spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Ηλιούπολης
Όλα τριγύρω αλλάζουνε , κι όλα τα ίδια μένουν.(ΜΕΡΟΣ 3o) PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.12.19

 O ενεργός, δαιμόνιος Ηλιουπολίτης blogger Άγγελος Κάνδηλας, αν και παραμένει μπλοκαρισμένος για τις αναρτήσεις στο facebook , επιμένει  με συνέπεια και καταγγελτικό ύφος να καυτηριάζει τις παθογένειες της "νέας" διοίκησης.........

Κύριοι Αντιδήμαρχοι πέρασαν ήδη 4 μήνες.

κ. Κώστα Σεφτελή να σας υπενθυμίσω τις αναρτήσεις σας για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και την κατάσταση στην εν λόγω περιοχή επί Δημαρχίας κ. Βασίλη Βαλασόπουλου;

κ. Αποστόλη Στασινόπουλε τι θα γίνει με τα εγκαταλελειμμένα - υγειονομικές βόμβες αυτοκίνητα; Δεν αρκούν μόνο τα γλυκανάλατα λόγια και τα όμορφα Δελτία Τύπου για την Δημοτική Αστυνομία.

 

Τελικά δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα απο τον Άγγελο αλλά και πολλούς άλλους που δεν "χάφτουν" απο ψεύτικες υποσχέσεις , ασυνέπεια και ανευθυνότητα . Μάλλον θα δημιουργηθούν "τόμοι " με σελίδες παρόμοιων αναρτήσεων. αν συνεχίσει η νέα διοίκηση να επιδεικνύει  αυτό το πρόσωπο.

 

Τελευταία ανανέωση ( 31.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Γιάννης Αντζινάς: ''Υπολειτουργεί λόγω κακοκαιρίας ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής'' PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.12.19

Με δυσκολίες λειτουργεί από χθες ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), αφού οι νταλίκες των Δήμων δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τον χώρο απόθεσης, λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών.

Παρουσιάζεται μεγάλη αναμονή και καθυστέρηση στην εκφόρτωση στον ΧΥΤΑ, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την διακοπή της ροής αποκομιδής των απορριμμάτων από τους κάδους του Δήμου μας.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης ζητά την κατανόηση των κατοίκων της πόλης μας και διαβεβαιώνει, ότι θα ανταποκριθεί άμεσα με την καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Αντζινάς Γιάννης
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Προστασίας Περιβάλλοντος

 Κατόπιν τούτου θεωρείται αυτονότητη η επίδειξη υπευθυνότητας εκ μέρους των δημοτών, ως προς την ελεγχόμενη εναπόθεση απορριμάτων στους κάδους και  τους δρόμους. Εξ' αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών  που επικρατούν και ενόψει των επερχόμενων αργιών ,ας μην επιβαρύνθει  η ήδη δυσμενής κατάσταση που επικρατεί με επιπλέον σκουπίδια, που μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα.

 

 
Φάρμακα από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης στο Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.12.19

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης συγκέντρωσε, μέσω των επιχειρήσεων μελών του, φάρμακα για την ενίσχυση του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου. Τα φάρμακα παρέδωσε σήμερα το πρωί το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Η. Φάνης Στρωματιάς στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Εθελοντισμού Ιωάννη Πούλο.

Ο νεοσύστατος  Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης στους λίγους μήνες  που έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία και τις δράσεις του , έχοντας αναδειχθεί σε έναν ενεργό και δυναμικό τοπικό φορεά.  Αν και δεν έχει τύχει της μέγιστης δυνατής στήριξης του Δήμου , με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και και με τις εορταστικές του δράσεις ,κατάφερε να δημιουργήσει μία νέα ατμόσφαιρα στην τοπική αγορά της Ηλιούπολης.

 

Τελευταία ανανέωση ( 30.12.19 )
 
Όλα τριγύρω αλλάζουνε , κι όλα τα ίδια μένουν.(ΜΕΡΟΣ 2ο)upd PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.12.19

 Oι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 3 Νοεμβρίου.*

 

 

Ο ενεργός Ηλιουπολίτης και δαιμόνιος Άγγελος Κάνδυλας αναρωτιέται με σκωπτικό ύφος :

 

"Περπατώντας επί της Λεωφ. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' από την κάθετη οδό Αγίας Μαρίνης έως το γεφυράκι, Λεωφ. Δημοκρατίας - Διγενή παρατήρησα να έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με μαύρες σακούλες σκεπασμένες... Σε όλους σχεδόν τους κάθετους δρόμους...

Τι κρύβουν οι σκεπασμένες πινακίδες επί της Λεωφ. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' από την οδό Αγίας Μαρίνης έως το γεφυράκι;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti έχει αλλάξει  55 ημέρες μετά;  Έγιναν τελικά τα "αποκαλυπτήρια";

Τελευταία ανανέωση ( 29.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.12.19

 

 

Όχι δεν είναι τίτλος κάποιου παραδοσιακού εθίμου ή  δρώμενου. Είναι το αποτέλεσμα της κοπής δένδρων, που παρουσιάζει με ανάρτηση του ο Άγγελος Κάνδυλας στο blog του "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ" ,με τίτλο "Κηπουρικές Δημιουργίες". Γράφει χαρακτηριστικά:

Κηπουρικές δημιουργίες.
Στην Ηλιούπολη. Στην Αγία Μαρίνα.
Επί της οδού Βολισσού.
Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη. Των κορμών. Του κηπουρικού δημιουργήματος.

Αν μη τι άλλο, η εικόνα των κομμένων δένδρων  προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την ύπαρξη επίβλεψης γεωπόνου.

Τελευταία ανανέωση ( 28.12.19 )
 
Όλα τριγύρω αλλάζουνε , κι όλα τα ίδια μένουν.(ΜΕΡΟΣ 1ο) PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.12.19

 

 

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 4 Νοεμβρίου.*

Πόσες φορές πέρασαν απο τότε  απο το  σημείο δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί και έμμισθοι σύμβουλοι; 

Στο μεταξύ ,πλησίον του χώρου  έγιναν  και συγκεντρώσεις ευαισθητοποιημένων ενεργών πολιτών και παρευρέθησαν επικεφαλής παρατάξεων.


Τελευταία ανανέωση ( 28.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τρείς Εικόνες - 'Ενα Αδιέξοδο Συμπέρασμα PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.12.19

Την τελευταία εβδομάδα  σε διάφορα τοπικά sites και blogs διαβάσαμε διάφορες αναρτήσεις και είδαμε κάποιες αξιοπρόσεκτες εικόνες. Συνδυάσαμε τρείς που μας οδηγούν σε ένα  αδιέξοδο συμπέρασμα. Ας τις δούμε με χρονολογική σειρά.

 19/12/2019 - Βασίλης Κρητικός (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασιας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης)

" Εσύ που θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας πρέπει να είσαι κιόλας.
Προς το παρόν λέγεσαι άθλιος.
Ήρθες με το φορτηγό σου από την Ηλιούπολη και πέταξες τα πορτοπαραθυρα στην Αργυρούπολη.
Πήρες 4.000 ευρώ από πελάτη σου που του έβαλες τα αλουμινια και λυπήθηκες τα 60 ευρώ να τα πετάξεις καλώντας ένα κουβά στο πεζοδρόμιο του πελάτη σου νομίζοντας ότι έτσι του πουλάς εξυπηρέτηση.
Σε ενημερώνω ότι έμπλεξες .... Τα μαζεύεις εντός 24 ωρών.-
Αν θέλεις να με βρεις ευκολάκι, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασιας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Κρητικός Βασίλης.  Η Πόλη μας δεν είναι σκουπιδότοπος. Το ίδιο κάνεις εσύ και οι όμοιοί σου σε πολλά σημεία του Δήμου μας όπως στο κοιμητήριο των Σουρμενων και στην Πραξιτέλους και Αγίας Παρασκευής. Αγαπητοί Δημότες την πινακίδα μόνο θέλουμε. Μην τσακωνεστε όπως στην περίπτωση. "

Στις 26/12/2019 διαβάζουμε στο  http://neahlioupolis.blogspot.com/2019/12/blog-post_65.html#more

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ΚΑΦΑΔΗΛ Υιοθετεί μία Πρόταση Χρηματοδότησης που Εισηγήθηκε η Παράταξη "Η Πόλη που Θέλω" PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.12.19

Ύστερα απο εισήγηση και επίμονες ερωτήσεις της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" τοσο διαμέσω του εκπροσώπου της παράταξης  και μέλους  του Δ.Σ του ΚΑΦΑΔΗΛ κου Νίκου Καραβαγγέλη, όσο και διαμέσω  του επικεφαλή της κου Γαβριήλ Αραμπατζή, το Δ.Σ του  ΚΑΦΑΔΗΛ (Κέντρο Αγωγής, Φροντίδας & Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης) στη συνεδρίαση στις 23/12/2019 με απόφαση του :

 

- Ενέκρινε την ίδρυση δύο νέων Τμημάτων Βρεφικής Αγωγής. Το πρωτο τμήμα θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Τσαμάδου 12 δυναμικότητας 14 Βρεφών.Το δεύτερο τμήμα θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κύπρου & Σαντορίνης δυναμικότητας 16 Βρεφών.

- Την συμμετοχή του ΝΠΔΔ στην πρόσκληση του προγράμματος χρηματοδότησης  της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε  για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσει το Δήμο μας σε αυτούς των οποίων η επιδότηση για τη δημιουργία ενός (1) ή δύο (2) τμημάτων, ξεκινά από 50000 ευρώ για το ένα (1) και δύναται να φθάσει τις 75000 ευρώ αθροιστικά για τα δύο (2).

Σημειώνεται ότι ο  Δήμος μας παρουσίασε απόκλιση των αξιών τοποθέτησης (vouchers) μεταξύ βρεφών και νηπίων σε μονάδες προσχολικής φροντίδας και των διαθέσιμων θέσεων σε βρεφικούς , παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς , με αποτέλεσμα να παρουσιάζει  υστέρηση στα αναμενόμενα έσοδα του μεσω του προγράμματος.

Επίσης αποφασίστηκε η  υποβολή αίτησης χρηματοδότησης από το ΝΠΔΔ  ΚΑΦΑΔΗΛ για το έργο «Προσαρμογή λειτουργούντων παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών του ΚΑΦΑΔΗΛ σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017», σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 31630/28-6-2018 Πρόκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο ‘Eπιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017', όπως ισχύει σήμερα. Το συνολικό αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ανέρχεται σε 350.000 ευρώ

Το πρόγραμμα "τρέχει" απο τον Ιούνιο του 2018 και έχει προθεμία υποβολής αιτήσεων εως τις 31/12/2019. Οι εργασίες που θα περιληφθούν στοχεύουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς και άνετου περιβάλλοντος για βρέφη και προνήπια  που είναι οι βασικοί χρήστες των δομών καθώς επίσης, και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του φορέα και αφορούν επτά (7) βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τελευταία ανανέωση ( 28.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 18 - 34 από 1378
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB