spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.11.08
kedke2008Υπερψηφίστηκε το ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, μετά την αποδοχή από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη του σχεδίου ψηφίσματος που πρότεινε η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και παρά τις επιμέρους ενστάσεις του.
Η παράταξη «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» που πρόσκειται στον Συνασπισμό απείχε της ψηφοφορίας, ενώ ξεχωριστό ψήφισμα κατέθεσε η παράταξη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ.
Ο κ. Κακλαμάνης συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του συνεδρίου δήλωσε τη διαφωνία του με τον όρο «άδοξο τέλος της διοικητικής μεταρρύθμισης», το συμπεριέλαβε όμως στο ψήφισμα για χάρη της ενότητας του Σώματος.
Στο τελικό ψήφισμα η ΚΕΔΚΕ : -εμμένει στην ανάγκη υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης παρόλο που διατυπώνει επιφυλάξεις για το γεγονός ότι το όλο εγχείρημα δεν αναβάλλεται απλώς αλλά ματαιώνεται,
- επιμένει στην ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων ,
-διαφωνεί με την παρακράτηση πόρων της αυτοδιοίκησης για το πρόγραμμα «Θησέας»,
-ζητά τα 180 εκατομμύρια ευρώ για τις μεταφερθείσες αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης που δεν προβλέπονται στον φετεινό προϋπολογισμό και
-ζητά τη νομοθέτηση ρυθμίσεων για τον ακριβή τρόπο απόδοσης των παρακρατηθέντων πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Διαφωνία καταγράφτηκε ως προς την πρόταση του Πάρη Κουκουλόπουλου για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, με κλείσιμο των Δήμων και πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το Κοινοβούλιο. Υπέρ των κινητοποιήσεων είχε ταχθεί και η παράταξη που πρόσκειται στον Συνασπισμό.
Τελευταία ανανέωση ( 29.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB