spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
Εδώ οι Ψήφοι, εκεί οι Ψήφοι, που είναι οι Ψήφοι; PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.10

xristofidisΉ, πως ψήφισαν οι Ηλιουπολίτες στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές

Οι μεν αναρωτιούνται «πώς χάσαμε τον Δήμο» και οι δε πανηγυρίζουν «πώς πήραμε τον Δήμο». Ποιοί ψήφισαν ποιούς; Αν παίξουμε λίγο με τα νούμερα, εξάγουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα.
Ο Δήμαρχος  Γιάννης Αναγνώστου την πρώτη Κυριακή πήρε το 26,17% ή 8552 ψήφους. Ο κύριος αντίπαλός του Βασίλης Βαλασόπουλος πήρε  8488 ψήφους  και ήρθε δεύτερος σε απόσταση αναπνοής. Πήρε όμως τον Δήμο. Ποιοί τον ψήφισαν στον β' γύρο και του έδωσαν το 53,55% και 12513 ψήφους;
Βγαίνει κάποια άκρη αν πιθανολογήσουμε τα εξής: Πήρε 3213 από τον ομοϊδεάτη (ΠΑΣΟΚ)  συνδυασμό του κ Δημήτρη  Πανταζόπουλου (που είχε αποσπάσει 3843 ψήφους την α' Κυριακή). Πήρε και 505 από την αντάρτισσα του Αναγνώστου κ Αργυρώ Πίκουλα, και 307 από την Τ. Τσατσούλη ( ΚΚΕ ) σαν πρώην κομμουνιστής. Αυτά αθροιζόμενα στα δικά του 8488 μας δίνουν  τους 12513 που εισέπραξε την β' Κυριακή.
Με τον ίδιο συλλογισμό, αν υποθέσουμε ότι από τους ψηφοφόρους του  Αναγνώστου 150 δεν πήγαν να ψηφίσουν την β' Κυριακή, του μένουν 8402. Αν σε αυτούς προσθέσουμε  1300 από την Πίκουλα, 130 από τον Πανταζόπουλο, 250 από τον Κοκοτίνη του ΣΥΡΙΖΑ, 344 από το ΚΚΕ   και 430 από τον αριστεροοικολογικό συνδυασμό του Πατσαβού, μας δίνουν τις 10856 ψήφους  που απέσπασε την β' Κυριακή!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυτοί Είμαστε. Μπορούμε Να Αλλάξουμε; PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.11.10
loukas-giorgosΗ αποστροφή που ένιωσε ο κόσμος για την πολιτική, κυρίως μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στην προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήταν κάτι αναμενόμενο. Όπως εξίσου αναμενόμενη ήταν η διάχυτη οργή του συνόλου των Ελλήνων πολιτών για την πλειοψηφία των πολιτικών που τους εκπροσώπησαν και που κυβέρνησαν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Ακούστηκαν πολλά, όπως «κλέφτες πολιτικοί», «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και διάφορα άλλα, τα οποία απηχούσαν έκδηλα το θυμό και την αντίδραση του κόσμου για ό,τι είχε συμβεί από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ασφαλώς, τη μεγαλύτερη ευθύνη για την οικονομική εξαθλίωση του Κράτους έφεραν και φέρουν (πολλοί) Έλληνες πολιτικοί, αφού αυτοί είχαν ζητήσει την ψήφο του λαού, παρουσιαζόμενοι σ’ αυτόν ως οι, αν όχι οι ικανότεροι, τουλάχιστον οι προθυμότεροι να τον υπηρετήσουν και είχαν ορκιστεί να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ελληνικό Φυσικό Αέριο PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.11.10
Χτες ο Καρβέλας ξεβράκωσε το μεταπολιτευτικό Ελληνικό κράτος.
Καθηγητές Πανεπιστημίου με δικές τους έρευνες καθώς και με Αμερικάνικες και Γαλλικές
μελέτες απέδειξαν ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη φυσικό αέριο που αόρατα χέρια σταματάνε κάθε εξέλιξη εκμετάλλευσης του ΑΠΟ ΤΟ 1974..
Μιλάμε για  κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο. Κοιτάσματα που η νέα τεχνολογία απέδειξε ότι
είναι απίστευτου μεγέθους και αξίας. Μόνο στο κόλπο του Μεσσαρά οι επιστήμονες είπαν ότι υπάρχουν 3 τρις Κυβικά μέτρα φυσικού αερίου! Αν δοθεί η περιοχή σε εταιρεία και το Ελληνικό κράτος κρατήσει το 20% θα εισρεύσουν στα ταμεία του 170 δις ευρώ και θα λύσει τόσο το χρέος όσο και για 50 χρόνια το ενεργειακό θέμα της κεντρικής Ευρώπης!
Δηλαδή αντί να πετσοκόβουμε μισθούς θα μπορούσαμε να ξεκινήσαμε εξορύξεις
που θα μας φόρτωναν λεφτά και θέσεις εργασίας για τα ναυπηγεία, τα ανώτατα
εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα διυλιστήρια κτλ. Θα σώζαμε την Ελλάδα χωρίς να
ματώσει ο Έλληνας!
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.11.10

loukas-giorgosΗ πλειοψηφία των συμπολιτών μας συχνά επαίρεται για τη Δημοκρατία μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας και τις αρχές που διέπουν τη Δημοκρατία μας, κάθε Έλληνας και Ελληνίδα έχουν θεωρητικά το δικαίωμα να εκλεγούν σε όλα τα δημόσια αξιώματα εφ' όσον δεν τους έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και υπό κάποιες προϋποθέσεις (ηλικιακές κλπ). Στην πράξη, όμως, είναι έτσι; Γιατί, εν προκειμένω, το ζητούμενο δεν είναι αν αναγνωρίζεται σε όλους μας το δικαίωμα να εκλεγούμε σε κάποιο δημόσιο αξίωμα, αλλά το κατά ποσό ο λαός μας έχει πλέον καταστεί αντάξιος της Δημοκρατίας μας και είναι ώριμος να εκλέγει και να αναδεικνύει συμπολίτες μας ικανούς και πρόθυμους να προσφέρουν στον τόπο τους, ανεξαρτήτως καταγωγής και κοινωνικού status. Η' μήπως μας στοιχειώνουν ακόμα τα κατάλοιπα του νεποτισμού που είναι συνυφασμένος με την πολιτική ζωή της χώρας μας από την απελευθέρωσή της και μετά;

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου παρακολουθήσαμε κυρίως τις δύο μεγάλες παρατάξεις του τόπου είτε να δίνουν το επίσημο χρίσμα για τη θέση του Δημάρχου σε  γόνους γνωστών και παλαιών πολιτικών τζακιών είτε απλά να τους στηρίζουν μην προκρίνοντας άλλους υποψηφίους ως ένδειξη σεβασμού προς τις οικογένειες τους. Βέβαια, το ποιους θα προωθήσει και θα στηρίξει ένα πολιτικό κόμμα είναι δικαίωμά του.  Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά είναι γιατί η πλειοψηφία του κόσμου τελικά επιλέγει και αναδεικνύει αβίαστα, κάποιον που προέρχεται από ένα τζάκι ή φέρει το επώνυμο ενός πολιτικού ή ενός προύχοντα μίας τοπικής κοινωνίας, χωρίς, προηγουμένως, να έχει  προσπαθήσει  να τον αξιολογήσει, να ενημερωθεί για την κοινωνική προσφορά του και την επαγγελματική του σταδιοδρομία και να ενδιαφερθεί να μάθει για την ηθική του υπόσταση. Και αν, βέβαια,  πρόκειται για κάποιο αξιόλογο, ικανό και πρόθυμο να προσφέρει άτομο, τότε καλώς και τον εκλέγουμε. Αν, όμως, δεν είναι τέτοιο;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοσιονομικό Πρόβλημα Της Ελλάδος Στα Μάτια Ενός Μη Οικονομολόγου PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.03.10
loukas_giwrgosΠροσφάτως, έχουμε γίνει μάρτυρες του δυσεπίλυτου δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δηλαδή του υπέρογκου δημοσίου χρέους της, το οποίο ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ, και του τεράστιου ελλείμματος που παρουσιάζει. Συγχρόνως, έχουμε γίνει μάρτυρες συνεχών και βαρέων υποτιμητικών σχολίων των ευρωπαίων εταίρων μας και των ξένων Μ.Μ.Ε. για την κατάσταση της οικονομίας μας, αλλά, κυρίως, για την υπαίτια απόκρυψη των αληθινών οικονομικών στοιχείων στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί και για το πώς φτάσαμε ως εδώ έχουν ακουστεί πολλές θεωρίες και έχουν γραφεί πάρα πολλές αναλύσεις από τους ειδήμονες και από έγκριτους οικονομικούς επιστήμονες. Κάποιοι (λίγοι είναι η αλήθεια) λένε ότι η Ελλάδα δεν άντεξε την πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση και τώρα βιώνει μία περίοδο ύφεσης, άλλοι θεωρούν ότι και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα σημαντικότερες, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα δημοσιονομικά προβλήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμα φανεί, και ότι απλά έτυχε η χώρα μας να είναι αυτή στην οποία έλαχε να «σπάσει» η φούσκα, η οποία, όμως, υφίσταται και σε άλλα κράτη. Κάποιοι διατείνονται ότι στην ουσία η Ελλάδα είναι το θύμα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ευρώ και στο Δολλάριο και πληρώνει το τίμημα της διαμάχης αυτής, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η χώρα μας είναι έρμαιο κερδοσκόπων και κερδοσκοπικών funds που έχουν αποφασίσει να μπουν στο παιχνίδι των ομολόγων κλπ.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρασκευάς: «Με ποιους θα εφαρμόσεις την πολιτική σου, με τους γιαλαντζή η με τους γιάπηδες; PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.02.10

Έλλειμμα πολιτικού προσανατολισμού στο σύνολο της Κυβέρνησης διαπιστώνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Παρασκευάς, αποτιμώντας τους πρώτους μήνες κυβερνητικής δραστηριότητας. «Ασύμπτωτες συνιστώσες δεν δίνουν σαν άθροισμα κοινή συνισταμένη» δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στη «δ» ενώ με αφορμή τον επιχειρούμενο διαχωρισμό στη λειτουργία κόμματος και κυβέρνησης, καλεί τους θιασώτες αυτής της άποψης να απαντήσουν «με ποιους θα εφαρμόσεις την πολιτική σου, με τους γιαλαντζή η με τους γιάπηδες;»
Ο κ. Παρασκευάς αναγνωρίζει καλές προθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνει όμως «αναβλητικότητα, έλλειψη σταθερής πλεύσης, ανάλωση χρόνου σε συσκέψεις και παρασυσκέψεις, που οδηγούν σε παραλυσία και απώλεια πολύτιμου «πολιτικού χρόνου». Θεωρεί πως με την ανοιχτή διαβούλευση η κυβέρνηση χάνει χρόνο, ενώ υπαινίσσεται ότι δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας αφού όπως σημειώνει «το διαδίκτυο δεν είναι «πανάκια» ίσως είναι και το πιο αντιδημοκρατικό και φασιστικό δημιούργημα».

Διαβάστε περισσότερα...
πηγή Επικοινωνία -  Της ΡΕΝΑΣ ΔΙΑΚΙΔΗ
 
Πρόγραμμα Καλλικράτης: Το «Καπέλωμα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Συνεχίζεται PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.01.10

Προσφάτως, η Κυβέρνηση παρουσίασε και έδωσε στη δημοσιότητα το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που  αφορά τη συνένωση και, κατά συνέπεια, τη μείωση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. (Δήμων και Κοινοτήτων) από 1.034 σε μόλις 370 και την ανασυγκρότηση των δευτεροβάθμιων Ο.Τ.Α. σε επίπεδο Περιφέρειας (με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και την αντικατάστασή τους από λιγότερες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις) και που αποσκοπεί, κυρίως, στον περιορισμό των δαπανών λειτουργίας των Ο.Τ.Α.  Το εν λόγω εγχείρημα προετοιμαζόταν από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τελικά θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γεγονός που καταδεικνύει αβίαστα τη σημασία και την αναγκαιότητα που έχει για όλους μας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και χρώματος,  η άμεση εφαρμογή του Προγράμματος αυτού, ειδικά σε μία εποχή που τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε άθλια κατάσταση, κυρίως λόγω των υπέρογκων κρατικών δαπανών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ν.Δ. σε κρίσιμο σταυροδρόμι PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.11.09
Μετά την εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία, πέραν της αναζήτησης νέου αρχηγού, θα πρέπει να προχωρήσει στην επικαιροποίηση των ιδεολογικών της αρχών και στον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής της δομής και λειτουργίας. Μόνον έτσι θα μπορέσει ξανά να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία με αξιόπιστες πολιτικές προτάσεις για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η συζήτηση αυτή πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να εστιάσει στους ακόλουθους άξονες:
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 35 - 51 από 55
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB