spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τρίτη Άποψη arrow Τα προβλήματα των σχολείων δε μπορούν να λυθούν σε ένα χρόνο.
Τα προβλήματα των σχολείων δε μπορούν να λυθούν σε ένα χρόνο. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.10.08

Arampatzis-GavriilΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης στις 2/10/08, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γαβριήλ Αραμπατζής έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, για θέματα σχετικά με την κατάσταση των σχολείων, το φυσικό αέριο στα σχολεία, το parking στο σταθμό μετρό και τα  λεωφορεία του ΟΑΣΑ στην πόλη.
Παραθέτονται οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Γαβριήλ Αραμπατζή κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την κατάσταση των σχολείων:

Σχετικά με τις ερωτήσεις που έγιναν για τα σχολεία. - Η καΧωματά φεύγει, αλλά πιστεύω ότι καλό θα ήταν να βρίσκεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου...--  Έχω εδώ τα Πρακτικά της 3ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το 2007. Εγώ νέος Δημοτικός Σύμβουλος (Ακούω με προσοχή την Κυρία Χώματα Δ/ντρια του 5ου Λυκείου και Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής επί δεκαέξι χρόνια διοίκηση στο Δήμο). Θα σας διαβάσω μερικά σημεία για την κατάσταση που επικρατεί αρχές του 2007 στα σχολεία του Δήμου.

            Η καΧωματά αναφέρει:

«ΑΙΚ. ΧΩΜΑΤΑ: Επιστρέφω και πάλι στο θέμα των σχολείων, των επισκευών. Κύριε Δήμαρχε, κ.Αντιδήμαρχε, σας απευθύνω προσωπική έκκληση: βάλτε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, δεν ξέρω πού, τη μεγάλη επισκευή των σχολείων. Τα σχολεία της Ηλιούπολης -πέρα από κάποια- είναι σε ελεεινή κατάσταση. Σε ελεεινή κατάσταση! 20 χρόνια άβαφα, με εγκαταστάσεις, με κάγκελα σάπια! Αυτό είναι θέμα της Τεχνικής Υπηρεσίας...»

Η καΧωματά ήταν στη Διοίκηση. Συνεχίζει πιο κάτω:

«ΑΙΚ. ΧΩΜΑΤΑ: Η κατάσταση που ζούμε είναι τραγική πραγματικά και επειδή δεν απαιτούνται μικρά ποσά, πρέπει να γίνει ένα μεγάλο πρόγραμμα -τουλάχιστον για εμάς. Είμαστε 20-25 χρόνια χωρίς συντήρηση....»

Δεν ήμασταν εμείς Διοίκηση πριν 20-25 χρόνια. Η καΧωματά συνεχίζει και λέει και άλλα προβλήματα για τα σχολεία και το σχολικό συγκρότημα του 5ου Λυκείου.

Δυστυχώς έχουμε βρει μια κατάσταση στα σχολεία που είναι απελπιστική. Κάνουμε πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες και δίνουμε λύσεις, το τεχνικό συνεργείο σχεδόν καθημερινά εκτελεί μικροεπισκευές σε όλα τα σχολικά κτίρια. Τα προβλήματα, όπως γνωρίζετε, είναι πάρα πολλά, και δεν μπορούν να λυθούν όλα μέσα σε ένα χρόνο και κάτι μήνες.

Για το φυσικό αέριο στα σχολεία:

Όσον αφορά τώρα το φυσικό αέριο, 5 σχολεία θα συνδεθούν με φυσικό αέριο  φέτος στην πόλη μας. Υπάρχει αυτή την στιγμή ανοικτή εργολαβία με χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη σύνδεση σχολείων με το φυσικό αέριο. Συμπληρωματικά έχουμε στείλει και εμείς ένα αίτημα για το 8ο και 17ο Δημοτικό και για το 5ο Λύκειο. Το 5ο Λύκειο είναι ένα σχολείο που δεν μπορεί να θερμανθεί μια και ο καυστήρας βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το τελευταίο σώμα. Προχωράμε σε ανακατασκευή του δικτύου θέρμανσης και θέλουμε να τοποθετήσουμε και νέο καυστήρα. Ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών αν μπορεί να τοποθετήσει και δεύτερο καυστήρα μέσα στο 5ο Λύκειο. Τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει δοθεί λύση και θα έχει μπει φυσικό αέριο. Η εργολαβία του υπουργείου την προηγούμενη φορά που είχε γίνει, ζητούσε οι εγκαταστάσεις για τη σύνδεση του φυσικού αερίου να γίνουν από τον Δήμο, αυτή τη φορά αναλαμβάνουν από την εργολαβία να τοποθετηθούν οι παροχές του φυσικού αερίου και να διαμορφωθεί ο  εσωτερικός χώρος στα λεβητοστάσια.

Για το parking στο σταθμό μετρό

Τώρα, όσον αφορά το χώρο στάθμευσης στο σταθμό του  ΜΕΤΡΟ θα ήθελα από τον κ. Προβιά -γιατί την ίδια ερώτηση δέχτηκα και στο  προηγούμενο Συμβούλιο και θα ξαναπώ την ίδια απάντηση-  αν πραγματικά υπάρχουν και έχουν γίνει αναθέσεις μελετών στους άλλους δήμους, να μας φέρει ένα στοιχείο! Γιατί η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η οποία θα προκηρύξει και το έργο δε γνωρίζει κάτι τέτοιο. Ο κ. Προβιάς μάλλον για τη δημιουργία εντυπώσεων αρέσκεται να μας λέει ότι έχουν προχωρήσει οι μελέτες. Παρακαλώ ενώπιον του Συμβουλίου να μας προσκομίσει ένα χαρτί ότι έχουν ξεκινήσει αυτές οι μελέτες, γιατί μάλλον άλλα λένε σε εμάς και άλλα στον κ.Προβιά.

Για τα λεωφορεία της πόλης

Στο ερώτημα σχετικά με τις γραμμές των λεωφορείων, έχει ζητηθεί με έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία προς τον ΟΑΣΑ να αυξηθεί η συχνότητα του 206 Αγ. Μαρίνας. Μας είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να διπλασιαστεί η συχνότητα, αλλά μπορεί να μειωθεί κατά ένα δρομολόγιο το λεωφορείο και να αυξηθεί κατά δυο (δρομολόγια) μια νέα γραμμή που θα ακολουθεί την ίδια γραμμή του 206 και θα πηγαίνει μέχρι το σταθμό ΜΕΤΡΟ στην Δάφνη. Θα μειωθεί κατά ένα δρομολόγιο το 206 και αυτό το δρομολόγιο που μειώνεται, θα κάνει δύο φορές τον κύκλο Μετρό Αγ. Μαρίνα. Το εισιτήριο πλέον είναι ενιαίο και βολεύει τον κόσμο που θέλει να μετακινηθεί γρήγορα προς το κέντρο να αλλάζει μέσο στον σταθμό της Δάφνης. Θα αυξηθεί, δηλαδή, κατά 200% η συχνότητα διέλευσης των λεωφορείων από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Αραμπατζής Γαβριήλ 

 

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB