spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Για ποιούς λόγους μετακινεί ξανά ο Δήμαρχος εργαζόμενους στο Δήμο;
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω": 6 Απριλίου 1941 - Ένα ακόμη μεγάλο ΟΧΙ στην ιστορία μας.
Λίγες σκέψεις για την επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Ας βγάλουμε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Η απομόνωση όσων επενδύουν σε αυτές τις πρακτικές βίας θα μας οδηγήσει στην έξοδο από αυτό το τοξικό κλίμα που δηλητηριάζει την κοινωνία.
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Καταδικάζουμε τα επεισόδια που συνέβησαν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης
Aλεξάνδρα Καραχάλιου - "Η Πόλη που θέλω" : Για την 8η Μαρτίου , Ημέρα της Γυναίκας.
--= Web tv =--
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω" για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας.
Αρχική arrow Το Χρονογράφημα μας
Το Χρονογράφημα μας
Το χρονογράφημα μας - Κουνοπόπληκτοι …σκεφτείτε - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.13
nikos_moulinosΤα κουνούπια είναι έντομα κι εμείς ήμαστε ...άνθρωποι! Τα κουνούπια, γενικά, τσιμπάνε... Αλλά εμας μας τσιμπάνε και τα κουνούπια και οι εκάστοτε... υπουργοί οικονομικών. Το θέμα είναι, ότι εμείς ...κινδυνεύουμε κι από τα κουνούπια κι από τους υπουργούς οικονομικών. Για να ξεφύγεις είναι κομμάτι δύσκολο έως αδύνατο εκτός και «ληφθούν» μέτρα. Τα κουνούπια βγαίνουν από μόνα τους , εκεί κατά το καλοκαίρι, που αρχίζει ο καιρός να ζεσταίνει, για να ασκήσουν, όπως λένε, τα καθήκοντα τους. Τους πολιτικούς τους «βγάζουμε» εμείς , κάθε εποχή, και ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ευθύνη που... «βγήκαν!» Για εμάς αποφασίζουν και οι πολιτικοί , όπως και τα... κουνούπια, γιατί μας θεωρούν , και οι δυο τους ...πελάτες! Με απλά ελληνικά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς! Όμως τα κουνούπια και οι πολιτικοί είναι αντίπαλοι! Και σαν αντίπαλοι , τα μεν κουνούπια θέλουν να πιούν το αίμα των πολιτικών, ενώ οι πολιτικοί κάνουν ότι μπορούν για να τα εξοντώσουν.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Κι από φαί ; το… βλέπετε ! - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.02.13
nikos_moulinosΟ Σωτήρης είναι κατακόκκινος ! Απέναντι του, ακριβώς, σχετικά κοντά, στο βάθος του μαγαζιού μια τηλεόραση λέει τα δικά της. Αυτό πρέπει να είναι η αιτία που έγινε κάτι από σακχαρούχο τεύτλο, κοινώς παντζάρι. Έχει ανάψει μ' αυτά που βλέπει και ακούει από ώρα. « όχι πες μου σε παρακαλώ, μπορείς να κάνεις κι αλλιώς και να μη νευριάσεις ;» δείχνει να συμπεραίνει. Ο άλλος, ο φίλος, παρακολουθεί και δε μιλάει και τον κοιτάζει περίεργα διότι δεν έχει καταλάβει. «Ρωτώ ;» συνεχίζει ο Σωτήρης σε έντονο ύφος και συμπληρώνει δικαιολογούμενος « τάχω πάρει ξέρεις ! » Ο άλλος κάνει να μιλήσει αλλά τον κόβει ο Σωτήρης « μη μιλάς ...το ερώτημα είναι ρητορικό κι αφού είναι ρητορικό θα απαντήσω εγώ... κατάλαβες ; » Ο άλλος σπάει ένα χαμόγελο, μεταξύ απορίας και τσαντίλας, και περιμένει , όπως η κυβέρνηση την ανάπτυξη - υπομονή , που θα πάει ; θα έρθει, πόσο απέχει το Κατάρ ; Ο Σωτήρης είναι συνήθως πολύ ήσυχος. Σαν άνθρωπος, δε λέω, όπως όλοι μας άλλωστε έχει τα δικά του, αλλά σε γενικές γραμμές ο Σωτήρης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Τώρα όμως είναι στα χάι του από τσαντίλα λες και είναι απλός φίλαθλος της... ΑΕΚ « όχι να μου πεις, έχουμε κρίση αδερφέ ή δεν έχουμε ;» σταματά και παίρνει ανάσα κι επανέρχεται σε self service διάλογο «πως δεν έχουμε, παραέχουμε αν θες να ξέρεις...» Σουφρώνει τα χείλη και κοιτάζει ολόγυρα και προχωράει « λοιπόν ;» Ο άλλος σιωπά και περιμένει σαν την ...αντιπολίτευση.
Τελευταία ανανέωση ( 05.02.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας- Ε και λοιπόν; - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.12.12
nikos_moulinosΓιορτές! Έρχονται γιορτές , λέει. Τι έρχονται δηλαδή που ήρθανε. Δίπλα μας είναι. «Τι δίπλα μας ; » επιμένει ο Σωτήρης, «τις ακουμπάμε!» Έπειτα είναι και η ατμόσφαιρα, τα στολίδια , που επιμένουν στην αναγγελία της αλλαγής. Οι γιρλάντες, οι κλάρες από δέντρα, τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν λες και σου κλείνουν το μάτι για τα ...περαιτέρω. Ολόκληρη η πόλη, τουλάχιστον κεντρικά, στον ίδιο ρυθμό. Αλλά με... περικοπές. Ψιλοστολισμένη. Σχεδόν από δείγμα. Ημιγιορτινά που λένε !«Να βάλουμε ρε παιδί μου κάτι να θυμίζει τις μέρες που έρχονται μπας και ξεγελάσουμε τον κόσμο, αλλά με μέτρο, ένεκα έλλειψης ρευστότητας...» εξηγεί φίλος επιχειρηματίας που βλέπει τις δουλειές του όπως του Βενιζέλου- όλο και πιο κάτω. Με άλλα λόγια «μια από ...ολίγη». Σκέτα πράματα. Δύσκολοι , λέει , οι καιροί!
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας (Σου – λέει – (α) μαν !) Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.11.12

nikos_moulinosΔε μπορεί, τηλεόραση θα βλέπετε! Ότι βλέπετε, βλέπετε, είμαι περισσότερο από σίγουρος. Αν και μερικοί υποστηρίζουν πως δεν… βλέπεται! Τελοσπάντων!
H τηλεόραση είναι καλή μέχρι να «χαλάσει». Όλα τα πράματα, θα μου πεις, είναι καλά μέχρι να χαλάσουν, σιγά τη διαπίστωση – ναι , συμφωνώ, αλλά, η διαφορά είναι, ότι μερικά δεν μπορεί να είναι χαλασμένα για πολύ καιρό γιατί έχουν επίπτωση στην υγεία μας. Όπως λέει κι ο Σωτήρης που του αρέσουν τα σουβλάκια στη ….Βουλιαγμένη, και μιλάει με οικονομικούς όρους, «την σήμερον ημέρα η τηλεόραση δεν είναι βιώσιμη» και βέβαια αν ακολουθήσουμε τις υποδείξεις του «δου – νου – του» της χρειάζεται κούρεμα, τουτέστιν να το πάμε αλλιώς!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Ο μεγάλος κακός Δράκος κι ο Μικρός κακός δράκος - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.11.12

nikos_moulinosΆντε πάλι , μέτρα! Το βρήκανε εύκολο μου φαίνεται. Όλες οι κυβερνήσεις, τα τελευταία τρία χρόνια, τη «βρίσκουν» με το ίδιο ρεφρέν – «χωρίς τα μέτρα το χάος!» Το χάος με τα μέτρα δίπλα – δίπλα, σαν να είναι δίδυμα. Δηλώνουν, ότι θα είναι τα τελευταία ,οι κάθε φορά τελευταίοι που μας ράβουν τα νέα μέτρα. Όμως, αυτό το έχουν ξαναπεί κι οι προηγούμενοι, αλλά δεν…Κι ύστερα ήρθαν οι δικαιολογίες που τις λένε δυσκολίες . Κάτι που αργήσαμε για να κάνουμε τα αναγκαία και χρήσιμα, κάτι η τρόικα, κάτι το κλίμα, γενικά και ειδικά, η λύση είναι σαν από τυποποιημένο προϊόν : μέτρα που κοντεύουν να γίνουν χιλιόμετρο. Φτιάξαμε κι ένα Δράκο , μεγάλο , κακό, αδηφάγο. Και κάθε φορά οι υπεύθυνοι μας τον δείχνουν για να μας υπενθυμίσουν ότι αυτοί δεν φταίνε

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 32
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB