spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Περιφέρεια Αττικής arrow Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας, υπό την αιγίδα της νομαρχίας Αθηνών
Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας, υπό την αιγίδα της νομαρχίας Αθηνών PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.09.08
Εκδηλώσεις μνήμης για τη 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, και στις 22 του μήνα, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Αθηνών.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει, στις 9 το πρωί, αρχιερατική θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, Αθανάσιου Λαγοδήμου, στις 10.30 δέηση στο μνημείο του εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης και στις 11.30 κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και εκπροσώπους Οργανώσεων και Σωματείων.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, με πολιτιστικά δρώμενα υπό τον τίτλο "Μικρασιατικά", χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο "ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ", στο λόφο του Φιλοπάππου, από τις πολιτιστικές ομάδες της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο, ο νομάρχης Αθηνών, Ι. Σγουρός, προέβη στην παρακάτω δήλωση: "Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος είναι ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. Απέναντι στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων, που δολοφονήθηκαν, έχουμε χρέος να μη ξεχάσουμε. Μόνον έτσι θα διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και θα αποτρέψουμε να διαπραχθούν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον".

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB