spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Διακομματική για Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων
Διακομματική για Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.02.09
Σημαντική βελτίωση στο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ εξέφρασαν παράλληλα τις επιφυλάξεις τους για την εφαρμογή του Περιφερειακού σχεδιασμού της Αττικής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων υπό τον υφυπουργό και πρόεδρο της επιτροπής κ. Αθανάσιο Νάκο και τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κρεμλή,διαπιστώθηκε ότι από τους 1102 χώρους ανεξέλεγκτης ταφής απορριμμάτων που είχαν μετρηθεί στη χώρα, έχουν σταδιακά κλείσει όλοι, πλήν επτά.
Αυτοί, όπως ρητά διαβεβαίωσε τον κ. Κρεμλή ο κ. Νάκος θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του 2009 και μάλιστα εντός των επόμενων μηνών θα κατατεθεί και συγκεκριμένο σχέδιο για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθούν αυτά τα έργα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αθ. Μπούρας , ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Μπούγας και ο Διευθυντής Περιφερειακης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζακ Ποσέ καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπος Μανιάτης και ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ κ. Νίκος Χιωτάκης .

«Εντός των επόμενων δύο μηνών» είπε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος «θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τα εργοστάσια κομποστοποίησης σε Φυλή Γραμματικό και Κερατέα». Από την πλευρά του ο κ. Κρεμλής διαπίστωσε καθυστερήσεις στο ζήτημα διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής και διατύπωσε τους φόβους του ότι «με αυτές τις εμπλοκές η χώρα μας θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να της επιβληθούν πρόστιμα αλλά και να διακοπεί η ροή των κονδυλίων».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB