spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Συνέντευξη Τύπου ΤΕΔΚΝΑ για το περιβάλλον
Συνέντευξη Τύπου ΤΕΔΚΝΑ για το περιβάλλον PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.09.08
Τη σημαντικότητα των δράσεων γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να εξασφαλίζεται καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες, επισήμαναν, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας "Βιώσιμης Κινητικότητα 2008", ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω, Δ. Καλογερόπουλος, ο γεν. γραμματέας και δήμαρχος Χολαργού, Δ. Νικολάου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ένωσης και δήμαρχος Ηλιούπολης, Ι. Αναγνώστου, με τη συμμετοχή και της δημοτικής συμβούλου του δήμου Αθηναίων, κ. Β. Τριφύλλη. Ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε πως η ΤΕΔΚΝΑ δίνει μεγάλη μεγάλη έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι για να επιτευχθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών χρειάζεται αφενός η ευαισθητοποίηση των ιδίων και αφετέρου η ενίσχυση της προσπάθειας από την πολιτεία.

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει ήδη κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως, για παράδειγμα, η αντικατάσταση σε κάποιους δήμους των απορριμματοφόρων από άλλα, αντιρρυπαντικά, νέας τεχνολογίας, πλην όμως, αυτό πρέπει να γίνει σε όλους τους δήμους", τόνισε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και πρόσθεσε ότι η εικόνα θ΄ αλλάξει, όταν τεθούν σε ισχύ οι μητροπολιτικές λειτουργίες των πόλεων.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος, έχουν ανακοινωθεί προγράμματα «Πράσινης Ζωής στην Πόλη», που προβλέπουν την κατασκευή ποδηλατόδρομων ή νησίδων πρασίνου, με την χρηματοδότηση της Ε.Ε.. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, τα οποία, όμως, όπως δήλωσαν οι δήμαρχοι, δεν έχουν αποδώσει.

Κατά τη συνέντευξη, ανακοινώθηκαν για τις επόμενες μέρες και δύο εκδηλώσεις για το περιβάλλον: Μια ημερίδα με θέμα «Για μια Αττική της βιώσιμης κινητικότητας», στην Ηλιούπολη, σε συνεργασία με τον τοπικό δήμο, τον ΟΑΣΑ, το ΤΕΕ και άλλους φορείς και μια ποδηλατοδρομία μαθητών στο δήμο Αιγάλεω, προκειμένου να περάσει στους νέους το μήνυμα για περιορισμό της χρήσης του ΙΧ και ανάδειξη του ποδηλάτου ως μέσου πράσινης μετακίνησης.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB