spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Περιφέρεια Αττικής arrow Δηλώσεις του Νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρού για τα δυο κρούσματα μηνιγγίτιδας
Δηλώσεις του Νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρού για τα δυο κρούσματα μηνιγγίτιδας PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.10.08
 Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας, που σημειώθηκαν σε δύο σχολεία, στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Γαλατσίου και στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πρόσθεσε ότι «είναι κάτι συνηθισμένο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς και εαρινούς μήνες, δηλαδή από το Νοέμβριο μέχρι και το Μάιο, οπότε και παρατηρείται εποχική αύξηση των κρουσμάτων. Εμείς από την πλευρά μας, ως Νομαρχία Αθηνών, ενημερώνουμε τους πολίτες, ώστε να μην υπάρξει παραπληροφόρηση».  Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κατάσταση του 16χρονου μαθητή (ΕΠΑΛ Γαλατσίου), είναι άριστη και η οικογένειά του έχει ήδη λάβει την απαραίτητη χημειοπροφύλαξη, όπως ενημέρωσε τη Νομαρχία ο θεράπων ιατρός του μαθητή. Τόσο ο Διευθυντής του Σχολείου, όσο και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, στο οποίο φοιτά ο μαθητής, ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, ώστε οι συμμαθητές του που ήρθαν σε επαφή μαζί του και να λάβουν την απαραίτητη χημειοπροφύλαξη. Επίσης, αύριο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών, το οποίο αποτελείται από ιατρούς, θα επισκεφθεί το σχολείο, προκειμένου να ενημερώσει τους καθηγητές, τους μαθητές, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες.

Το δεύτερο κρούσμα αφορά σε 8χρονο μαθητή, του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με βακτηριακή μηνιγγίτιδα, η οποία πιθανότατα οφείλεται σε πνευμονιόκοκκο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα γίνουν γνωστά αύριο, όπως ενημέρωσε σχετικά η θεράπουσα ιατρός τη Νομαρχία και θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενες για την περίπτωση ενέργειες ενημέρωσης για την απαραίτητη χημειοπροφύλαξη. Υπενθυμίζεται ότι η χημειοπροφύλαξη απαιτείται μόνο στην περίπτωση που τα αποτελέσματα δείξουν μηνιγγιτιδόκοκκο, ενώ σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δείξουν πνευμονιόκοκκο δεν χορηγείται χημειοπροφύλαξη. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον και επομένως δεν απαιτείται απολύμανση και κλείσιμο των σχολείων ή άλλων χώρων.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB