spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow "Ψηφιακό άλμα στην παραγωγικότητα"
"Ψηφιακό άλμα στην παραγωγικότητα" PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.05.08
«Να πραγματοποιήσει η χώρα μας ένα ψηφιακό άλμα στην παραγωγικότητα, ένα ψηφιακό άλμα στην ποιότητα ζωής». Αυτό τόνισε με έμφαση ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη Ημερίδας για την παρουσίαση του Έργου «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες». Την ημερίδα συνδιοργανώνει το υπουργείο μαζί με την «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ». Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι ο παραπάνω στόχος «υπερβαίνει τα στενά όρια της απλής εισαγωγής σε φορείς της Διοίκησης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των πολιτών και των επιχειρήσεων και στην απελευθέρωση του δυναμικού τους προς όφελος όλων μας, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προκαθορισμένη στρατηγική».

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος οι «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες», με συνολικό προϋπολογισμό 28.850.000 €, καλύπτει 470 Δήμους, με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων, και αποτελεί έργο πνοής για την προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδίως στην Περιφέρεια. Τις αμέσως επόμενες ημέρες μάλιστα, στις αρχές Ιουνίου, θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των Δήμων για να εξυπηρετηθούν.

Συμπλήρωσε δε ότι «με τον τρόπο αυτόν, οι μικροί και μεσαίοι Δήμοι της Χώρας έχουν την ευκαιρία να εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες τους και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την αποτελεσματικότητά τους, θέτοντας στη διάθεσή τους, μέσω του Διαδικτύου, ένα φιλικό και εύχρηστο διαδραστικό κανάλι εξυπηρέτησης αυτών, όπως και των τοπικών επιχειρήσεων».

Σε πρακτικό επίπεδο, είπε ο υπουργός ότι μέσω «της Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης παρέχονται για κάθε Δήμο υπηρεσίες δυναμικής πληροφόρησης των πολιτών, αλληλεπιδραστικές υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονικές αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, αιτήματα και καταγγελίες πολιτών, ενημέρωση δικαιούχων κ.ά.»

Σχετικά με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε ότι αναβαθμίζει τις δομές και τις υποδομές της, αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά της, εμβαθύνει την τοπική δημοκρατία, ενισχύει την αποκέντρωση, θωρακίζει τη διαφάνεια, διευρύνει την πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία, ενδυναμώνει τη συμμετοχή του δημότη στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, συμβάλλει καταλυτικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Τελευταία ανανέωση ( 29.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB