεννοήσεις που έχουν προηγηθεί με το Υ.Π.ΕΝ, τον ΑΔΜΗΕ και τον Δήμο Ηλιούπολης.

Το δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης ήταν αντίθετο στη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης - Αλίμου στο χώρο του ΚΥΤ εμμένοντας στην απομάκρυνση του ΚΥΤ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ

Τελευταία ανανέωση ( 20.02.21 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Covid19- Ενοίκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Τι Ισχύει; Οι πίνακες με τους ΚΑΔ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.02.21

Του Σύμβουλου Επιχειρήσεων Ραβάνη Κων/νου

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, προσδιορίζεται ποιες εκ των πληγεισών Επιχειρήσεων, δικαιούνται μείωση ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχες επιχειρήσεις διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Σε σε αυτές που,

  • έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 και σύμφωνα με το Παράρτημα της απόφασης ΠΙΝΑΚΑΣ Α
  • πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και έχουν ενεργό, κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 04 Ιανουαρίου 2021 ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στη φορολογική δήλωση έτους 2019 και σύμφωνα με το Παράρτημα της απόφασης. ΠΙΝΑΚΑΣ Β

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κατά τα ως άνω, ΚΑΔ του ΠΙΝΑΚΑ Α απαλλάσσονται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο (Δεν καταβάλλουν ενοίκιο)

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κατά τα ως άνω, τους ΚΑΔ του ΠΙΝΑΚΑ Β απαλλάσσονται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο (Καταβάλλουν το 60% του ενοικίου)

‘Oσες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιησεί μέχρι σήμερα καταβολές των μισθωμάτων της περιόδου και είναι δικαιούχοι της μείωσης, μπορούν να προχωρήσουν σε συμψηφισμό της υπερβάλλουσας καταβολής σε επόμενη μισθωτική περίοδο. rental

Πχ. Έστω ότι διατηρώ επιχείρηση Εστίασης με ΚΑΔ «56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης». Απαλλάσσομαι πλήρως της καταβολής ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021. Αν έχω καταβάλλει τα ενοίκια, θα  μπορέσω να συμψηφίσω τις υπερβάλλουσες καταβολές μου με τις μισθωτικές περιόδους Μάρτιο-Απρίλιο 2021. Δηλαδή, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν θα καταβάλλω μισθώματα.

Έστω ότι διατηρώ Δικηγορικό γραφείο με ΚΑΔ «69.10 Νομικές δραστηριότητες». Απαλλάσσομαι της καταβολής του 40% του ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021. Αν έχω καταβάλλει τα ενοίκια της περιόδου, θα  μπορέσω να συμψηφίσω τις υπερβάλλουσες καταβολές την μισθωτική περίοδο του μήνα Μάρτιου.  Δηλαδή, τον μήνα Μάρτιο θα καταβάλλω το 20% του ενοικίου.      

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΦΕΚ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Α. 1025 Προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

-Το παρόν άρθρο αποτελεί σύντομη φορολογική/εργατική ενημέρωση. Για τη λήψη αποφάσεων, συνίσταται η επικοινωνία με τον συνεργαζόμενό Φοροτεχνικό σας Σύμβουλο.-

Τελευταία ανανέωση ( 12.02.21 )
 
Απουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.02.21

Απουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

20210210perifkondylis

Τελευταία ανανέωση ( 11.02.21 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Γ.Αραμπατζής- "Η Πόλη που θέλω": Συμμετοχή στη δράση καθαρισμού στο ρέμα της Πικροδάφνης PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.02.21

pikro

Το Σάββατο 6/2/2021 ο αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που θέλω» με τον επικεφαλής Γαβριήλ Αραμπατζή συμμετείχε στη δράση «Βάζω τα σκουπίδια στη θέση τους» στο ρέμα Πικροδάφνης .

Πολλά συγχαρητήρια στους συνδημότες μας από την παρέα του “SAVE your HOOD” για την πρωτοβουλία της παράλληλης δράσης άθληση με καθαρισμό στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Με την ευκαιρία επίσκεψης στο ρέμα της Πικροδάφνης θα θέλαμε να μοιραστούμε τον προβληματισμό μας σχετικά με τα πρανή του ρέματος και τα δέντρα που υπάρχουν σε αυτά. Συναντήσαμε κομμένα υγιή δέντρα που δεν γνωρίζουμε εάν έχει εκδοθεί η νόμιμη άδεια, ενώ η κοίτη ήταν γεμάτη ξερά κλαδιά και κορμούς δέντρων, με κίνδυνο φραγής του ρέματος που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμυρικό φαινόμενο.

Τα πρανή είναι σε συνεχή καθίζηση και οι ρίζες πολλών δέντρων είναι ήδη στον αέρα κατά μήκος όλου του ρέματος και ενδεχομένως σε μια καταιγίδα με δυνατό αέρα να ξεριζωθούν. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα, ώστε να μη χαθούν τα δέντρα και να μη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Η πτώση των πρανών του ρέματος πρέπει να λυθεί, με τεχνικές που χρησιμοποιούν φυσικά υλικά, με φυσικούς τρόπους, με φυτεύσεις κατάλληλων φυτών. Το ριζικό σύστημα των φυτών και η συμπλήρωση με χώμα και η τοποθέτηση κορμών δέντρων, όπου απαιτείται, θα βοηθήσει στη συγκράτηση των πρανών.

Γ.Αραμπατζής 

Επικεφαλής της παράταξης 

"Η Πόλη που θέλω"

Τελευταία ανανέωση ( 08.02.21 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 20 - 38 από 5805
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB