spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
Σπύρος Τζόκας - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.02.12
tsokas_ypesΣυναγωνιστές, συναγωνίστριες.
Κατατέθηκε Το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ με την επωνυμία: "Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση, την αποκεντρωμένη διοίκηση και τη μεταναστευτική πολιτική" και με το οποίο ρυθμίζονται θέματα των ΟΤΑ α΄Βαθμού, μεταξύ των άλλων.
Ακολούθησε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.
Στην κοινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών που είχαν  το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, οι εκπρόσωποι των Παρατάξεων  και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στις 8 Φλεβάρη 2012  με αντικείμενο τις ενστάσεις και τις διαφωνίες τους με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δέχτηκε να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις σε διατάξεις που έχουν προκαλέσει τη διαφωνία της Αυτοδιοίκησης.
Τελευταία ανανέωση ( 10.02.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.02.12
antonakos_antonisΖούμε σε χαλεπούς καιρούς. Και όπως είναι φυσικό και όπως συμβαίνει πάντα, ο κόσμος που υφίσταται τα αποτελέσματα μιας εθελότυφλης πορείας προς την καταστροφή αναζητά, (πάντα σχεδόν εξαιρώντας τον εαυτό του), τα αίτια και τους αιτίους της παρούσας δυσανεξίας του.
Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, στρέφεται σε θέσεις της Αριστεράς ανεξάρτητα από τις πολιτικές του επιλογές και την πολιτική τοποθέτηση του καθενός. Φυσιολογικά οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «αριστεροί», αρκετά έως εντελώς αφύσικα για όλους τους άλλους. Συλλήβδην καταδικάζεται στο πυρ το εξώτερον ο «καπιταλισμός» η οικονομία της αγοράς η ελεύθερη οικονομία και καταδεικνύεται ως ο αποκλειστικός υπαίτιος της κρίσης.
Να το δηλώσουμε από την αρχή προς άρση παρανοήσεων. Ναι η παρούσα κρίση είναι κρίση του καπιταλισμού. Είναι κρίση της οικονομίας της αγοράς.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αδιάβαστοι μακελάρηδες PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.02.12

Πρόσωπα τση πολιτικής, λαμόγια και γελοία,

εις τσι ψεφχιές κι εις τσι κλεψές έχουνε τα πρωτεία.

Λένε και παραδέχουνται πως έχουν την ευθύνη,

μα φαίνεται στα μούτρα τους τσίπα δεν έχει μείνει.

Την ασυλία βάνουνε, ασπίδα και κοντάρι,

για τα κακά του τόπου μας δεν παίρνουνε χαμπάρι.

Με Υπουργό την Αυλική, το μανεκέν Μπιρμπίλω,

άραγε δε γατέχανε πολλοί θα φάνε ξύλο ;

Και με την άλλη Αυλική, πράσινη κουστωδία,

δυό χρόνια μπρόβες κάνανε, στην ίδια κωμωδία.

Ο Καπετάνιος ατζαμής δεν τό 'χε καταλάβει,

πως κάθα μέρα πλιά πολύ, βουλιάζει το καράβι.

Στην ξέρα 'πάνω τό 'ριξε κι άνοιξε το κουφάρι,

φουρτουνιασμένη θάλασσα στον πάτο θα το πάρει.

Μέτρα σκληρά κι απάνθρωπα, προαποφασισμένα,

τση Τρόϊκας, του Σαρκοζί, τση Μέρκελ, ένα κι ένα.

Θα γίνει λένε «μακελειό», αν κάποιος και ταράξει,

τα βρώμικά τους τα νερά και το Γιωργιό πειράξει.

Θα γίνει μέγα μακελειό, αν τύχει και τολμήσει,

τον Αρχηγό που φτύνουνε να τονε δυσφημίσει.

Τη μάχαιρα τραβήξανε να φάνε το(ν) «Πεπόνη»

και τού 'πανε, η μύγα τους αυτά δεν τα σηκώνει.

Μόνο τρεις ώρες διάβασε, τα πλιά χοντρά η Αλέκα,

είντα να περιμένομε κι αυτή 'ναι μιά γυναίκα.

Τρεις ώρες το μνημόνιο, εδιάβασ' η Αλέκα,

Τσάρος τσ' Οικονομίας μας έπρεπενε σκιάς δέκα.

Τρεις ώρες το μνημόνιο, τί να πρωτοδιαβάσει,

φαίνεται πως εσκέφτηκε το χρόνο τζη θα χάσει.

Άλλοι, δεν το διαβάσανε, γιατί δεν είχαν χρόνο

κι έβαλαν την υπογραφή, δια τον τύπον μόνο.

Αδιάβαστος υπόγραψε και βγαίνει και το λέει,

για τον κακό μας τον καιρό, άραγε ποιός να φταίει ;

Ποιός φταίει για το φάκελλο, Μεγάρου Κατεχάκη,

πού 'πεψενε στην άλλη γη, το Γιώργη Βασιλάκη ;

Σκέφτομαι, μήπως και δεν ζω, στο γήϊνο Πλανήτη ;

Τούτοι δεν έχουνε Θεό, ολότροζοί 'ναι μπίτι.

Ούλοι στο γέρο Διάολο «αδιάβαστοι» να πάνε,

πείνα και δίψα να τσι βρει, τσι σάρκες τους να φάνε.

 

   Γενάρης 2012               Σταύρος Φωτάκης

 
Ο Προϋπολογισμός της πόλης μας χωρίς νούμερα PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.01.12

giorgos_papamokosΟι μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς  πέρα από εορταστικές και έχουν την τιμητική τους διότι στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητείται ο Προϋπολογισμός (Π/Υ) της πόλης.
Ο Π/Υ ήταν παράσταση για έναν τον Δήμαρχο την έκλεψε. Ένα σημαντικό κομμάτι πήρε και ο Δημήτρης Πανταζόπουλος ο οποίος πάντα δείχνει την εμπειρία και τη γνώση στα δημοτικά, από κει και πέρα οι υπόλοιποι τίποτε.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Κοινωνική πολιτική ή εικονική πραγματικότητα; PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.01.12

poylos_ivannis- Κοινωνικό παντοπωλείο
- Κοινωνικό φαρμακείο
- Κοινωνικό ιατρείο
- Παιδοψυχολογικό ινστιτούτο
- Κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης
     Η οικονομική κρίση μαίνεται,αποδιοργάνωση και ανασφάλεια επικρατούν και ο δήμος εξαγγέλλει και εγκαινιάζει.Όλα με το πρόθεμα <<κοινωνικό>> ,όλα δράσεις μιας Μ.Κ.Ο.χωρίς τη συμμετοχή τοπικών κοινωνικών φορέων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γιάννης Μπότος πρώην αντιδήμαρχος Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.12.11

thumb_3425Εύχομαι σε όλες τις Ηλιουπολίτισσες και σε όλους τους Ηλιουπολίτες Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

«Πλατεία Ανεξαρτησίας»

Τον Ιούλιο του 2010 λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Ανεξαρτησίας. Μιας Πλατείας η οποία είχε κατασκευασθεί πριν από 40 χρόνια από τον τότε Δήμαρχο Κ. Δελλαπόρτα. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Γιάννη Αναγνώστου εξασφάλισε χρήματα από Ευρωπαϊκά κονδύλια για ανάπλαση των πλατειών Ανεξαρτησίας, Αναγνωσταρά, Αγίου Νικολάου και Βεάκη. Κατηγορηθήκαμε όμως από πολλούς με πρώτο και καλύτερο τον σημερινό Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο ότι το έργο αυτό είναι προεκλογικές υποσχέσεις και δεν θα γίνει ποτέ. Τώρα που το έργο έγινε και μάλιστα  με μεγάλη καθυστέρηση με αποκλειστική ευθύνη της παρούσης Δημοτικής Αρχής αν και όταν γίνουν εγκαίνια θα πρέπει αν μη τι άλλο να ζητήσετε συγνώμη κ. Βαλασόπουλε και δεύτερο να μας πείτε αλήθεια πότε θα έρθει το Μετρό στην Αγία Μαρίνα που με δική σας πρωτοβουλία εντάθηκε στο πρόγραμμα;
Αυτό μάλιστα δεν ειπώθηκε απλά αλλά μοιράστηκε σε γραπτή σας ενημέρωση και μάλιστα τις πρώτες 20 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων σας.
Απευθύνομαι όμως και σε όλους εκείνους που σας πίστεψαν και μας κατηγόρησαν. Προσωπικά τους απαντώ. Θα ήμασταν «Βλάκες» αν μπορούσαμε να αρχίσουμε το έργο 8-10 μήνες γρηγορότερα και δεν το κάναμε. Απλώς το κάναμε μόνο και μόνο να μην χαθεί η χρηματοδότηση.

Γιάννης Μπότος πρώην αντιδήμαρχος Ηλιούπολης

 
O Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ γίνετε ντίλερ για Badminton και Λυρική Σκηνή!!! PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.12.11

thumb_3318Σοβαρό θέμα έχει προκύψει από την επιπόλαιη πρωτοβουλία του Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ και  συγκεκριμένα της προέδρου του, Καίτης  Χωματά, που προτρέπει μέσω ανακοινώσεων και φυλλαδίων, τους δημότες της πόλης να παρακολουθήσουν έναντι τσουχτερής τιμής 12 και 19 ευρώ ανά άτομο,  θεατρικές παραστάσεις στην Λυρική σκηνή και στο θέατρο  Badminton.
Η κυρία Χωματά, πολιτικό  πρόσωπο του Δήμου Ηλιούπολης, υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου και διορισμένη πρόεδρος, επί αμοιβή, του (Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ), προτρέπει μέσω διαφημιστικού έντυπου που εξέδωσε ο εν λόγω  οργανισμός, οι μικροί Ηλιουπολίτες να παρακολουθήσουν ιδιωτικές παραστάσεις από ιδιώτες  θεατρικούς παραγωγούς εκτός μάλιστα  πόλης .
Η κυρία Χωματά προφανώς δεν γνωρίζει αν οι γονείς των μικρών παιδιών της Ηλιούπολης,  έχουν την χρηματική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους να δουν θεατρικές παραστάσεις που ευκόλως τους προτείνει !
Κι αν πράγματι, ορισμένα παιδιά, έχουν αυτή την δυνατότητα και πάνε τελικώς  και δουν τις παραστάσεις, τα υπόλοιπα παιδιά, που δεν έχουν, ποια θα είναι η ψυχολογική αντίδραση τους όταν, την επόμενη ημέρα στο σχολείο, στην γειτονιά, στο παιχνίδι , θα σχολιάσουν αυτά που είδαν - που ομολογουμένως, είναι αξιόλογα!
Πως θα αντιδράσει μια παιδική ψυχή, αλλά  και η ενήλικη ψυχή του γονέα, που δεν μπόρεσε να προσφέρει τελικά  στο παιδί του αυτήν την  έστω μικρή δυνατότητα που του πρότεινε ο Δήμος Ηλιούπολης;
Κύριε Δήμαρχε, ως προϊστάμενος της κυρίας Χωματά, ενημερωθήκατε σχετικώς;
Κι αν ναι, γιατί το επιτρέψατε;


Τελευταία ανανέωση ( 10.12.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αραμπατζής Γαβριήλ Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης - Δημόσια Περιουσία PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.11.11

dp_arampatzis_gavrielΤο θέμα της δημόσιας περιουσίας, είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα για την πόλη μας και ανεξάρτητα από όποιες παραταξιακές διαφορές και διαφορετικές προσεγγίσεις, η μέχρι σήμερα πορεία δείχνει ότι η ενότητα και η συντονισμένη δράση φέρνει θετικά αποτελέσματα για την πόλη μας.

Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν μέσα σε ένα μήνα, υπάρχουν δυο σημαντικές αποφάσεις:
* η αναίρεση του απαλλακτικού, υπέρ των κληρονόμων Νάστου, βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών , από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
* και η απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου απορρίπτει τις αγωγές των κληρονόμων.

Όταν λοιπόν είμαστε ενωμένοι, έχοντας συντονισμένη δράση και στόχους, έχουμε θετικά αποτελέσματα και χωρίς την υποστήριξη μεγάλων δικηγορικών γραφείων. Θεωρώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρολό στις μέχρι τώρα αποφάσεις η ανάδειξη του θέματος «δημόσια περιουσία» από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, με την κίνηση που έγινε να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των κληρονόμων. Η κίνηση αυτή έγινε με τη βοήθεια της ενισχυμένης νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας σε συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους Αργυρούπολης και Αλίμου. Πρέπει το Δημοτικό συμβούλιο, όπως έχει πει και ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου, να επιβραβεύσει ηθικά τους νομικούς του δήμου για την στάση τους μέχρι σήμερα, σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και να τους οπλίσει με δύναμη για να συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα της δημόσιας περιουσίας και χρειάζεται συμμετοχή απ' όλους. Μόνο με τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων, αυτή η περιουσία της Ηλιούπολης, δεν θα ξεπουληθεί (κάτι που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση). Η δημόσια περιουσία της Ηλιούπολης πρέπει να περιέλθει στα χέρια του λαού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους απόλαυσης και αναψυχής και, όπου χρειάζεται, χώρους για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών.

Αραμπατζής Γαβριήλ
Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών ΕΜΠ MSc
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 04.01.12 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 18 - 34 από 55
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB