spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Περιφέρεια Αττικής arrow Έργα υποδομής στον Εθνικό Κήπο
Έργα υποδομής στον Εθνικό Κήπο PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.10.08
Συνέντευξη Τύπου για τα έργα υποδομής του Εθνικού Κήπου, έδωσαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης και ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός. Η συνέντευξη δόθηκε παρουσία του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Κήπου Γιάννη Κωστόπουλου και του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κων/νο Μουτζούρη. Ο κ. Κακλαμάνης , στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του Κήπου ο οποίος κινδύνεψε στα 170 χρόνια ζωής του από πολλά , και στα τελευταία χρόνια από την ανθρώπινη αδιαφορία, όπως χαρακτηριστικά είπε. Διεσώθη όμως τον Οκτώβριο του 2004 με την υπαγωγή του στην εποπτεία του Δήμου Αθηναίων, ενώ ιδρύθηκε η εταιρία «Δήμος Αθηναίων- Εθνικός Κήπος», με επικεφαλής τον Ι. Κωστόπουλο.

Ο κ. Κακλαμάνης μίλησε για τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον Κήπο και ιδιαίτερα τις δενδροφυτεύσεις 700 δέντρων , 1750 θάμνων κ.λπ. που έγιναν μετά από 25 χρόνια . Επίσης βελτιώθηκε ο χώρος διαβίωσης των ζώων που φιλοξενούνται στον Κήπο. Ωστόσο αυτό που θα εξασφαλίσει το μέλλον του Κήπου -όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης- είναι η συνδρομή της Νομαρχίας Αθηνών για την ανάπλαση του Εθνικού Κήπου , με 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ομιλία του ο κ. Σγουρός είπε πως ο Εθνικός Κήπος είχε ανέκαθεν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ιδιαιτερότητα της χλωρίδας του όσο και για τη θέση του στην καρδιά της Αθήνας.

«Για τη Νομαρχία της Αθήνας και για μένα προσωπικά δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη όταν ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μου πρότεινε αυτό το έργο. Με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου επικυρώθηκε η πρόθεσή μας. Άλλωστε έχουμε στενότατη συνεργασία σε πολλά θέματα.Είναι έργο άμεσης προτεραιότητας γιατί διασώζεται ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της πόλης που συνδέεται με την νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Θέλω να τονίσω ότι οι μελέτες που θα εκπονηθούν για την ανάπλαση του Εθνικού Κήπου θα γίνουν από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών με τη συνδρομή σε εξειδικευμένα θέματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τα έργα που θα γίνουν είναι τα εξής:

Περίφραξη του χώρου

Αντικατάσταση του υλικού των μονοπατιών με ειδικό χώμα

Εγκατάσταση φωτισμού

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις διανομής

Υδραυλικές εγκαταστάσεις (δίκτυα διανομής ύδρευσης, άρδευσης, φρεάτια, βάνες ελέγχου, γεωτρήσεις κ.λπ.)

Εγκαταστάσεις αποχέτευσης

Εγκαταστάσεις καθαρισμού του νερού

Επιστρώσεις δαπέδων σκληρών επιφανειών όπως δρόμων, πλατειών κ.λ.π.

Ζωολογικός κήπος, συντήρηση κτιρίων, επέκταση παιδικής χαράς (μικρός σύγχρονος ζωολογικός κήπος, βοτανολογικό μουσείο κ.λ.π.). 
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB