spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την ένταξη των μεταναστών ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ
Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την ένταξη των μεταναστών ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.11.08

Το ρόλο των αιρετών αρχών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ως προς την ένταξη των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ανέλυσε ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. 

 Μιλώντας στην 3η Ευρωπαϊκή Υπουργική Διάσκεψη για την Ένταξη των Μεταναστών που πραγματοποιείται στο Βισί της Γαλλίας, ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε ότι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές έχουν πολλές βασικές ευθύνες όπως η παροχή της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, την κατοικία, την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών.


Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των πολιτικών μετανάστευσης, ασύλου και ένταξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών που να διευκολύνουν την ένταξη των μεταναστών στις κοινωνίες των χωρών υποδοχής σεβόμενες τα θεμελιώδη τους δικαιώματα. Παράλληλα είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθιερωθεί από την Επιτροπή των Περιφερειών ένα δίκτυο τοπικών και περιφερειακών αρχών που θα αναπτύξει κοινά στατιστικά εργαλεία και δείκτες που θα παρέχουν μια ακριβέστερη εικόνα της μετανάστευσης.

«Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές χρειάζονται ικανοποιητικά κονδύλια για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μετανάστευσης» τόνισε ο κ. Καλογερόπουλος και σημείωσε ότι θα μπορούσαν να διερευνηθούν οι δυνατότητες αύξησης των κατανομών του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Ένταξη προς υποστήριξη των περιφερειακών και τοπικών αρχών.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB