spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow ΤΕΔΚΝΑ για ανάπλαση στον Ελαιώνα
ΤΕΔΚΝΑ για ανάπλαση στον Ελαιώνα PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.12.08

 Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής με αφορμή τα όσα λέγονται για την ανάπλαση του Ελαιώνα, με την προώθηση του σχεδίου για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την ανάπλαση στους Αμπελόκηπους, τονίζει με ανακοίνωσή της ότι «έθεσε έγκαιρα το κορυφαίο ζήτημα της απόκτησης, αξιοποίησης και ανάδειξης των κοινόχρηστων χώρων του Ελαιώνα, ώστε να αποκτήσει η Αττική και άλλους πνεύμονες πρασίνου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Θυμίζει δε ότι «αίτημα των ΟΤΑ, που έχουν στα όριά τους τον Ελαιώνα και της ΤΕΔΚΝΑ, είναι η διαπλάτυνση της Μαρκόνι - Αγίας Άννης από την Λεωφ. Αθηνών έως την Πέτρου Ράλλη και από την Πέτρου Ράλλη (Δ.Ρέντη) η Αγίας Άννης έως τη συμβολή της με την Λεωφ. Κηφισού, η διαπλάτυνση της οδού Ορφέως, η διάνοιξη της οδού Πιερίας, η κατασκευή δικτύου όμβριων, η απαλλοτρίωση του χώρου για την κατασκευή του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων και η μετεγκατάσταση των πρακτορείων μεταφορών από τον Ελαιώνα σε χώρο που προβλέπεται από το Π.Δ.»

Σημειώνει δε ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας λαμβάνει υπόψη τον χρόνο έκδοσης του Π.Δ. και όχι την ημερομηνία των κυρώσεων των πράξεων εφαρμογής, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω των πολλών τροποποιήσεων που έγιναν στον Ελαιώνα. Αναμένεται η υπογραφή του Νομάρχη Αθηνών για την κύρωση των πράξεων που αφορά αυτούς τους κοινόχρηστους χώρους».

Τέλος σημειώνει ότι πρόταση της ΤΕΔΚΝΑ, η οποία δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση, «είναι να απαλλοτριώσει άμεσα η πολιτεία τους συγκεκριμένους κοινόχρηστους χώρους, και να εισπράξει η ίδια την εισφορά σε χρήμα, ώστε να διασφαλισθούν σήμερα οι αναγκαίοι για το Λεκανοπέδιο χώροι».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB