spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
Η Νέα Δημοκρατία… τρελάθηκε! PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.12.08

christofidis-elΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ  ΑΥΣΤΗΡΟ!
Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο ότι το ΑΣΕΠ και το Υπουργείο Εσωτερικών προωθούν τροποποιήσεις που αλλάζουν  ριζικά το θεσμικό πλαίσιο των προσλήψεων   «με στόχο την αξιοκρατία και την διαφάνεια σε όλη την διαδικασία». Και μας ήρθε στο νου πώς ξεκίνησε το  ΑΣΕΠ και πού κατέληξε. Από το 1976 (κυβέρνηση Κ. Καραμανλή) λειτουργούσε στο Υπουργείο Προεδρίας ένα είδος «ΑΣΕΠ» που έκανε τους διαγωνισμούς  για την εισαγωγή στο Δημόσιο.
Λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 1981 που για πρώτη φορά κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ο τότε υπουργός Προεδρίας αείμνηστος Μένιος Κουτσόγιωργας, το κατήργησε. Είχε έρθει η ώρα της  ΑΛΛΑΓΗΣ. Έπρεπε  να βολευτούν οι στρατιές των ημετέρων που αγωνίσθηκαν για το Κίνημα. Οι «πρασινοφρουροί» , τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων και οι φίλοι τους, οι πράσινοι φοιτητές, η εκλογική πελατεία τόσων βουλευτών που για πρώτη φορά έβλεπαν το κατώφλι της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποια εξέγερση και ποια Αριστερά; PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.12.08

Ο Χρήστος Γιανναράς στο ΣΚΑΪ

"Θα πρέπει να δούμε με ψυχραιμία τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η φυσική εξέλιξη, το φυσικό αποτέλεσμα πολύ συγκεκριμένων πρακτικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και στο κράτος. Υπάρχει, όμως, και ένα τεράστιο κενό στο κράτος και στην πολιτική. Δηλαδή, είναι φανερό ότι από δεκαετίες τώρα η πολιτική δεν υπηρετεί το κράτος, δεν χρησιμοποιεί το κράτος για να υπηρετήσει την κοινωνία, αλλά συνιστά εντελώς συντεταγμένες οργανωμένες ομάδες συμφερόντων οι οποίες επιδιώκουν την εξουσία για σκοπούς φανερά ιδιοτελείς, γι' αυτό και δεν μπορούν να λυθούν τα κεντρικά προβλήματα του κοινωνικού βίου".

 Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Χρήστου Γιανναρά στον Άρη Πορτοσάλτε στις 19 Δεκεμβρίου 2008

ΣΚΑΪ Διαβάστε περισσότερα...

Τελευταία ανανέωση ( 22.12.08 )
 
Τι ρόλο παίζουν τα αστυνομικά όργανα ; PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.12.08
christofidis-elΤον περασμένο Μάρτιο, συνεργεία του Δήμου Ηλιούπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Αναγνώστου, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και με την παρουσία πολιτών, απελευθέρωσαν ένα ακόμη οικόπεδο που είχε καταπατήσει η ιδιοκτήτρια διπλανού ακινήτου, στην Καρνεάδου 7. Απομακρύνθηκαν  τα παρανόμως τοποθετηθέντα κάγκελα, φυτεύτηκαν δένδρα και στήθηκε πινακίδα δηλωτική του Δημόσιου χαρακτήρα του οικοπέδου.
Τελευταία ανανέωση ( 21.12.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα προβλήματα των σχολείων δε μπορούν να λυθούν σε ένα χρόνο. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.10.08

Arampatzis-GavriilΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης στις 2/10/08, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γαβριήλ Αραμπατζής έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, για θέματα σχετικά με την κατάσταση των σχολείων, το φυσικό αέριο στα σχολεία, το parking στο σταθμό μετρό και τα  λεωφορεία του ΟΑΣΑ στην πόλη.
Παραθέτονται οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Γαβριήλ Αραμπατζή κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 52 - 55 από 55
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB