spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Η Φορολοταρία της ΑΑΔΕ. Δείτε αν κερδίσατε 1.000€ PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.01.21
karta

Πραγματοποιήθηκε την 29/01/2021 η καθιερωμένη μηνιαία φορολοταρία για τον μήνα Δεκέμβριο 2020. Τη φορολοταρία την έχει θεσμοθετήσει η ΑΑΔΕ (ΠΟΛ 1161/ΦΕΚ/3657/Β/17.10.2017 & Α.1167/ΦΕΚ/2271/Β/11.06.2019) προς ενίσχυση της χρήσης πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (Πιστωτική-Χρεωστική κάρτα, λοιπές ηλεκτρονικές πληρωμές)

Τα αποτελέσματα της φορολοταρίας Δεκεμβρίου 2020

Για να δείτε εάν κερδίσατε μπορείτε να συνδεθείτε στην ΑΑΔΕ εδώ με τους κωδικούς σας εισαγωγής στις εφαρμογές της ΓΓΠΣ (taxisnet)

Το χρηματικό έπαθλο είναι 1.000€.

Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Τελευταία ανανέωση ( 30.01.21 )
 
Ολική ανατροπή. Κοκκινίζει η Αττική αλλά ανοίγουν τα Γυμνάσια. PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.01.21
 Ολική ανατροπή. Κοκκινίζει η Αττική αλλά ανοίγουν τα Γυμνάσια. Παραμένουν κλειστά τα Λύκεια. Και επίσημη μορφή παίρνει η εισήγηση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Click in shop για ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα - Click away όλα τα υπόλοιπα. Τα μέτρα για τα ψώνια ξεκινούν από αύριο.

Η Αττική κοκκινίζει και συμπαρασύρει μόνο για Λύκεια τα οποία δεν πρόκειται να ανοίξουν όπως ήταν προγραμματισμένο από Δευτέρα. Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είχε τονίσει πως σε όλες τις περιοχές πλην των κόκκινων θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι σε Γυμνάσια και Λύκεια τη Δευτέρα.

Να ανοίξουν τα γυμνάσια παντού, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, εισηγούνται οι επιδημιολόγοι.

Παράλληλα, αποφασίστηκε click in shop για ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα θα λειτουργήσουν με την μέθοδο click away. Η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά από αύριο το πρωί.

Οσον αφορά τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες μανικιούρ - πεντικιούρ, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν ανοιχτά πάντα με ραντεβού.

 

ΠΗΓΗ

 
Εισήγηση «βόμβα» των ειδικών για την Αττική PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.01.21

 Με βάση αυτά δεδομένα είναι στον αέρα το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων που είχε αποφασιστεί για την 1η Φεβρουαρίου. Τι έχει προταθεί για το λιανεμπόριο.

Μια ανάσα από το «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική και βρίσκεται πολύ κοντά σε αυξημένους περιορισμούς όπως συνέβη τις προηγούμενες μέρες σε διάφορες περιοχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών που θα εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας όσο και για άλλες περιοχές που εμφανίζονται επιβαρυμένες.

Αν η Αττική θεωρηθεί «κόκκινη» περιοχή, τότε τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα ανοίξουν όπως είναι προγραμματισμένο την 1η Φεβρουαρίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο.

Δεν αποκλείεται να επιλεγεί η λύση του click away για το λιανεμπόριο ή να πηγαίνουν οι καταναλωτές με ραντεβού για ψώνια. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του MEGA, η πρόταση των λοιμωξιολόγων είναι να ενταχθεί η Αττική στις «κόκκινες» περιοχές, με αποτέλεσμα να ισχύσουν αυξημένοι περιορισμοί και το lockdown να είναι αυστηρότερο.

Γκίκας: Οριακά πριν το «κόκκινο» η Αττική

Την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τον αριθμό των κρουσμάτων σχολίασε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Αχιλλέας Γκίκας.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Γκίκας σημείωσε πως τα 716 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, σε συνδυασμό με τους 18 θανάτους, έδωσαν μια ανακούφιση στους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας.

«Πραγματικά είχαμε προβληματιστεί για το πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο αυτό, ιδίως στην Αττική» σημείωσε ο κ. Γκίκας, προσθέτοντας ότι θα μπορέσουν τα μέλη της επιτροπής να συζητήσουν πιο άνετα το τι μέλλει γενέσθαι στην Αττική.

«Είχαμε πάρει την απόφαση για τα γυμνάσια και τα λύκεια από την περασμένη εβδομάδα, εκτός από τις “κόκκινες” περιοχές» ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης, συμπληρώνοντας πως «η Αττική είναι οριακά προς το “κόκκινο”».

«Επειδή η Αττική είναι το μισό της χώρας, τότε είναι πολύ πιθανό να συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα» εκτίμησε ο κ. Γκίκας.

Τέλος, για το ενδεχόμενο να επιβληθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:οο το απόγευμα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης, απάντησε πως αυτό εφαρμόζεται ήδη στις “κόκκινες” περιοχές.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.01.21 )
 
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5- Σε λειτουργία η εφαρμογή για την αίτηση χρηματοδότησης PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.01.21

 

covid-euros

Σε λειτουργία είναι πλέον η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, καλούνται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 λήγει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συνολικά, η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον εν εξελίξει 5ο κύκλο, ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

 


 

Τελευταία ανανέωση ( 26.01.21 )
 
Γ.Αραμπατζής- "Η Πόλη που θέλω":Ευκαιρία επιχορήγησης δράσεων των πολιτιστικών φορέων της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.01.21

politistika Ευκαιρία επιχορήγησης δράσεων των πολιτιστικών φορέων της πόλης μας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχής αιγίδας για δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2021, στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης δράσεων ελληνικών πολιτιστικών φορέων.

Το ΥΠΠΟΑ, υπό τις συνθήκες της πανδημίας, αποφάσισε πέραν της ενίσχυσης των πολιτιστικών δράσεων και της έρευνας, να ενισχύσει και ειδικότερες δράσεις ψηφιακού πολιτισμού, για παιδιά και εφήβους, για την συμπεριληπτικότητα και προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον πολιτισμό, σε συνάρτηση και με το αντίστοιχο Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Αποτελεί καλή ευκαιρία για τους φορείς της πόλης μας να υποβάλουν αίτηση, για να μπορέσουν να στηρίξουν προγράμματα για παιδιά μόλις σταματήσουν οι περιορισμοί από την πανδημία, να αρχίσουν ψηφιακές πολιτιστικές δράσεις, επιπλέον το μουσείο μας μπορεί να αναζητήσει συνεργασία για κοινές πολιτιστικές δράσεις με άλλα μουσεία σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ή Μικρασιατική καταστροφή, π.χ. "Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού Φιλιώ Χαϊδεμένου".

Ειδικότερα ανάμεσα στα άλλα ανακοινώθηκε πρόσκληση για δράσεις μουσείων και πινακοθηκών, πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα για παιδιά και εφήβους, ψηφιακός πολιτισμός, δράσεις σχετικές με την έννοια του εκπατρισμού με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Δικαίωμα υποβολής έχουν φορείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 7 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου 2021, ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. Τόσο η εγγραφή στο Μητρώο, όσο και η υποβολή αιτήματος γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://drasis.culture.gr/, όπου θα αναρτηθούν οι σχετικές προσκλήσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις αναλυτικά.

Γ.Αραμπατζής 

Επικεφαλής της παράταξης 

 "Η Πόλη που θέλω"

 

 
Γ.Αραμπατζής- "Η Πόλη που θέλω":Αδιαφάνεια στις διαδικασίες εκτάκτων προσλήψεων του Δήμου. PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.01.21

proslipseisΤελικά οι «επείγουσες» προσλήψεις έχουν γίνει κάτι συνηθισμένο για τη δημοτική αρχή.

115 προσλήψεις στις 5 Ιανουαρίου, 17 προσλήψεις στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνουμε ότι αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της πανδημίας, περίοδο που διανύουμε όλοι, η δημοτική αρχή, αντί να δει την ουσία των προβλημάτων και να σταθεί αρωγός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στην τοπική κοινωνία που πλήττεται, αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία να προωθήσει τα μικροπολιτικά της συμφέροντα.

Αυτήν τη φορά δεν θα αναφερθούμε σε απευθείας αναθέσεις που έχουν γίνει από το δήμαρχο, αλλά σε «επείγουσες» προσλήψεις.

Δεύτερη φόρα μέσα στο 2021 (και είμαστε ακόμα στον Ιανουάριο) η οικονομική επιτροπή εγκρίνει πρόσληψη εργαζομένων για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, χωρίς καμία επίσημη πρόσκληση.

Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια στις διαδικασίες, αφού το ποιοι θα προσληφθούν είναι προαποφασισμένο, η επιλογή έχει γίνει ήδη από τη διοίκηση. Η αδιαφάνεια αποτελεί βάναυσο χτύπημα στην ισονομία των πολιτών και στον σεβασμό της τοπικής μας κοινωνίας. Οι άνεργοι συμπολίτες μας δεν θα κληθούν ποτέ να υποβάλλουν αιτήσεις, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου σύντομα θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης και της αδυναμίας αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας, αφού οι νεοπροσληφθέντες σίγουρα θα μετακινηθούν σύντομα σε θέσεις γραφείων.

Εμείς εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο με διαφάνεια, με ίσες ευκαιρίες για όλους, για ένα Δήμο όλων των δημοτών.

Γ.Αραμπατζής 

Επικεφαλής της παράταξης 

"Η Πόλη που θέλω"

Τελευταία ανανέωση ( 26.01.21 )
 
Τέλος το SMS στο 13033 για αγορές -Τι εξετάζει η κυβέρνηση PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.01.21

 Kυβέρνηση και επιδημιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τα μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη χώρα, αλλά και για το γεγονός ότι καταγράφονται σκηνές συνωστισμού στους δρόμους και έξω από τα εμπορικά καταστήματα λόγω και του τρόπου που λειτουργεί το SMS στο 13033.

Με δεδομένο ότι σε μία εβδομάδα από σήμερα, οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων είναι προγραμματισμένο να επανέλθουν στα θρανία, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα τελευταία δεδομένα αλλά και τους πιθανούς τρόπους περιορισμού της πολύωρης παραμονής των πολιτών στους δρόμους για τα ψώνια τους.

Πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν ότι εξετάζεται η πιθανότητα οι καταναλωτές που θέλουν να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα, να στέλνουν μήνυμα στην πλατφόρμα e-katanalotis μαζί με την ώρα αναχώρησης και την προβλεπόμενη ώρα επιστροφής.

Και αυτό, διότι εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής, οι πολίτες στέλνουν αλλεπάλληλα SMS στο 13033, προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός σπιτιού και δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, αφού ουσιαστικά ο κόσμος μπορεί να κινείται ανεξέλεγκτα του δρόμους.
Σε κάθε περίπτωση οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά με το 13033 να θεωρείται παρελθόν από πολλούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
 
 
 
Η Δημοτική παράταξη “Η Πόλη που θέλω” για τον Νίκο Παπανικολάου PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.01.21

papanikolaou_nikosΗ Δημοτική Παράταξη " Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ " με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε την εκδημία του εκλεκτού Ηλιουπολίτη ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στην Αρκαδία και ήταν κάτοικος της πόλης μας από το 1960. Διατηρούσε Φοροτεχνικό Γραφείο στον Άγιο Κωνσταντίνο Ηλιούπολης, το οποίο διευθύνει επάξια τώρα ο γιός του Γιώργος. Από νωρίς ασχολήθηκε με τα Κοινά, εκλεγόμενος επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρκάδων με πλούσια δράση. Η μεγάλη όμως προσφορά του ήταν στην ίδια την πόλη μας, όπου εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος και για πολλά έτη Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ηλιούπολης Υμηττού. Σαν στέλεχος των Δημοτικών Παρατάξεων "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" και "ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ", επιτέλεσε σπουδαίο έργο και λόγω του πράου και δημιουργικού του χαρακτήρα ήταν αποδεκτός από το σύνολο των συναδέλφων. Δραστήριος, πατριώτης, προσηνής, υποδειγματικός, ευγενικός, ένας πραγματικός gentleman υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός από όλους τους Ηλιουπολίτες που τον γνώρισαν.

Έσκυβε με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω από τα προβλήματα που έθεταν οι συμπολίτες με αγάπη και κατανόηση. Όσον αφορά την περιοχή της γειτονιάς του, τον Άγιο Κωνσταντίνο, υπήρξε ένας άτυπος Τοπάρχης πασχίζων για τα πάντα. Οι δραστηριότητές του ξέφευγαν από τα στενά όρια της πόλης. Συγγραφέας και εκδότης Εφημερίδος παράλληλα, εξυπηρετούσε αφιλοκερδώς πλείστους ανήμπορους πολίτες στα φορολογικά τους θέματα.

ΝΙΚΟ, εμείς οι νεότεροι, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ.

Η "Πόλη που θέλω" συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγο του, τα τρία παιδιά του και τα εγγόνια του.

 
Συγκριτικά στοιχεία εμβολιασμών COVID 25-1-2021 PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.01.21
Τελευταία ανανέωση ( 26.01.21 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συγκριτικά στοιχεία εμβολιασμών COVID 26-1-2021 PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.01.21
Τελευταία ανανέωση ( 26.01.21 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 39 - 57 από 5805
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB