spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Για ποιούς λόγους μετακινεί ξανά ο Δήμαρχος εργαζόμενους στο Δήμο;
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω": 6 Απριλίου 1941 - Ένα ακόμη μεγάλο ΟΧΙ στην ιστορία μας.
Λίγες σκέψεις για την επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Ας βγάλουμε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Η απομόνωση όσων επενδύουν σε αυτές τις πρακτικές βίας θα μας οδηγήσει στην έξοδο από αυτό το τοξικό κλίμα που δηλητηριάζει την κοινωνία.
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Καταδικάζουμε τα επεισόδια που συνέβησαν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης
Aλεξάνδρα Καραχάλιου - "Η Πόλη που θέλω" : Για την 8η Μαρτίου , Ημέρα της Γυναίκας.
--= Web tv =--
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω" για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας.
Αρχική arrow Το Χρονογράφημα μας
Το Χρονογράφημα μας
Το χρονογράφημα μας - Νοσταλγίες φετινές - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.08.12

nikos_moulinosΑπό διακοπές που λένε, τέλος! Τώρα, μεγάλες ήτανε , μικρές ήτανε , λίγη σημασία έχει. Το πιο σημαντικό είναι πως μας τελείωσαν για φέτος, έτσι ; Κι όμως μπορεί να μας τελείωσαν, όμως ευτυχώς, ή και δυστυχώς, δεν τελειώσαμε μαζί τους μιας και θα μένουν ανοικτά τα τεφτέρια κι οι δοσοληψίες από τις αναμνήσεις καταγραμμένες στο σκληρό δίσκο του μυαλού μας.
« Που λες...», θα λες ύστερα από χρόνια σε κάποιο μικρό ή μεγάλο ακροατήριο για το πώς πέρασες τις φετινές διακοπές, θα παίρνεις μια ανάσα και θα προσθέτεις «Δύσκολα, που να στα λέω...» και θα σταματάς ξαφνικά για να δώσεις έμφαση και περιεχόμενο στα λεγόμενα σου σουφρώνοντας τα χείλη και κουνώντας το κεφάλι πέρα - δώθε κι ύστερα από μια μικρή αλλά σκόπιμη διακοπή θα επανέρχεσαι με το ανάλογο ύφος για να δώσεις συνέχεια στη κουβέντα « Αλλά...» πλην , όμως, θα μένεις εκεί, σαν να κάνεις... στάση, προκειμένου να εξιτάρεις το ενδιαφέρον και την περιέργεια του ακροατηρίου σου όσο γίνεται περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Ολυμπιακά σχόλια - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.08.12
nikos_moulinos« Που λες Καίτη μου τι ήτανε αυτό πάλι ; ναι καλέ , με τους ολυμπιακούς, ε ;... ναι αυτό που δείξανε στη τηλεόραση για τελετή έναρξης, καλέ , τι να σου λέω τώρα, ντράπηκα, πέσανε τα μούτρα μου, δεν ήξερα που να κοιτάξω, και στο λέω εγώ που ξέρεις πόσο large είμαι σε όλα μου και είμαι και αντικειμενική, έτσι ; μα τι είναι αυτά που λες χρυσή μου, αν είναι δυνατόν εγώ να... ; κι εδώ που τα λέμε, θορυβώδες ; ήτανε και με το παραπάνω, παραδοσιακό, ναι, εκκεντρικό θα σου ξαναπώ ναι σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν πνευματώδες... να φταίμε εμείς ; α, δε πας καλά, από πού κι ως που ; αστεία θα λες, αλλά εμείς Καίτη μου , πώς να το κάνουμε έχουμε και κουλτούρα , τη κουβαλάμε χρόνια και χρόνια, αυτό που λένε ιστορία, ναι Καίτη έχουμε ιστορία και βέβαια δε φταίμε γι αυτό, πώς να το κάνουμε ; έτσι βλέπουμε και  τα πράματα αλλιώς, είναι μέσα μας, στο DΝΑ μας, δε κρατήθηκα , ναι...ναι... το είπα αμέσως στο Σωτήρη, καλά , αυτός παιδί μου, τι να σου λέω τώρα, στη κοσμάρα του, έτρωγε ξηρούς καρπούς και το ουισκάκι του, δίπλα, εγγλέζος ο τύπος, στη βεράντα, μόνοι μας καλέ, είχα καλέσει τους κουμπάρους μας, που μου έχουνε βαφτίσει, τι ποιόν, την Αναστασία καλέ, ε, αυτούς λέω χριστιανή μου , άκου τι ρωτάει!
Τελευταία ανανέωση ( 04.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Μ ‘αγιόκλημα και γιασεμιά - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.07.12

nikos_moulinosΣτο σινεμά, ύστερα από καιρό, όπως κάναμε παλιά, με μια ταινία σε «παλιά» βερσιόν, ασπρόμαυρη, βουβή, ο τίτλος ΑΡΤΙΣΤ, ωραία ταινία με ρομαντικό τέλος καθώς θριάμβευσε ο έρωτας, πολυβραβευμένη ταινία , Κυριακή , βραδινή παράσταση, στο δικό μας καλοκαιρινό σινεμά , τη ΜΕΛΙΝΑ, στην πλατεία της πόλης. Λίγος κόσμος σχετικά, αλλά με καλή διάθεση, το έβλεπες στα πρόσωπα τους, στη κίνηση τους, με τα φευγαλέα χαμόγελα, εύκολα , μπορεί κι αναίτια, τα σύντομα σχόλια, ή την πειρακτική διάθεση τους, κρατώντας τα εισιτήρια για να κάνουν αέρα κι ένα μπουκάλι νερό που μας έχει γίνει κάτι από κομμάτι του όλου μας. Ρώτησα τον υπεύθυνο, αυτόν που κόβει τα εισιτήρια πριν μπεις , πως πάει το σινεμά από θεατές, βλέπεις, σκέφτομαι, καλοκαίρι όσο να είναι κι ο κόσμος λείπει, ζέστη, αλλά και τα οικονομικά πρίμο - σεκόντο κι έπειτα από ταινίες οι περισσότερες έχουν παιχτεί το χειμώνα και μερικές είναι παλιές.

Τελευταία ανανέωση ( 03.08.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Επικίνδυνα - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.07.12
nikos_moulinosΒία ! Τη βιώνουμε όλο και περισσότερο, όλο και πιο έντονα, σε πολιτικό, κοινωνικό , οικονομικό επίπεδο. Εγκαταστάθηκε, με κινήσεις αργές και σταθερές, μεθοδευμένα και στοχοποιημένα, στην καθημερινότητα μας. Πρώτα, με απαιτήσεις και τον αέρα νεαρής προκλητικής και καπριτσιόζας Τήλε - πρωταγωνίστριας σε χαβαλετζίδικη έκδοση. Κάναμε χάζι ! Πολλοί ήταν που το διασκέδαζαν στην αρχή. Αρκετοί αυτοί που το θεωρούσαν ως τίμημα- τιμωρία παραλείψεων , αδιαφορίας ή ανικανότητας των πολιτικών. Τώρα, δημιουργεί, σχεδόν, εικόνα τετελεσμένων και αδιέξοδου σε μια ατμόσφαιρα έντασης. Κυκλοφορεί, παντού, σε διάφορες μορφές και αποχρώσεις. Ημέρες και ώρες δύσκολες, να θυμίζουν κάτι από μουντό, με την απόγνωση δίπλα μας, πιο κοντά, να μην γίνεται. Με το φόβο, την αγωνία, το θυμό, τη πίκρα σε ένα κράμα μελαγχολίας και προβληματισμού. Δυστυχώς! Αν δεν είναι αργά, είναι τουλάχιστον πολύ καθυστερημένα !
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Μετά τις εκλογές - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.06.12
nikos_moulinosΠάνε κι αυτές , έγιναν, ανήκουν αλλού, πέρασαν στην ιστορία. Απομένει, όμως, να δούμε πως θα την περάσουμε κι εμείς  από ‘ δω και πέρα. Πάντως , το καλό είναι ότι αποκτήσαμε κυβέρνηση. Εύκολο δεν ήτανε, έτσι λέγανε, τώρα όμως, ωρίμασε το πράμα και πριν σαπίσει βρέθηκε λύση. «Ευτυχώς !» μου έλεγε τις προάλλες κι ο Σωτήρης, κάνοντας το σταυρό του, που δυο πράγματα δεν μπορεί να μην έχει ο Σωτήρης, στη ζωή του,  το ένα, το είπαμε κιόλας, είναι η κυβέρνηση , το δεύτερο είναι η Ιουλία , «αν και...μετά τόσα χρόνια, καταλαβαίνεις , ε; » συμπλήρωσε με νόημα. Έχουμε , λοιπόν, κυβέρνηση. Θα μου πεις τρικολόρε, βλέπεις αδερφέ πνέει γαλλικός άνεμος, τι να κάνουμε να τον στείλουμε πίσω ; κι αν παρεξηγηθεί ο Ολάντ ; Και βέβαια το χαρήκαμε όλοι, κι άμα λέω όλοι εννοούμε όλοι, οι ευρωπαίοι πρώτοι και καλύτεροι, θες οι G20 ; χαρές να δεις, ο Ομπάμα; δεν κρατιόνταν, ακόμα και τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής αλλά με δική τους... βουλή, αναρωτιόνταν γιατί αργήσαμε τόσο πολύ. Η εξήγηση είναι απλή , οι δουλειές είχανε μείνει πίσω , ενώ τώρα , όλοι, μα όλοι θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και ευκολότερα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 32
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB