spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Η ΚΕΔΚΕ για τις δομές φύλαξης παιδιών
Η ΚΕΔΚΕ για τις δομές φύλαξης παιδιών PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.07.08
Την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν τη διασφάλιση της λειτουργίας και βιωσιμότητας των εκατοντάδων Δομών φύλαξης παιδιών των Δήμων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο ζητά με νέα ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ από τα συναρμόδια υπουργεία.Πρόκεται για παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ΚΔΑΠ- ΜΕΑ κ.λπ.) Σε διαφορετική περίπτωση η Αυτοδιοίκηση θα απαντήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις από κοινού με τους εργαζόμενους.

Η ΚΕΔΚΕ εμμένει στην αρχική της πρόταση - η οποία σημειωτέον έχει κατατεθεί τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο στα συναρμόδια υπουργεία - και περιλαμβάνει:

· Το ετήσιο ποσό της επιχορήγησης για κάθε νήπιο να ανέρχεται στις 3.500 ευρώ και για κάθε βρέφος στις 6.000 ευρώ, ενώ το ποσό για τα ΚΔΑΠ να ανέρχεται στις 3.000 ευρώ ανά παιδί και για τα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ στις 6.000 ευρώ ανά παιδί ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της πολιτείας, το υπόλοιπο ποσό για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Δομών και για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους θα πρέπει να καλυφθεί από εθνικούς πόρους.

· Να προστεθούν, όπως είχε ζητήσει αρχικά η ΚΕΔΚΕ, στις ωφελούμενες γυναίκες και για όλες τις Δομές Φύλαξης Παιδιών οι άνεργες μητέρες, οι μετανάστριες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που η ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση αποκλείει.

· Να προβλεφθεί ρύθμιση για το οικογενειακό εισόδημα των εν διαστάσει γυναικών και να επανεξεταστεί το όριο εισοδήματος των ωφελούμενων οικογενειών.

· Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης άδειας λειτουργίας για τους πρώην κρατικούς και νυν δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα.

· Να εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης για τους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους στις Δομές Φύλαξης Παιδιών αντίστοιχο - και με βελτιώσεις - με αυτό που ίσχυσε για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ. Μέχρι την εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης να παραταθεί ο χρόνος απασχόλησής τους στις δομές που υπηρετούν ήδη.



Η ΚΕΔΚΕ στην απόφασή της τονίζει ότι η Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να δεχθεί να τεθεί σε αμφισβήτηση το κοινωνικό έργο που προσφέρουν εδώ και μια δωδεκαετία εκατοντάδες δομές σε χιλιάδες οικογένειες, που αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών τους στις τοπικές κοινωνίες. Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔΚΕ θεωρεί ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των πολιτικών πρόνοιας, που οφείλει να παρέχει ιδιαίτερα στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB